Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminy mám dotaz mám kluka 34m a 1 září jsme začali chodit do školky. Ve školce je hodně živější a takovej neposeda. U ničeho neposedí. S každým se pere. Myslíte, že to změní. Zatím chodíme domů hned po svačině.
@janicka23 A proč ne aspoň do oběda? Za takovou chvíli si tam ani nestihne zvyknout… A doma poslouchá? Mladší teď taky začal chodit, je ještě o dva měsíce mladší, zatím pro něj teda chodím po obědě a dobrý. Je taky živější, ze začátku pořád utíkal do třídy za bráchou a v pátek jim tam pustil kohoutkem z várnice čaj, ale jinak ho chválí ![]()
@AliTad zatím je tam právě nenechávají déle. Aby s ostatními mohli chodit ven. Je tam zatím 6 den. Učitelky má jinak super. ![]()
@kolik Jo on tam nechodí sám?
@janicka23 A proč by i nové děti nemohly jít ven?
S takovou je tam hodinku, v tom je ještě svačina, to se přeci ani nerozkouká… To slyším poprvé - u nás prostě po obědě nebo po spaní.
Jestli te má ve školce sebou, je ta jistota synka jasna. Myslím že az bude chodit normalne jako ostatní deti sám, sklidni se. Vidim to u nás taky.. pokud syn ví že jsem někde blízko, je to peknej sigr ![]()
Taky si myslím že je to tvou přítomností… Cítí se jistý a předvádí se. Kdybys tam nebyla, zapojí se. Možná to děláš jen horší.
Malý je taky od září - a sám, první 3 dny pofňukával a teď už je úplně v pohodě…Tak se neboj a nech ho tam…Takhle musí lítat aby všechno do svačiny stihnul ![]()
@kolik Jo on tam nechodí sám?
@janicka23 A proč by i nové děti nemohly jít ven?
S takovou je tam hodinku, v tom je ještě svačina, to se přeci ani nerozkouká… To slyším poprvé - u nás prostě po obědě nebo po spaní.
Aha,,, to je divné…A to tak nařídili? Vždyť to nemá ani cenu ho tam na tu chvilku vodit ne? To se stihneš vrátit domů a můžeš jet znovu ![]()
Bohužel je to tak. Ja bych byla radši kdyby Matysek byl ve školce do oběda nebo i déle. Taky mě nebaví chodit tam dá se říct ze skoro hned zpátky ![]()