Dvouleťák a uspávání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7674
9.7.20 22:18
@SábaW píše:
Jsi skvělá, že dítě kojíš a kojíš dlouho. Noční kojení je pro dítě velmi důležité. Ne, dítě není rozmazlené! Prostě tě jen potřebuje. Zkus na fb skupinu laktační poradna. Jinak bych zkusila vysvětlovat a postupně připravovat na odstav. Hodně štěstí :srdce:

v čem je důležité u dvouletého noční kojení prosím tě???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
9.7.20 22:24
@SábaW píše:
kolem těch dvou let je četnost kojení podobná jako u malých miminek. Mně se rady o odstavení nelíbí. Protože si myslím, že to dítě to nedělá pro zábavu, ale proto, že kojení potřebuje. Uklidňuje ho to… Někdo strčí flašku, někdo dudlík, někdo vůbec na potřeby nereaguje a pak se pyšní jak mu dítě spí. Jas, že ano, když volání po jeho potřebě není vyslysena. Kdo ví co se tomu drobečkovi honí v hlavě. Jaké negativní pocity prožívá, jak je vystaven stresu…Je dobré vědět jak to dělají jiní. Nechat se inspirovat. Pro mě je důležité dát na vlastní intuici.

Proboha… to není normální tohleto…dvouleták vystven stresu… a říká si " nebudu plakat, stejně nikdo nepříjde"…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
9.7.20 23:17

@Veru1987 o vlivu nechávání vyplakat na psychiku a neurologický vývoj bylo napsáno hromady odborných článků. Stačí hledat. Dost lidí to slyšet nechce, zejména starší generace, kde styl „najedenej, v suchu, nemáš důvod řvát, máš spát, nezájem“ byl běžný a předávaný po generace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
10.7.20 06:58

Ja jsem odstavovala taky az po druhem roce, kdyz mne to zacalo byt neprijemne- to pak podle me konci ten hlavni benefit, dite vyciti, ze je neco spatne, tyhle emoce predavat nechceme. Nejdriv jsem ukoncila pres den, potom v noci, pak vecerni a nakonec poobedove uspavani. To posledni u nas bylo nejhorsi a nejakou dobu kvuli tomu neusnul, pak si to taky sedlo.

Nemusis nechat vyrvat, stejne jako nemusis cistit zuby v zakleku ditete nebo podavat leky, kdyz ho drzite dva.

Jak uz tu padlo, musis byt rozhodnuta. Neprijde mi, ze jsi propasla nejlepsi dobu- po roce by se to u nas neobeslo bez hysterie, po dvou mnohem vic chapal. Mne pomohlo - jako u vseho ostatniho, to popsat jak a proc, ze je mi to neprijemne, boli to. Na prvni odstavovaci tyden vymyslet vycerpavajici aktivity jako vecerni bazen. V noci jsem pak zaseptala, ze neni, protoze boli a prekvapive ok, nekdy usnul sam, nekdy za minutku v naruci. Zadne place, maximalne fnuknuti (coz jsem slysela od hodne maminek-i ti zavislaci poznaji, kdy uz opravdu prisel cas) A ano, rychle zacal lepe spat. A ja ukoncila produkci, coz usnadnilo posledni krok.

Na zacatku jsem uspavala white noise+lahev s ohratym mlikem+ prituleny v naruci(konecne jsme vyuzili lahve). Ted- za mesic tri roky- si da mleko po koupeli, vycistime zuby a pak uz jen vodu. Uspavam pohadkou/pisnickou/pritulenim behem par minut. Doted nekdy zkousi, ze je vlastne maly miminko, co potrebuje nakojit, ale je to asi stejny level, jako kdyz je zrovna pes nebo dinosaurus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
10.7.20 07:18
@Veru1987 píše:
v čem je důležité u dvouletého noční kojení prosím tě???

Když mě tak hezky prosíš, napíšu ti pár důvodů proč je kojení i po druhém roce důležité:

Mateřské mléko, je pro dítě velmi důležité. I po 2. roce kojení obsahuje kvalitní nutriční hodnoty. Napomáhá udržet správnou střevní mikroflóru, rozvíjí imunitní systém, brání dítě před nemocemi. Je důležité pro správný vývoj orgánů a celého těla. Sání pomáhá vytvářet správný zubni oblouk a patro, postavení zubů a ústní hygienu až do konce života. Zapojuje ústní svaly, což je důležité pro vývoj řeči. Je důležité pro vývoj mozku. Snižuje hladinu stresu a prožívání bolesti. Rovněž je důležité pro matku. Snižuje riziko vzniku rakoviny prsu, vaječníku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
10.7.20 07:21
@SábaW píše:
Když mě tak hezky prosíš, napíšu ti pár důvodů proč je kojení i po druhém roce důležité:Mateřské mléko, je pro dítě velmi důležité. I po 2. roce kojení obsahuje kvalitní nutriční hodnoty. Napomáhá udržet správnou střevní mikroflóru, rozvíjí imunitní systém, brání dítě před nemocemi. Je důležité pro správný vývoj orgánů a celého těla. Sání pomáhá vytvářet správný zubni oblouk a patro, postavení zubů a ústní hygienu až do konce života. Zapojuje ústní svaly, což je důležité pro vývoj řeči. Je důležité pro vývoj mozku. Snižuje hladinu stresu a prožívání bolesti. Rovněž je důležité pro matku. Snižuje riziko vzniku rakoviny prsu, vaječníku…
@SábaW píše:
Když mě tak hezky prosíš, napíšu ti pár důvodů proč je kojení i po druhém roce důležité:Mateřské mléko, je pro dítě velmi důležité. I po 2. roce kojení obsahuje kvalitní nutriční hodnoty. Napomáhá udržet správnou střevní mikroflóru, rozvíjí imunitní systém, brání dítě před nemocemi. Je důležité pro správný vývoj orgánů a celého těla. Sání pomáhá vytvářet správný zubni oblouk a patro, postavení zubů a ústní hygienu až do konce života. Zapojuje ústní svaly, což je důležité pro vývoj řeči. Je důležité pro vývoj mozku. Snižuje hladinu stresu a prožívání bolesti. Rovněž je důležité pro matku. Snižuje riziko vzniku rakoviny prsu, vaječníku…

