E-shop po mě vymáhá peníze

18
15.3.22 12:10

E-shop po mě vymáhá peníze

Před půl rokem jsem kupovala dceři autosedačku a jiný věci platila jsem na dobírku a měly nějakou akci a objednávala jsem toho víc a přišlo mi to ve 2 balíkách kde ale jsem první balík platila plnou cenu a v tom druhém byla autosedačka a tam se promítla akce ze všech věcí takže jsemzaplatila dobírku obou balíků zvlášť. A teď po půl roce mě začal e-shop bombardovat s tím že mi zadali špatnou dobírku a že jim dlužím nějakých 600kč.
Můžou to po mě chtít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35777
15.3.22 12:13
@Matik9969 píše:
Před půl rokem jsem kupovala dceři autosedačku a jiný věci platila jsem na dobírku a měly nějakou akci a objednávala jsem toho víc a přišlo mi to ve 2 balíkách kde ale jsem první balík platila plnou cenu a v tom druhém byla autosedačka a tam se promítla akce ze všech věcí takže jsemzaplatila dobírku obou balíků zvlášť. A teď po půl roce mě začal e-shop bombardovat s tím že mi zadali špatnou dobírku a že jim dlužím nějakých 600kč.
Můžou to po mě chtít?

Jestli máš potvrzenou objednávku např. na 2000 a zaplatila jsi 1400 tak samozřejmě můžou a byla by slušnost to doplatit obratem.

Příspěvek upraven 15.03.22 v 12:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
15.3.22 12:13

Tak jim to vysvětli, že se akce promítla až při druhé dobírce, ne? Mají nárok na takovou částku, která je ve faktuře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
15.3.22 12:19

@Matik9969 na fakture mas co? Nebo by teoreticky stacil potvrzovaci email z obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.3.22 12:27

Záleží, co je na faktuře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
15.3.22 12:30

Já už hlavně ani nevím po takový době kolik jsem platila a jestli to vůbec tak je fakturu mám… jako že si vzpomenou až teď tak to snad není ani můj problém ne? Přijde mi to trochu na hlavu nikdy jsem se stím nesetkala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
15.3.22 12:42

Jestli si platila min než máš ve faktuře, tak na to právo mají. Nemáš fakturu v emailu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
15.3.22 12:43
@Matik9969 píše:
Já už hlavně ani nevím po takový době kolik jsem platila a jestli to vůbec tak je fakturu mám… jako že si vzpomenou až teď tak to snad není ani můj problém ne? Přijde mi to trochu na hlavu nikdy jsem se stím nesetkala

Kdyby to bylo naopak, tak už to máš najité, že?
Každý děláme chyby. Ten eshop je zdrojem obživy asi několika lidí, tak neprndej a hledej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
15.3.22 12:54

Nejdřív bych jim asi napsala, že už je to dlouhá doba a nepamatuji si to. Takže jestli by mi mohli poslat nějaký důkaz - že jsem zaplatila špatně. Každopádně u dobírky je přece nějaká cena, tu vidíme oba - kurýr i já, tu cenu mu dám a je to vyřízené. Pokud jim kurýr předal méně, tak by to měli řešit s dopravcem. Pokud si sami na dobírku napsali méně než chtěli je to jejich chyba. Pokud ti to nějak doloží a uznáš to, je fér to doplatit. Pokud si ti opravdu nepamatuješ a důkaz ti nedají, tak platit něco navíc co šlo dobírkou mi nepřijde v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
15.3.22 12:54
@Matik9969 píše:

Ne, je to tvůj problém. Pokud si zaplatila méně, než si měla i když to mohla být chyba eshopu tak to máš povinnost doplatit. A neříkej mi, že jsi si toho nevšimla. 600 je vcelku dost rozdíl. Netvrd mi, že nedohledas objednavku, fakturu a platby v internetovým bankovnictví během chvilky.

Příspěvek upraven 15.03.22 v 13:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
15.3.22 12:59

Zkus vyhledat fakturu nebo potvrzeni objednavky v e-mailu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
15.3.22 13:10
@IvaX píše:
Nejdřív bych jim asi napsala, že už je to dlouhá doba a nepamatuji si to. Takže jestli by mi mohli poslat nějaký důkaz - že jsem zaplatila špatně. Každopádně u dobírky je přece nějaká cena, tu vidíme oba - kurýr i já, tu cenu mu dám a je to vyřízené. Pokud jim kurýr předal méně, tak by to měli řešit s dopravcem. Pokud si sami na dobírku napsali méně než chtěli je to jejich chyba. Pokud ti to nějak doloží a uznáš to, je fér to doplatit. Pokud si ti opravdu nepamatuješ a důkaz ti nedají, tak platit něco navíc co šlo dobírkou mi nepřijde v pořádku.

Tak důkazů si můžu vyrobit deset a jeden, není úplně složitý udělat fakturu novou s novou cenou a tu poslat jako „důkaz“. Většinou se to posílá v mailu, leda by to smazala, pak ale smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
15.3.22 13:17
@JancaS84 píše:
Ne, je to tvůj problém. Pokud si zaplatila méně, než si měla i když to mohla být chyba eshopu tak to máš povinnost doplatit. A neříkej mi, že jsi si toho nevšimla. 600 je vcelku dost rozdíl. Netvrd mi, že nedohledas objednavku, fakturu a platby v internetovým bankovnictví během chvilky.

Tak pokud platila na dobirkuv hotove, tak to fsakt v internetovem bankovnictvi nefohleda…

Příspěvek upraven 15.03.22 v 13:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.3.22 13:17
@IvaX píše:

Ano, to by sice byla jejich chyba, ale zakladatelka by pořád byla povinná cenu doplatit. Ne, že by to bylo fér.

• Citovat
  • Upravit
18
15.3.22 13:19

Já mám fakturu ale co chodí e-maily s tím že dopravce převzal balík s dobírkou tolik a tolik tak to jsem našla pouze jeden takže vím prd kolik jsem platila…mě v tu dobu chodilo tolik balíků že netuším kolik jsem platila.
A to že najednou po mě chtějí peníze jen že řeknou zaplatila jste málo je divný ani mi k tomu nechtějí nic poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák