Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, používaly jste pro svoje děti chodítko, které dítě před sebou táhne? Nemyslím to, ve kterém dítě sedí. Malý bude mít rok a půl a zatím chodí jen kolem stolu, které má ostré hrany-koupila jsem nalepovací plastové rohy, ale ty malej odlepil. Tak jsem si říkala, zda by to nebylo pro něj lepší..
Děkuji za odpovědi.
Za mě zbytečné, máme je tu od kamarádky a kluci raději tlačí židli…
Snad tlaci ne ![]()
Jinak za me taky vyhozeny prachy. kamaradkK ma, ja bych takovej kram domu nechtela. Nevidim na tom nic extra potrebneho.
Máme doma a obě děti ho nějaký čas využívali.
A k rohům, u syna jsem je taky měli chvíli oblepené, než to syn sundal, u dcery jsme se už ani nesnažili. A to máme na stole sklo.
My ho měli, první s ním chodil hodně, druhorozenej až tak moc ne.
@LLenule111 já koupila na bazárku za 60kč, takže investice žádná a my využila hlavně venku v nerovnostech na zahradě z kraje, bavilo ho teda i si s tím hrát různě to hrálo a mělo to otáčivý čudlíky
Měli jsme a hrozně si s tím vyhráli, dalo se to sklopit tak po tom nejdřív jen lezli a mlátili do toho, až časem tlačili… Pak ještě přišli na to, že zrovna na tom našem když se sundal předek, tak tam byla taková prohlubeň a dalo se tam něco dát nebo sednout. Takže se pořád vozili navzájem nebo něco převáželi - a přece jenom klukům by mě asi nenapadlo koupit dětský kočárek. Takže za mě dobrý. Ale uznávám, že by asi nějak netrpěli kdybychom to neměli.
My máme dokonce tato chodítka dvě. Naprostá spokojenost. Mladší dcerce je rok a lítá tady s ním po bytě.
@sarunka003 Tak to jsi teda suprově sehnala, ono to jinak totiž není levná záležitost.
@LLenule111 koukala bych po dětských bazárkách a značka ideál je jet na vesnický bazárek pořádaný maminkami ty tam mívají věci za hubičku
Starší syn ho využíval. Dostal ho k 1.narozeninám, v té době chodil kolem nábytku, samostatně začal ve 14 měsících, takže ty tři měsíce s tím tady lítal po bytě a hrál si s ním obecně do těch 2 let. Mladší syn ho k chůzi nevyužil, začal chodit dřív, než jsem mu to chodítko ukázala. Jen jako mimino si dost vyhrál s hracím panelem, co na něm bylo (dalo se složit a udělat z něj právě hrací panel pro mimčo).