Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mianinka Byla jsem na FECHO před měsícem v Porubě a neplatila jsem nic. Probíhá jako normální ultrazvukové vyšetření.
Záleží zda máš doporučení, kvůli genetické zátěži, vadám srdce v rodině či u sourozence miminka. S doporučením se neplatí nic, jinak kolem 400-600kč.
Jinak klasický utz, někde to dělají jako součást,,velkého" ve 20tt, jen srdíčko prohlédnou důkladněji.
Já byla v Motole a také jsem nic neplatila - byla jsem na doporučení z důvodu vady srdce sourozence miminka.
Příspěvek upraven 17.04.14 v 21:41
Mě doktorka řekla, že to vyšetření spojené s velkým UZ. V prvním trimestru jsem byla na skriningu a vše v pořádku. Prý tam posílá na to echo srdce každou. Tak nevím ![]()
@Mianinka nebyla jsem sice v Ostravě, ale taky jsem nic neplatila. U nás taky posílají každou těhotnou a pokud se jim něco nezdá nebo je někdo s vadou v rodině tak ještě navíc Motol.
Byla jsem na základě žádanky v Ostravě na Fifejdách a neplatila jsem nic. Bylo to celkem rychle hotové a výsledek byl hned.
@Mianinka byla sem na doporučení v Brně a neplatila sem, tady de o to, že teď je srdíčko pěkně vidět, než zaroste žebrama a dr ho může pořádně prohlídnout a případně odhalit pokud by něco.
Byla jsem taky v Porubě 2× a neplatila nic a hlavně je tam strašně úžasný doktor, jsem si tehdy říkala, že už jsem dlouho nezažila někoho tak příjemného ![]()
Já byla na echu srdíčka ve Fakultce v Porubě včera a neplatila jsem nic, ale pravda- měla jsem žádanku. Malá se nechtěla ukázat, tak jsme vyšetření v polovině museli přerušit a já se povinně procházela po schodech a dřepovala..
Jinak celé vyšetření trvá asi 10 minut a je to jako klasický UTZ..
Ahoj holky, mám pozvánku na vyšetření ve 20 tt na echo srdce plodu v Ostravě fakultní nemocnici. Zajímalo by mě, jak vyšetření probíhá a zda se něco platí nebo to hradí ZP. Děkuji