Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, jsem ve fázi výběru kočárku a mám z toho hlavu úplně kolem. Na počátku jsem si vybrala určité kočárky a říkala jsem si, že mimču je to vlastně jedno, v čem se vozí, takže nebudu zbytečně utrácet pro své pohodlí. Horní hranici jsem si stanovila na 15tis. Teď jsem ale narazila na easywalker qtro, který mě nadchnul (i když cenově trošku přesahuje limit) právě i kvůli komfortu pro mě. Nebo se mi to právě komfortní zdálo. Musím se ale rychle rozhodnout, aby byla zajištěna dodávka v dané barvě do konce září. Předtím jsem totiž uvažovala o ABC Design Viper 4S. Jde mi teď o to, zda kočárek některá máte a nelitujete investice, zda se to vyplatilo? Jste s ním spokojené? Hlavně, zda jste pak měly potřebu měnit sporťák za nějakou jinou značku? Jak jste se sporťákem spokojené? Je kočárek po užití jedním dítětem schopné zvládnout i druhé? Vyskytly se nějaké vady, zjistily jste při užívání nějaké vážné nedostatky v porovnání s konkurencí? Pokud máte zkušenost, jak si stojí právě v porovnání třeba s ABC Design?
Teď jen přiblížení, v jakém prostředí budu kočárek užívat - budu ho používat především v malém městě, občas i vesnice. Bydlíme ve 3. patře bez výtahu, ale s možností uložení ve sklepě. Miminko čekáme na začátku října. Často jezdíme na výlety (autem), počítám, že s tím budeme pokračovat až přejdeme do sporťáku a občas budeme jezdit k mým rodičům na víkendy na Moravu na vesnici.
Vím, že otázek je dost, ale možná to jen dokazuje, jaký mám teď v hlavě guláš. Díky moc za jakékoli postřehy.
Máte zkušenost s EasyWalker Qtro Plus?
Přidejte zkušenost s EasyWalker Qtro Plus@f-l-e-a Také jsem uvažovala nad tímto kočárkem ( má ho kamarádka), hluboká korba se mi líbí, ze sporťáku už tak nadšená nejsem, nelíbí se mi že zadíčka jsou opřená jen o takovou „desku“, někdo zde na diskuzi psal, že se mu to i ohlo ( ale to byla jen jedna holčina, zbytek spokojen) a moc se mi nelíbí polohování zad pomocí zipů a také se mi nelíbí že celá sportovní sedačka na konstrukci drží JEN na ty druky, nikde to nemá žádnou tyčku nic. Já jdu nakonec do Easywalker June http://www.kocarky.cz/…er-june.html ( je lehčí, menší konstrukce i když dítě má stejný prostor jako u gtro a ten sporťák mi vyhovuje víc a navíc vydrží i větší zátěž až 30 kg, má odpružená všechna kola, atd. atd. atd) Ale každopádně je tady pár diskuzí na gtro a většina je spokojená a qtro je i v recenzích a má 100%
https://www.emimino.cz/…nosti-81023/
https://www.emimino.cz/…-qtro-92426/
a recenze zde https://www.emimino.cz/…r/qtro-plus/
@f-l-e-a já ho mám vybraný a měla jsem ho možnost i vyzkoušet a jsem spokojená, takže do něj jdu.
Jen dotaz, kterou barvu sis vybrala, že by ti jí nestihli poslat? Protože jak jsme se s nimi bavili, tak sami řekli, že přes léto je to sice třeba delší doba dodání, ale nikdy jim to nepřesáhlo měsíc.
@eseta díky za info.. mám vybranou barvu platinum, prý je ale už teď nedostatková v celé Evropě a v létě mají navíc nějakou celozávodku. Bylo mi řečeno, že budou objednávat 7.6. ráno a tato objednávka ještě bude vyřizována před uzavřením výroby, objednávky po tomto termínu přijdou na řadu až po rozjetí výroby a mohl by tam nastat problém.. jakou sis vybrala barvu Ty? Pořád ale přemýšlím, zda není moc tmavá.. na druhou stranu stejně moc velký výběr není.
Já jsem byla unešená hlavně z té snadné jízdy, a taky super skladnost do auta. Přeci jen nebudeme furt doma sedět na zadku a jezdit jen kolem „komína“, takže do našeho fára se vejde luxusně i se sbalenýma taškama.
@f-l-e-a bože, celozávodní dovolená? Nevíš od kdy přesně do kdy to mají mít? Plánovala jsem objednat během léta ( termín mám v půlce září), většinu komponent má teda prodejce skladem ( detskydum. cz), ale něco nemají, tak jen abych věděla. Děkuju ![]()
@Ashia bohužel, to Ti nepovím.. zkus si zavolat do obchodu, třeba mají větší skladové zásoby a nebo mají nějakého prostředníka, který má plně zásobený sklad
@Ashia navíc teď koukám na detskydum.cz a třeba qtro nemají skladem, mají ho jen na dotaz, třeba je ten problém především u tohoto typu ![]()
@f-l-e-a gtro mají skladem jen v černé a ve stříbrné, zbytek je na dotaz a co jsem se tam ptala kvůli tomu svému June, tak když je to na dotaz, tak je tam prý tak 2-3 týdny na dodání od výrobce, ale kdo ví
a na malvik.cz jsem koukala, že barvu Platinum budou mít 30.6. na skladě…no tak uvidíme, kdyžtak kočár dorazí až po porodu, aspon splním přání babiček abych ho neměla doma před narozením
![]()
My ho budem objednávat asi tady http://www.kocarky.cz/…ro-plus.html
Od těhle lidí jsme ho viděli na výstavě (veletrh) v Praze Letňanech
@f-l-e-a já budu mít asi barvy dvě, jako korba jednu a sporťák druhou. Každopádně červená a černá, nebo červená a platinum…ta stříbrná se mi ve skutečnosti vůbec nelíbila.
Ahoj holky, chci se zeptat, da se korba uchytit v aute na pasy?
@Elizabeth88 Nechceš raději vozit autosedačce? Vozit v hluboké korbě je dost nebezpečné a nejsem si úplně jistá, ale mám pocit že je to snad i nějak zakázané…
@Ashia urcite chci, ale vim ze se nedoporucuje kvuli zadicku dele jak dve hodiny. Takze na delsi cestu si rikam, ze malemu bude lepe v korbicce.
@Elizabeth88 vajíčko pro novorozence je pohodlný, akorát to tam musí mít takovou tu vložku u hlavičky a hlavně je to 1000× bezpečnější, raději trochu „zkroucené“ dítě než zraněné dítě (ne-li něco horšího), korbička je na převoz fakt moc nebezpečná, raději si to ještě rozmysli( mimo jiné, v tom vajíčku mají polohu zad skoro jak v bříšku, takže bych to zas tolik nehrotila, v břiše dítě taky neleželo 9.měsíců vodorovně na pevné matraci).