Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, zajímá mě jen jestli se to může. Na vintedu jsem prodala Polákovi POP figurku, v momentě, kdy ji dostal, si nafotil vlastní fotky té figurky a dal ji na svůj vinted za dvojnásobek ceny.
Celkem mě to naštvalo, může se to? Děkuji ![]()
Proč by ne? Navíc co by s tím měl dělat, když by se mu nelíbila? Vrátit tobě to nejde, tak co s ní?
Bohuzel jsi narazila na vychcanka. Ja se s nicim takovym tam jeste nesetkala a to prodavam kazdy tyden. Mne kdyz prijde neco, co mi nesedi, nevyhovuje, pisu to prodavajicimu, neco ve smyslu, ze dekuju bla bla, ale ze mi to nesedi a tak budu prodavat dal, aby vedel..ale ja to teda prodavam za stejnou castku, jako jsem si to koupila, nebo nekdy i trochu nizsi, asi by me nenapadlo dat to za vic a natoz dvojnasobek. To bych byla taky na tvym miste naprdnuta. Ale neudelas s tim asi nic..nebo mrkni do pravidel..ale pochybuju ![]()
Polák alespoň počkal, až mu balík od Vás dorazí
slečna můj svetr s mojí fotkou svetru prodávala za dvojnásobek a svetr ležel ještě u nás na podatelně
ještě mi napsala, že zjišťovala na netu cenu a že je fakt drahý
![]()
@Anetababeta píše:
Ahoj, zajímá mě jen jestli se to může. Na vintedu jsem prodala Polákovi POP figurku, v momentě, kdy ji dostal, si nafotil vlastní fotky té figurky a dal ji na svůj vinted za dvojnásobek ceny.Celkem mě to naštvalo, může se to? Děkuji
A co ti na tom vadí? Že tě nenapadlo dát to dráž a on ulovil kupce i za dvojnásobek?
Proč by se to nemohlo? Tys svoje peníze dostala a on šel do rizika…
@Anetababeta co tě na tom naštvalo? Ty jsi své peníze dostala a on se svým vlastnictvím může naložit, jak chce.
A naštvalo mě to, protože by mě v životě nenapadlo to přeprodat, ještě za dvojnásobek ceny. Tu drzost bych nenašla. Vyloženě si to u mě koupil, aby to mohl přeprodat dál ![]()
@Anetababeta píše:
@Věra1972 tak to je mazec tyjo
A jak ho ještě dokonale popsala..
ani nepočkala jestli nedorazí nějaký děravý hadr.. ![]()
@Anetababeta třeba je v Polsku nesehnatelná
. Já nechápu, co na tom řešíš. Nacenila sis to a on to od tebe koupil, je to stejné, jako když laik prodá cennou starožitnost za pakatel a někdo na tom nechutně vydělá. On tě nijak nepodvedl, peníze, které jsi chtěla, jsi dostala. Jak on s věcí naloží je jeho věc ![]()
Taky koupím auto za 5k trochu ho dám do hromady třeba za další 3k a prodá se za 35 úplně běžná praxe.
@Anetababeta je tvoje hloupost že jsi to nabídla levněji
Poláci jsou holt v obchodování dobří ![]()
Taky jsem věc nalezenou u popelnice prodala za několik tisíc, protože jsem věděla, jak vzácná je. Co bys jako očekávala? Že ti napíše, abys to prodávala dráž?
Jako jo, bylo by to od něj milé, ale nárok na to nemáš, že neznáš cenu zboží je tvůj problém…
Přijde Tonda do JIPu, koupí si tam rohlík za 1,–… Jede do Hrušky, která mu patří. Prodává tam rohlík za 3,40. Může se to?
V okamžiku, kdy věc od tebe koupí, je jeho. Je na něm, jestli ji prodá, strčí ji psovi do zadku nebo co s ní udělá.
Jsou případy, kdy nemovité i movité majetky můžeš zatížit povinností ve smlouvě. Například když si koupíš kočku, nesmíš ji prodat. To by pak bylo porušení smlouvy.
Ale tvůj panáček si přeprodat klidně mohl… ![]()
@Anetababeta píše:
A naštvalo mě to, protože by mě v životě nenapadlo to přeprodat, ještě za dvojnásobek ceny. Tu drzost bych nenašla. Vyloženě si to u mě koupil, aby to mohl přeprodat dál
Takže té má štvát jen tvá „hloupost“ či neznalost trhu.