E-neschopenka bez návštěvy doktora

Anonymní
10.8.20 08:29

E-neschopenka bez návštěvy dr.

Holky, volala jsem dr a požádala ji o neschopenku, jsem ve 13tt těhotenství, pracuji na směny a vzhledem k tomu, že opět nosíme na dílně roušky, je nedychatelno a přes 30 stupnu mi je ochotná mi ji vystavit. Bohužel tam zítra není, ale je možno neschopenku vystavit zpětně. Jde o to, že mi do telefonu řekla, že se tam stavovat vůbec nemusím, že je to dneska vše přes internet. Matně si ale vzpomínám, neměla bych dostat alespoň jednu papírovou podobu s vycházkami, kdyby nahodou přišla kontrola?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26928
10.8.20 08:36

Pro ten papir si zajdes, ten ti sestra vyda i bez Dr.. Prvni 3 dny vychazky stejne mit nebudes, tak nemusis spechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
10.8.20 08:46

Třeba ani vycházky prvních pár měsíců mít nebudeš. Doktorka si musela vymyslet do diagnózy nějaké problémy, kvůli kterým jsi doma. Třeba ta diagnóza není slučitelná s povolením vycházek. Já jsem třeba při neschopence v druhém těhotenství dostala vycházky až po měsíci a půl. Jo a u prvního jsem byla doma od šestého měsíce a neměla jsem vycházky až do nástupu na mateřskou. Stejně jsem jen ležela, takže mi to ani nevadilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
10.8.20 08:48
@cecetka píše:
Pro ten papir si zajdes, ten ti sestra vyda i bez Dr.. Prvni 3 dny vychazky stejne mit nebudes, tak nemusis spechat.

No, co jsem už zaregistrovala, tak jsou Dr. kteří tenhle papír vůbec nedávají. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.20 09:54

@nozu neumím si ale představit, že tři měsíce nemůžu nikam. Ani pro ten hloupý rohlík do samosky. :think: jako chápu pár dní, ale tolik měsíců? Známá byla na rizikovém a měla vycházky úplně normálně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.20 09:54

@P4ja to je divný, po nás Mistr do práce chce tento papír vyfotit :think:

• Citovat
  • Upravit
21091
10.8.20 10:20
@Anonymní píše:
@P4ja to je divný, po nás Mistr do práce chce tento papír vyfotit :think:

No, to nevím, jestli může chtít. Dle mého by mělo stačit to, co zaměstnavatel dostane z OSSZ. Nebo odkud to stahují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.20 10:33

@P4ja To jsem na to zvědavá. Každopádně děkuji za vaše odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
2996
10.8.20 13:40

Mela jsem vystavenou e-neschopenku na jare pres telefon a zadny papir jsem ani pak pri navsteve dr. nedostala (ptala jsem se na nej a pry uz se nic nedava). Jen jsem pro jistotu volala zamestnavateli pri zahajeni i ukonceni neschopenky, aby o tom vedel. Dr rikala, ze zamestnavateli se to nekde zobrazi, tak jsem chtela, by se kouknul :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.20 15:20

@luci.no moc děkuji :) určitě to tak tedy bude.

• Citovat
  • Upravit
21783
10.8.20 19:02
@Anonymní píše:
@nozu neumím si ale představit, že tři měsíce nemůžu nikam. Ani pro ten hloupý rohlík do samosky. :think: jako chápu pár dní, ale tolik měsíců? Známá byla na rizikovém a měla vycházky úplně normálně.

Ano, dva měsíce jsem chodila ven pouze na kontroly k lékaři. A dá se to zvládnout úplně v pohodě. Hlavně mi nic jiného nezbývalo, pokud jsem chtěla dítě donosit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí