Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj,
prosím komu chodí domů uklízečka z nějaké uklízecí firmy, dáváte jí navíc dýško? Případně kolik? Díky
Nejlépe bude až časem domluvíte se, že bude chodit k vám uklízet a budete dávat peníze rovné ji,(ne platit agenturu)ale až zaslouží Vaši důvěru
Agentura zaměstnancům platí půlku, pak uklízečka to odflaka a pořád hledá něco lépe placené. Když bude dělat přímo s Vámi, bude mít úplně jinou chuť uklizet
Osobně já taký živím se tím, že uklízím, ale agentury už léta nezvyšuji platy((( Střídáji se jím uklízečky jak ponožky
Jo, mam to stejne. Uklizecku mame uz nekolikatou… vsechny ale primo pres inzerat bez agentury, takze zadne dyzko ale plat + k Vanocum/Velikonocum a za extra sluzby (napr. myti oken - mame velkou prosklenou zimni zahradu) dostane premie.
Uklizecku mam nekolik let a platim ji podle dohody. Dysko jsem dala jen parkrat letos - je to Ukrajinka, ktera je v CR uz dlouho a hodne se angazovala / angazuje v pomoci uprchlikum, podarilo se ji sem dostat i nejake sve pribuzne, o ktere se musi do urcite miry starat… Za ta leta uz jsme napul kamosky, takze to byla z me strany takova lidska podpora. Neda se tomu asi ani uplne rict jen dysko - vlastne jsem ji zaplatila nekolikanasobne vic nez bezne. Pokud je uklizecka domluvena naprimo, tj domluvene penize jdou primo ji, prijde mi trochu nesmysl davat dysko - to se muzeme rovnou domluvit na vyssi castce…
Uklizecka pres agenturu je neco jineho, tam chapu, ze to smysl mit muze, pokud je clovek spokojeny a chce si tu konkretni pani pokud mozno udrzet…
Chodím uklízet do jedné domácnosti, napřímo bez agentury a téměř vždy dostanu o pade až stovku víc, než kolik si řeknu.
Jsem placená od hodiny, takže to není pevná částka za úklid, a vždy mi to pan majitel tak nějak pěkně zaokrouhlí.
Je to samozřejmě příjemné, a vzhledem k tomu, že jsme se v začátku domluvili na 200/hod a v případě spokojenosti, že to zvednou až k 250/hod, tak je to pro mě vlastně potvrzení, že jsme už tak nějak na té vyšší částce, i když to oficiálně ještě nezaznělo.
Teď jsem panu majiteli chtěla navrhnout, jestli mi nechce k Vánocům koupit novej mop
(uklízím jejich vybavením, takže spíš jen takový vtípek, jako jestli si nechtějí pořídit nový mop, ten starý se trochu rozpadá), ale ještě si nejsem jistá, jestli můžu být až tak familierní ![]()
Ale zase není to povinností, zakladatelko. U předchozího „kšeftu“ jsem nedostala navíc ani haléř, i když to na měsíc vyšlo na např. 2970,– a nezlobila jsem se. Není to rozhodně povinnost, a vlastně to ani neočekávám ![]()
Svou hodinovou sazbu jsem nabídla, pokud bych chtěla víc, tak si řeknu o vyšší.
V obou případech na mě vždy v polovině úklidu čekalo na lince malé presso. To mě potěšilo nejvíc ![]()
@Anonymní píše:
Chodím uklízet do jedné domácnosti, napřímo bez agentury a téměř vždy dostanu o pade až stovku víc, než kolik si řeknu.
Jsem placená od hodiny, takže to není pevná částka za úklid, a vždy mi to pan majitel tak nějak pěkně zaokrouhlí.
Je to samozřejmě příjemné, a vzhledem k tomu, že jsme se v začátku domluvili na 200/hod a v případě spokojenosti, že to zvednou až k 250/hod, tak je to pro mě vlastně potvrzení, že jsme už tak nějak na té vyšší částce, i když to oficiálně ještě nezaznělo.Teď jsem panu majiteli chtěla navrhnout, jestli mi nechce k Vánocům koupit novej mop
![]()
(uklízím jejich vybavením, takže spíš jen takový vtípek, jako jestli si nechtějí pořídit nový mop, ten starý se trochu rozpadá), ale ještě si nejsem jistá, jestli můžu být až tak familierní
Ale zase není to povinností, zakladatelko. U předchozího „kšeftu“ jsem nedostala navíc ani haléř, i když to na měsíc vyšlo na např. 2970,– a nezlobila jsem se. Není to rozhodně povinnost, a vlastně to ani neočekávám
V obou případech na mě vždy v polovině úklidu čekalo na lince malé presso. To mě potěšilo nejvíc
Já uklízím firmy, když potřebuju něco vyměnit na nové, mop, hadry, prostředky, tak koupím a prokážou účtenku, zákazník pák proplati ![]()
My jsme nasi pani na uklid ukradli z agentury s tim, ze ji budeme platit stejne, jako te agenture, ale vsechno ji zustane.
Takze ta uz zadne dysko neocekava, ponevadz ma pekne penize. Kdyz jednou za cas chci udelat neco navic, tak ji samozrejme zaplatim vic, zaokrouhlim na celou hodinu i kdyz ji to trva treba jenom pul - takze by se to dyskem mozna dalo nazvat. Ale pravidelne ne. Dostava penizky navic (plus darecek) jen na Vanoce a na narozeniny.