tímpádem by se mělo kojit minimálně do čtyř let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
10.7.20 07:23
@Veru1987
@Veru1987 píše:
Proboha… to není normální tohleto…dvouleták vystven stresu… a říká si " nebudu plakat, stejně nikdo nepříjde"…

Také nemohu uvěřit tomu, že v dnešní době, si lidé nedokáži najít informace. To opravdu není normální! Každého boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
10.7.20 07:39
@Veru1987 píše:
tímpádem by se mělo kojit minimálně do čtyř let…

Pokud to oběma vyhovuje, proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
10.7.20 07:59
@SábaW píše:
@Veru1987Také nemohu uvěřit tomu, že v dnešní době, si lidé nedokáži najít informace. To opravdu není normální! Každého boj.

za mě nejsou normální tyhlety studie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
10.7.20 09:12
@Esufi píše:
@Veru1987 o vlivu nechávání vyplakat na psychiku a neurologický vývoj bylo napsáno hromady odborných článků. Stačí hledat. Dost lidí to slyšet nechce, zejména starší generace, kde styl „najedenej, v suchu, nemáš důvod řvát, máš spát, nezájem“ byl běžný a předávaný po generace.

Mam dojem, ze michas vic veci dohromady. Ono to „najedeny, prebaleny, tak nezajem“ vychazelo z toho, ze zena mela na starost celou domacnost, casto i zvirata, musela vyprat, vyvarit a vyzehlit pleny, pripravit jidlo… Ona nemela cas resit kazdou nespokojenost, protoze ji stalo dost sil udrzet to dite pri zivote. My jsme si to extrémně zjednodušili a v době praček, sušiček, mycek, robotickych vysavacu, hotovych prikrmu, dostupne umele vyzivy… mame minimum starosti, co mely zeny driv. Takze je jasne, ze nenecham dite plakat, kdyz vedle sedim bez prace na gauci, proto mnohem vic chováme, uspavame… A od tohoto se clovek odkloni, kdyz uz to přeroste mez, kdy to jiz nemuze nebo nechce zvladat.

Ja se take snazim deti chranit, aby ty jejich dusicky nijak netrpely, ale jednoho dne jsem uznala, že to, ze u 20 mesicniho ditete vstavam 6× za noc, aby si cuclo mleka, kdy jsem pak pres den unavená a na deti protivna, je mnohem horsi, nez kdyz si dite noc dve poplace v me naruci, kdy pak budeme vsichni spat a bude vse klidnejsi.

K tomu vyrvavani. Ja bych nikdy nemela na Estvillovu metodu, abych od ditete odchazela a nechala ho samotne. Ale plac v naruci matky za skodlivy nepovazuji. Nevidim rozdil v tom, ze diteti, ktere ji plnohodnotne jidlo a piti, s laskou nedam mleko a nebo pres den treti lizatko. Ale o tom musi byt clovek presvedcen, dokud neni, nema cenu odstavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
10.7.20 14:53

@Cuddy no já myslela takový ty typický 60.-70.-80. léta, kdy byl mandl, pak i pračka běžně a masírka UM a nekojit častějc než 3-4 hodiny (a řve-li dítě hlady, tak mu dejte Sunar, vaše mlíko nestačí) bylo naprosto běžnou praxí včetně toho nechat bulet v kočáru nebo rovnou v jeslích. Třeba moje máma mě sice do jeslí nedala, ale přesně tyhle hloupý rady (ovšem taková byla doba) vyslyšela, takže místo kojení šup sunar a podobně. A to strčení do kočáru ať se vyřvu do usnutí bylo taky…
Brek v náruči beru. To je prostě emoce i komunikační prostředek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
10.7.20 14:55

@Capretta na dnešek jsem vysvětlovala a vysvětlovala a vysvětlovala, uložila jsem dřív a vida. Usnul před osmou, vzbudil se o půlnoci, dopil si lahev a spal až do sedmi. Kojila jsem až ráno :pankac: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
10.7.20 16:45

@Esufi tak to je skvely, na dobre ceste. Vsak on si uvedomi, ze tim nic neztrati a ze to uz proste potrebujes :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.21 21:42

Ahoj. Nečetla jsem to všechno, ale taky potřebuju radu. Syn 25 měsíců, usíná u lahvicky s pitím. Taky bych už ráda, aby byl bez ní. Ale prostě to nejde. Když mu, nedám, řve jak hysterka a fakt řve. Max.jsem to vydržela hodinu, to bylo na moje nervy něco. Já nervak od přírody. Nevím jak na to :,( :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4507
18.1.21 22:27

Syn v červnu tři roky má taky flašku na spaní, ale já to teda neresim :nevim: zuby má ok, spi celou noc… je nějaký vážný důvod proč ti to drasa srdce? Jinak odnaucit bez breku to asi nepůjde… proste to zkouší, decka jsou chytré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí