Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Poraďte prosím. Dnes mi přišel e mail z adresy ebay@ebay.co.uk. Faktura za zakoupené zboží. Já ale nejsem na ebay registrovaná a nikdy jsem tam ani nevlezla. Mám to prostě hodit do spamu a ignorovat nebo kontaktovat někoho, že někdo zneužil můj mail?
https://community.giffgaff.com/…d-p/11194165
staci zadat do google
@pikola Díky. Tak podle tohoto odkazu je to asi opravdu od e Bay. Kartu jsem blokla pro platby přes internet, změnila hesla, tak snad bude klid.
@vivianr píše:
@pikola Díky. Tak podle tohoto odkazu je to asi opravdu od e Bay. Kartu jsem blokla pro platby přes internet, změnila hesla, tak snad bude klid.
Ne, není to od eBaye proboha
Je to scam. Žádná faktura tam není, pouze odkaz na stažení, kde bude vir nebo něco podobného. S tvou kartou ani hesly to nemá vůbec nic společného.
@Alkata Já to naštěstí neotvírala, tak blbá díky bohu nejsem
Spíš mě to vyděsilo, když jsem si vzpomněla, že švára přes něco takového přišel o 300,–, který mu někdo strhnul z karty. Ono to neuškodí jednou za čas změnit heslo, alespoň potrénuju paměť
@vivianr píše:
Poraďte prosím. Dnes mi přišel e mail z adresy ebay@ebay.co.uk. Faktura za zakoupené zboží. Já ale nejsem na ebay registrovaná a nikdy jsem tam ani nevlezla. Mám to prostě hodit do spamu a ignorovat nebo kontaktovat někoho, že někdo zneužil můj mail?
Mám stejný problém jako vivanr, došel mi stejný mail od ebay i ve stejný den, chci se zeptat, jj to dopadlo, šlo opravdu o spam? Diky
@vivianr mám stejný problém také mi 6.9. 2017 přišel stejný E-mail opravdu šlo o spam? Díky za reakci