@Silverine247 píše:
My jsme nasi pani na uklid ukradli z agentury s tim, ze ji budeme platit stejne, jako te agenture, ale vsechno ji zustane.Takze ta uz zadne dysko neocekava, ponevadz ma pekne penize. Kdyz jednou za cas chci udelat neco navic, tak ji samozrejme zaplatim vic, zaokrouhlim na celou hodinu i kdyz ji to trva treba jenom pul - takze by se to dyskem mozna dalo nazvat. Ale pravidelne ne. Dostava penizky navic (plus darecek) jen na Vanoce a na narozeniny.
A vyhovuje to obojím ![]()
@Anonymní píše:
Je to samozřejmě příjemné, a vzhledem k tomu, že jsme se v začátku domluvili na 200/hod a v případě spokojenosti, že to zvednou až k 250/hod, tak je to pro mě vlastně potvrzení, že jsme už tak nějak na té vyšší částce, i když to oficiálně ještě nezaznělo.Teď jsem panu majiteli chtěla navrhnout, jestli mi nechce k Vánocům koupit novej mop
![]()
(uklízím jejich vybavením, takže spíš jen takový vtípek, jako jestli si nechtějí pořídit nový mop, ten starý se trochu rozpadá), ale ještě si nejsem jistá, jestli můžu být až tak familierní
Ale zase není to povinností, zakladatelko. U předchozího „kšeftu“ jsem nedostala navíc ani haléř, i když to na měsíc vyšlo na např. 2970,– a nezlobila jsem se. Není to rozhodně povinnost, a vlastně to ani neočekávám
V obou případech na mě vždy v polovině úklidu čekalo na lince malé presso. To mě potěšilo nejvíc
To se mi zda uplne v pohode. Nase pani si vzdy rekne, co potrebuje, nedavno jsme taky kupovali mop a predavala jsem ji ho se slovy „happy birthday“ (samozrejme nemela). Ale my mame fakt moc pekny vztah. Jinak kavu nasi pani varim taky, to mi prijde slusnost jako uvarit ji remeslnikovi nebo tak. Nechapu lidi, co nenabidnou ani vodu a pry to neni ojedinele. ![]()
@Anonymní píše:
A vyhovuje to obojím
Tak my jsme ji hlavne ukradli proto, ze agentura nam skoro kazdy tyden posilala do firmy nekoho noveho a bylo slozite se dorozumet co a jak (vetsina byli Bulhari). Tato se nam libila, velmi pecliva a iniciativni, takze nejen, ze jsme si ji nechali ukradenou
ve firme, ale jeste nam chodi uklizet domu. ![]()
@Silverine247 píše:
To se mi zda uplne v pohode. Nase pani si vzdy rekne, co potrebuje, nedavno jsme taky kupovali mop a predavala jsem ji ho se slovy „happy birthday“ (samozrejme nemela). Ale my mame fakt moc pekny vztah. Jinak kavu nasi pani varim taky, to mi prijde slusnost jako uvarit ji remeslnikovi nebo tak. Nechapu lidi, co nenabidnou ani vodu a pry to neni ojedinele.
Tím familierním jsem myslela si říct o mop vysloveně k Vánocům ![]()
Jinak samozřejmě, když cokoliv dojde, stačí říct a doplní, dokoupí.
Ten mop je tak na hraně a já nikdy, ani doma, nebyla frfňa, kupuji nové až když to staré opravdu doslouží. I v rámci šetrnosti k přírodě, nevytvářet další odpad.
@Anonymní píše:
Tím familierním jsem myslela si říct o mop vysloveně k Vánocům
Jinak samozřejmě, když cokoliv dojde, stačí říct a doplní, dokoupí.
Ten mop je tak na hraně a já nikdy, ani doma, nebyla frfňa, kupuji nové až když to staré opravdu doslouží. I v rámci šetrnosti k přírodě, nevytvářet další odpad.
Tak pokud ten typek neni suchy jak koudel, tak myslim, ze to pochopil, ze to neni vylozene darek k Vanocum. Za me uplne v pohode, ja myslim, ze pred clovekem, kteremu uklizis hajzlik, by ses nejak vyrazne stydet nemusela, tam uz se urcita mira familiarity predpoklada. ![]()
Děkuji moc za názory
naše paní je přes agenturu a je hrozně šikovná, milá a rychlá.. když nám agentura posledně poslala náhradu, tak přišli ve dvou a úklid dělali stejně dlouho, jen jsme platili dva lidi místo jednoho a nebyli tolik pečliví a iniciativní.. chtěla jsem tedy paní dnes přilepšit a k 800,– za úklid jsem jí přidala 50,–.. pak mi to leželo v hlavě, že by si zasloužila vlastně víc a jestli jsem ji padesátikorunou spíš neurazila za tu její snahu.. Byla u nás zatím jen párkrát, časem se s ní zkusím asi domluvit, že by jezdila mimo agenturu, pokud by měla zájem ![]()
Ahoj,
prosím komu chodí domů uklízečka z nějaké uklízecí firmy, dáváte jí navíc dýško? Případně kolik? Díky