Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pro ten papir si zajdes, ten ti sestra vyda i bez Dr.. Prvni 3 dny vychazky stejne mit nebudes, tak nemusis spechat.
Třeba ani vycházky prvních pár měsíců mít nebudeš. Doktorka si musela vymyslet do diagnózy nějaké problémy, kvůli kterým jsi doma. Třeba ta diagnóza není slučitelná s povolením vycházek. Já jsem třeba při neschopence v druhém těhotenství dostala vycházky až po měsíci a půl. Jo a u prvního jsem byla doma od šestého měsíce a neměla jsem vycházky až do nástupu na mateřskou. Stejně jsem jen ležela, takže mi to ani nevadilo…
@cecetka píše:
Pro ten papir si zajdes, ten ti sestra vyda i bez Dr.. Prvni 3 dny vychazky stejne mit nebudes, tak nemusis spechat.
No, co jsem už zaregistrovala, tak jsou Dr. kteří tenhle papír vůbec nedávají. ![]()
@nozu neumím si ale představit, že tři měsíce nemůžu nikam. Ani pro ten hloupý rohlík do samosky.
jako chápu pár dní, ale tolik měsíců? Známá byla na rizikovém a měla vycházky úplně normálně.
@Anonymní píše:
@P4ja to je divný, po nás Mistr do práce chce tento papír vyfotit
No, to nevím, jestli může chtít. Dle mého by mělo stačit to, co zaměstnavatel dostane z OSSZ. Nebo odkud to stahují.
Mela jsem vystavenou e-neschopenku na jare pres telefon a zadny papir jsem ani pak pri navsteve dr. nedostala (ptala jsem se na nej a pry uz se nic nedava). Jen jsem pro jistotu volala zamestnavateli pri zahajeni i ukonceni neschopenky, aby o tom vedel. Dr rikala, ze zamestnavateli se to nekde zobrazi, tak jsem chtela, by se kouknul ![]()
@Anonymní píše:
@nozu neumím si ale představit, že tři měsíce nemůžu nikam. Ani pro ten hloupý rohlík do samosky.jako chápu pár dní, ale tolik měsíců? Známá byla na rizikovém a měla vycházky úplně normálně.
Ano, dva měsíce jsem chodila ven pouze na kontroly k lékaři. A dá se to zvládnout úplně v pohodě. Hlavně mi nic jiného nezbývalo, pokud jsem chtěla dítě donosit…
Holky, volala jsem dr a požádala ji o neschopenku, jsem ve 13tt těhotenství, pracuji na směny a vzhledem k tomu, že opět nosíme na dílně roušky, je nedychatelno a přes 30 stupnu mi je ochotná mi ji vystavit. Bohužel tam zítra není, ale je možno neschopenku vystavit zpětně. Jde o to, že mi do telefonu řekla, že se tam stavovat vůbec nemusím, že je to dneska vše přes internet. Matně si ale vzpomínám, neměla bych dostat alespoň jednu papírovou podobu s vycházkami, kdyby nahodou přišla kontrola?