Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, píši ohledně tragédie, která se stala. Dvouletý chlapeček, který nepřežil pád z balkónu. ![]()
Je mi z toho hrozně moc smutno, mám doma dvouletou holčičku, pěkný éro, ale i tak, dneska jsem se na ní dívala úplně jinýma očima, zamyslela jsem se nad tím, jak důležité je vážit si každé sekundy, kterou s rodinou trávíme.
Že dnes tu jsou a zítra už být nemusí, nedokáži si představit, že bych přišla o svou dceru, NIKDY!!! Asi bych to nepřežila. Je mi hrozně líto rodiny, co teď asi prožívají, plakají nad prázdnou postýlkou, zbyly už jen vzpomínky a fotky.
Chudák i ten tatínek, ano měl ho hlídat, ale na výčitky je asi už pozdě. Je mi z toho hrozně ačkoliv tu rodinu vůbec neznám, hrozně bych jim ráda nějak pomohla. I když tady to zahojí asi jen čas… Andílku měj se v nebíčku krásně. ![]()
Já nevím, ani jsem si nevšimla, asi omylem jsem tam ťukla na mobilu… Zakladatelka.
Ježiši to je strašné. Taky si to nedovedu vůbec představit, a radši ani nepředstavuju, protože začnu hned brečet. Jsem přesvědčená, že kdyby se něco takového stalo mým dětem, nepřežila bych to-a to doslova ![]()
@Jane.Nem napsala jsi to moc krásně, je mi moc líto rodiny
, mě tyhle tragédie kdy se stane neštěstí detěm berou, nedokážu si představit, že by se něco stálo mému chlapečkovi, miluju život, ale bez něj by neměl smysl
@Anro Je to strašné, řekla bych, že to nejhorší, co se může stát, smrt dítěte a navíc tak malého, to je hrozná tragédie, mně to nedá, pořád na to musim myslet, na toho maličkého, měl celý život před sebou. ![]()
Já bych to nepřežila, vážně ne, možná kdybych měla ještě nějaké dítě, tak bych se to snažila zvládnout kvůli němu, ale jinak bych se asi psychicky zhroutila a už se neprobrala.
@Jane.Nem píše:
@Anro Je to strašné, řekla bych, že to nejhorší, co se může stát, smrt dítěte a navíc tak malého, to je hrozná tragédie, mně to nedá, pořád na to musim myslet, na toho maličkého, měl celý život před sebou.Já bych to nepřežila, vážně ne, možná kdybych měla ještě nějaké dítě, tak bych se to snažila zvládnout kvůli němu, ale jinak bych se asi psychicky zhroutila a už se neprobrala.
Přesně tak si to myslím i já. Jsem stejná, když někde umře dítě, jsem z toho na nervy a brečím. Když je něco takového ve filmu, musím přepnout na něco jiného ![]()
Bydlime v 8.patře, doma 2 lete dítě a balkón stará klasika- do prostoru, nezasklen. Tohle bude tak ještě 10let má noční můra… ![]()
Je to hrozná, smutná tragedie, ta bolest co musejí rodiče prožívat…neumím si představit
Mám dvě děti, něco se stát…tak snad nepřežiju jediný den
Je mi neskutečně líto rodičů kterým zemře dítě, jakkoli v jakémkoli věku, musí to být šílené. V zimě mě velice dojalo úmrtí malé holčičky která zemřela na chřipku, nečekaně. Chybí mi slova, co říct k těmto tragediim.
Je hrozné, aby rodiče pochovali vlastní dítě
Já mám furt před očima, jak tatínek tuším na Slovensku zapoměl holčičku v autě a ona umřela horkem.. Tohle je taky neskutečné, ten chlapeček. Co si budem vykládat, prostě nejde mět dítko pod dozorem 24hodin denně na 100% a pak se bohužel stane tohle. Nedokážu si něco takového představit, posílám rodičům moc sil!! Ať se mají v nebi všechny tragicky zesnulé děti krásně! ![]()
Moc krásně napsáno, taky je mi z toho smutnou. Doma ďáblík 1,5. Kdybych o něj prisla, něco si udělám. Od té doby co ho máme, nemám rada v tv cokoli, kde trpí děti a to sem bývala pěkný drsňak.
@kve-tinka píše:
Bydlime v 8.patře, doma 2 lete dítě a balkón stará klasika- do prostoru, nezasklen. Tohle bude tak ještě 10let má noční můra…
Kdyby jen 10 let. Před pár lety jsem viděla nějaké pubošky, jak seděly v pátém patře v otevřeném okně a měly z toho srandu.
@-Evka- protože jim to nedochází co se může stát. Před dvěma lety měla moje dcera autonehodu.Bylo jí sotva 18 a přišla"jen" o slezinu. Když mi to policie přišla říct, sesypala jsem se. Zestárla jsem v tu chvíli o 100 let.
My naštěstí máme na balkonu síť kvůli kočkám (s ocelovým lankem)..
Zpěvák Eric Clepton prožil kdysi podobnou tragédii(syn 6 let a okno mrakodrapu) - na základě tohoto „zážitku“ vznikla písnička Tears in heaven.. Tady je text i s překladem.. http://www.karaoketexty.cz/…-heaven-4607
@Nikolllet píše:
Je hrozné, aby rodiče pochovali vlastní dítěJá mám furt před očima, jak tatínek tuším na Slovensku zapoměl holčičku v autě a ona umřela horkem.. Tohle je taky neskutečné, ten chlapeček. Co si budem vykládat, prostě nejde mět dítko pod dozorem 24hodin denně na 100% a pak se bohužel stane tohle. Nedokážu si něco takového představit, posílám rodičům moc sil!! Ať se mají v nebi všechny tragicky zesnulé děti krásně!
bylo v Polsku a chtěla jsem to také napsat, hned mi to zase vyskočilo v hlavě… jsem z toho byla tenkrát špatná několik dní… a dneska na to budu pořád myslet…
My se teď přestěhovali ze suterénního bytu do třetího patra s balkonem a minulý týden jsme si na balkon pořídili židli a od tý doby jsem z toho nervozní… synovi jsou už čtyři a půl, takže to už chápe, že na balkon sám ne a lézt na tu židli už vůbec ne, ale stejně se na to nechci spoléhat…
to bych nepřežila