Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky pokud máte dyastazi břišních svalů cítíte pohyb střev nebo co toje
Právě mi vybuchly oči… promiň, ale „dyastaze“ je fakt hardcore.
Jinak ano, mám ji, ale nijak ji nezkoumam. Pokud ten pohyb střev cítíš rukou mezi těmi brisnimi svaly, tak už je to asi dost na hraně a místo internetu by to chtělo doktora. Jinak pohyby střev cítím často, jsem na to citlivá, ale cítím to jako bublani v břiše, ne pohmatem mezi rozestoupenymi svaly. Občas na pohmat cítím nějakou bublinu vzduchu, ale opět ne v té diastaze. Radim návštěvu doktora.
@chaela neee v té mezere ne jen třeba když sem v klidu po jídle tak tak jako by takové simraní ne zeby v tom rozestupu ale po celém břichu a pripisuji to tomu rozestupu že je oslabené břišní svalstvo prostě pohyb střev jen jsem chtěla vědět jestli to má někdo tak podobne
A na dotek je to ok střeva díky bohu nepocituji bleee jen takové pohyby sem teď nějaká precitlivela tak to víc vnímám a řeším jo je to takové nebolestive bublani prevalovani mazec
@Anicka56 jo tak to bych neřešila. Já to takhle různé po břiše cítím snad celý život, to nemá s diastazou nic společného. Každopádně i tak je dobré ji řešit.
@Anicka56 Taky cvičím, už jsem se dostala ze 4 prstu na 2, tak snad to i nadále půjde dobře.
@chaela hmm pěkný kolik let si poporodu já cvičím podle videa na internetu máš nějakou radu či video které je dobre
@Anicka56 jsem po porodu 5 měsíců, ale už po třetím. Cvičím jen cviky na šikmé břišní svaly, jen ty, co znám. Nejedu podle žádného videa. Taky se snažím zbytečně nenamáhat přímé břišní svaly, to tu diastazu zhoršuje. Ale říkám si, že abych neztratila motivaci, nějaká videa najdu a pojedu podle nich, tak uvidím, jestli mě něco zaujme.
Ahojky, nemáte prosím nějaké tipy na cvičení na diastázu? Jsem už 1,5 roku po porodu, potřebuji už se sebou něco dělat, doufala jsem že se to břicho trochu spraví samo a ono prd ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky, nemáte prosím nějaké tipy na cvičení na diastázu? Jsem už 1,5 roku po porodu, potřebuji už se sebou něco dělat, doufala jsem že se to břicho trochu spraví samo a ono prd
Mamacore mohu doporučit všemi deseti
na nic lepšího a hlavně vhodnějšího jsem nenarazila. Nejvíce se mi líbí, ze je to i pro ženy, co nikdy necvicily, cviky jsou jednoduché, do detailu vysvětlené, takže i jako zacatecnice jsem neměla problém provádět je správně. Jen je to trochu nudné, ale je to pro zdraví a člověk těch 15 -20 minut denně vydrží klidně i dvakrát.
@Semtex píše:
Mamacore mohu doporučit všemi desetina nic lepšího a hlavně vhodnějšího jsem nenarazila. Nejvíce se mi líbí, ze je to i pro ženy, co nikdy necvicily, cviky jsou jednoduché, do detailu vysvětlené, takže i jako zacatecnice jsem neměla problém provádět je správně. Jen je to trochu nudné, ale je to pro zdraví a člověk těch 15 -20 minut denně vydrží klidně i dvakrát.
Jako vypadá to dobře, ale 2790,–…
tak možná až se vrátím do práce ![]()
Nějaká neplacená ráda by nebyla? ![]()
@Anonymní píše:
Jako vypadá to dobře, ale 2790,–…tak možná až se vrátím do práce
Nějaká neplacená ráda by nebyla?
To nevím, mají ještě týdenní program zdarma, tak možná to a cvičit porad dokola těch 6 týdnu ![]()
Nicméně já si to koupila, dělají ještě akce, tak třeba se ti postesti a chytnes to za min
využily jsme to nakonec dvě, cvičila i moje mamka
tak to nevyšlo zase tak děsně v přepočtu.
@Anonymní píše:
Jako vypadá to dobře, ale 2790,–…tak možná až se vrátím do práce
Nějaká neplacená ráda by nebyla?
Idealne bys mela zajit na fyzio a nechat si dat cviky od nich.. ale to si taky zaplatis. Ja byla u fyzio a i jsem si zaplatila mamacore a musim rict, ze mamacore mi vyhovuje moc, na kazdy den video, hezky si tam odskrtavam a cviky super, dopodrobna vysvetleny, zacina se od prace s dechem.. driv jsem cvicila podle videi na yt (na diastazu) a rozhodne nedoporucuju, zpetne jsem zjistila, ze spousta z nich neni vhodne provedena.