E-MAIL centrální registr dlužníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
1.9.15 16:47

Pokud jsem dobře pochopil, tak oni vždycky jenom poukážou na „strýčka z Ameriky“. Ten je už dokonce mezi jednateli firmy. Problém je asi v tom, že ho ještě nikdo neviděl živého… :think:
Tak mně vrtá hlavou - a přiznám se, že na to neznám odpověď - jak může být v ČR jednatelem firmy někdo, kdo nepodléhá českému právu a pro naše soudy a správní orgány je nedosažitelný??? :think: To je maglajz teda… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.9.15 17:33

Stejně by mě zajímalo, o co těm „výrobcům“ mailů jde. jestli vás chtějí vyděsit k smrti, nabourat se vám do internetbankingu nebo po vás „jenom“ chtějí, abyste si u nich předplatily nějakou službu… :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
1.9.15 18:11
@Jura007 píše:
Stejně by mě zajímalo, o co těm „výrobcům“ mailů jde. jestli vás chtějí vyděsit k smrti, nabourat se vám do internetbankingu nebo po vás „jenom“ chtějí, abyste si u nich předplatily nějakou službu… :think: :think:

To já taky nevím a čekám co od září vyleze z těch zpoplatněných upomínek, jak furt vyhrožují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
1.9.15 18:12

Jinak když přijde e-mail, jsou tam odkazy na jakési linky, kde se dá podívat co kde kdo teda dluží. Já linky neotvírám, bojím se že tím něco aktivuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.9.15 19:31
@chipsa píše:
Jinak když přijde e-mail, jsou tam odkazy na jakési linky, kde se dá podívat co kde kdo teda dluží. Já linky neotvírám, bojím se že tím něco aktivuji..

Velice správně. Nic neotvírat, na nic nereagovat.
Jinak mně už přišel i mail s nadpisem „Máte dluh, upomínku, exekuci“… No zřídil jsem si uživatelský účet na stránkách Centrální evidence exekucí (už jenom ten název mně naháněl husí kůži…) a tam jsem zjistil, že žádnou exekuci nemám.
Předtím mně přišel jiný mail, kde bylo mezi jiným psáno, že pokud někdo spadne do exekuce, tak má stoprocentně problém sehnat pronájem bytu, že mu nikdo nic nepronajme… To jsem se nemohl udržet smíchy. Znám v okolí lidi, kteří pronajímají byty zásadně lidem s exekucí. Vědí, že tihle nájemníci jsou stálí a nestěhují se z místa na místo. Jenom si dopředu musí oťukat jejich platební morálku. (Ale jsou tu třeba mladé manželské páry, co s exekucí zápasí už pár let a děti jim o ulici dál vychovávají prarodiče…)
Prostě mně to přijde jako takové dost neumělé strašení a snaha ulovit „zákazníky“ svých služeb.
(Ale je taky možné, že se pletu.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.9.15 20:05

Na toto téma jsem našel jeden poměrně čerstvý článek - tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
5.9.15 20:06
@Jura007 píše:
Na toto téma jsem našel jeden poměrně čerstvý článek - tady.

UŽ to čtu, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
6.9.15 07:55

Teď jsem si článek znova přečetl a všiml jsem si, že některé údaje jsou v článku nepřesné nebo zastaralé. Třeba ten o pokutě uložené CERD. Tu pokutu dostala společnost stejného názvu jako dnešní CERD, ale s jiným IČO. Jak reagovali společníci té pokutované firmy? Firmu prodali a „koupili“ si jinou - se kterou provozují dál (asi) stejný byznys. A té nově „koupené“ firmě dali stejný název, jako měla ta předchozí. Kdo nestuduje výpisy z Obchodního rejstříku, ten si takových „drobností“ nevšimne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
3.9.16 17:11

Ctěla bych důrazně varovat před tzv. Centrálním registrem dlužníků - CERD. Je to bohužel jeden velký podvod, tímto registrem zaslané dokumenty jsou pro bankovní instituce k ničemu. Přítel zaplatil několik stovek za jakýsi výpis a v bance mu bylo řečeno, že jde o podvodný registr, a pan Jiří Jehlička, který za tím stojí je rovněž velice pochybná osoba a to mírně řečeno. Takže žádné peníze na Centrální registr dlužníků nezasílat a na jejich výzvy k různým platbám nereagovat. Takhle mi to bylo řečeno na živnostenské úřadě, kde jsem se na ně ptala. Prý jen tahají z lidí peníze za nepoužitelné výpisy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák