Změna chování u skoro tříleté

1429
10.9.15 12:28

Změna chování u skoro tříleté

Ahoj holky,
jdu si pro radu, protože já už nevím co s tím. Máme doma v listopadu tříletou holčičku a 4 měsíčního chlapečka.
Natálka přijala bráchu úplně v pohodě, pomáhá mi s přebalováním, vybírá mu oblečení, koupou se spolu ve vaně - dávám si hodně záležet na tom, abych mezi nimi nedělala rozdíly. I když na ni musím někdy zakřičet, tak jí potom řeknu že až brácha nebude mimino a bude taky zlobit, tak dostane na zadek taky, nebo něco v tom smyslu.
Vždycky byla společenská, chtěla být pořád někde na návštěvách, poslední 2 měsíce v těhotenství jsem musela 100% proležet, takže byla hodně u bababiček, prostě všechno v pohodě. Měsíc po porodu jsem se vrátila zpět do práce na 2 dny v týdnu a děti byli zase u babiček - zase v pohodě.
Jenomže teď v září šla poprve do školky a těšila se hrozně, jenomže druhý den zjistila že to asi není ona a plakala tam. Brala jsem ji domů už v 10, takže tam byla něco málo přes hodinu, no a v pondělí jsem se s učitelkou dohodla, že když jsem doma, tak bude doma s náma a na ty 2 dny v týdnu co jezdím do práce bude zase u babiček.
Dneska si pro ně ale přijel děda a zase hysterie, že nikam nepojede, musela mě 2× volat, protože nechce nic dělat, je umrčená, hrozný :? Mrzí mě to, do školky jsem ji asi vůbec dávat neměla, ale nevím teď, co s ní. Nechci na ni křičet, ale doma je strašná, vůbec neposlouchá, je zlá na všechny okolo, nic jí nebaví, nic nechce, je mě jí líto :( A to byla prostě nejhodnější holčička co mohla být, v restauraci, doma, na výletě, všechno pochopila, pochopila že musí na hlídání, že já jedu pracovat a teď toto :think:
Já večer ulehám a mám hlavu jak pátrací balon, protože jsem jí tak plná, jenomže nevím jak se k ním mám chovat. Snažím se s ní co nejvíc mazlit, zapojovat do domácích prací, chodíme ven, ale nic se jí nechce, nic jí nebaví, je odtažitá :nevim:
Jak na ni? :nevim:
Jinak máme ještě jeden problém a to, že si od malinka žužle jakoby zápěstí :roll: Dělala to jen před spaním, ale teď to dělá kdykoliv si lehne, taky nevím co s tím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
10.9.15 12:37

Měla jsi jí nechat ve školce. Většina dětí pláče než si zvykne a rozhodně pokud nemáš čas se jí naplno věnovat, by tam měla větší zábavu a další děti než doma. Možná trochu žárlí, třeba zjistila, že když začaly povinnosti, už to nebude takové jako dřív, chce být jen s tebou a dva dny u babiček nebude také to pravé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
10.9.15 12:39

Obdobi vzdoru? Vydrzet, vydrzet, vydrzet. Nekdy to trva az do puberty i dele :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30831
10.9.15 12:54

@soleile já bych řekla kombinace všeho - hlavně má bráchu. tkaže bych řekla, že žárlí, chce, aby ses jí věnovala, tka jako dřív, abyste spolu chodily kam předtím, taky se asi doma nudí když máte mimčo. u nás je to totéž- do 3let než se narodila ségra, tak byla zlatá - ted pořád bulí, chce si hrát jen s někým, ve školce 2 měsíce probrečela - ségru miluje, ale prostě hledá svůj prostor, byla zvyklá, že se všechno točilo kolem ní a ted je to jinak.
Jinak zvykání na školku trvá rozhodně déle než jeden den, takže za mě bych jí dala do školky, třeba na dvě, tři dopoledne - ono opravdu reálně je doma s mámou a miminem nuda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
10.9.15 13:17

Žárlí a chce být doma s tebou a mimčem. Muj 4,5l to dělá taky, jako školka jo, ale rád zůstával třeba u švagrovky, a ted tak na návštěvu a domů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31080
10.9.15 13:23

@soleile Dcera tedy nikdy nebyla tak „zlate dite“, ale cca 3 mesice pred 3. narozkami byla tak totalne znudena… Ted uz zas lepsi :nevim:. Mozna taky nejake obdobi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
10.9.15 13:24

Ja jsem si prave rikala ze ji tam necham, ale ona byla den ode dne horsi a horsi a nic nepomahalo. Ucitelka rikala ze ji donesla i susenky aby ji nejak motivovala, ale ona celou dobu hystericky plakala na zachodech s hlavou v mise :roll: kdybych musela do prace tak se neda nic delat, ale kdyz jsem doma, tak na to jsem nemela srdce..kdyby aspon na 10 minut prestala, nebo jen fnukala, ale takto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
10.9.15 13:37

Ja jsem taky řešila chování mého 3 letaka po narozeni sourozence a ted kolem školky a vis co? Čím dal tim vic zjišťuji ze opravdu platí ze nejlepsi je nechat to plynout. Každé dite se srovnává jinak se sourozencem, školku atd… Ale srovnat se s tim proste musi. Takový je život. Těch změn a zvratu je ceka mnoho a docela dobra příprava pro život je nechat je to zažít. Podle me by sis měla stát za svým se školkou, proste si zvykne. A chování i ty ostatní veci bych řešila stejne, stůj si za svým. Deti potřebuji pravidla a jistoty, cítí se tak v bezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí