Sleduji u potravin "éčka" – jsem praštěná?

30420
3.3.11 10:18

Éčka - jsem praštěná?

Nevím jestli jsem praštěná, nebo dělám dobře. Někteří se na nás koukají jak na pitomce, když v obchodě čteme každou etiketu. Dokonce jsme si do mobilu stáhli aplikaci Éčka, abysme je měli po ruce. Jak to máte vy? Koukáte na to, co kupujete, nebo to neřešíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Aty
7700
3.3.11 10:19

nejsi sama ((-: já čtu všechny etikety ((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
3.3.11 10:20

Na éčka se nedívám. Sleduji spíš hlavní surovinu a poměr. Je tedy fakt, že pokud to má několikařádkový seznam obsažených položek, tak to vracím a hledám jinou alternativu. Ale přímo éčkama se nezabývám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
3.3.11 10:21

Ahoj, nekoukám a tudíž neřeším. Je plno škodlivin o kterých člověk ani neví a který mu taky ke zdraví nepomáhají. A kdybych se o to vše měla zajímat, tak z toho zešílim a nic by člověk nemohl strčit do pusy, natož se vůbec nadechnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
3.3.11 10:22

Řeším a hodně :lol:
A nejen éčka…

• Citovat
  • Upravit
27305
3.3.11 10:23

Pro dítě koukám, čtu, studuji poctivě, pro nás dospělé ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
3.3.11 10:25

no já si vždycky nové potraviny pečlivě pročtu, samozřejmě, že kupujeme pořád to samé, takže to co už znám, tak nečtu. řeším éčka, zahušťovadla a další…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
3.3.11 10:28

Jestli ano, pak se hlásím do klubu praštěných :pankac: Nemám tedy stažená éčka v mobilu, ale etikety čtu vždycky. Záleží mi na tom, co jím a co jí moji blízcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
3.3.11 10:28

Taky resim.Asi vic nez ecka pomery surovin.Tuhle na me prodavacka koukala jak na vola,kdyz jsem se ptala na obsah masa u parku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
3.3.11 10:37

Ahoj,
taky už máme zjištěný neškodný potraviny a ty kupujeme, u nových to hoodně zkoumám :mrgreen:
Ale ne všechny éčka jsou škodlivý, třeby pektin nebo lecitin jsou vyloženě prospěšný, takže neplatí, že to, v čem najdu éčko- nebrat.
Mám doma super knížku, kde jsou ty základní vypsaný a podle toho jedu. Na netu totiž i ty stránky, který se tváří přátelsky, že ti poradí, kolikrát uvádějí zkreslený informace a mají šílený jedy za neškodný.
Ujetý teda asi jsme, ale určitě lepším směrem, než ten, kdo do sebe rve bez rozmyslu všechno hlava nehlava :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
3.3.11 10:38

Neřeším vyloženě éčka, ale sleduji složení výrobků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
3.3.11 10:39

Přímo éčka neřeším, ale etikety čtu - jednou. Pak už si pamatuju, co je dobré, a nakupuju bez čtení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
3.3.11 10:42

na věci které nekupuju bežně, na maso a chlazené výrobky se kouknu a hodně mě zajímá výrobce, země původu - je to jen pro dospělé tak to zas extra neřeším, s potravinami pro dítko to budu sledovat o hodně víc. Jako exot si většinou připadám když zkoumám přímo označení na vajíčkách - na obalu mnohdy není čitelné nebo chybí kód země :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
3.3.11 10:50
taky sledujeme i poměr surovin a to si připadám jak totální debil když chci po prodavačce vědět kolik je masa v tom a v tom :-D
některé jsou ochotné a některé jen kroutí hlavou a jdou číst etiketu s nechutíEemii píše:
Taky resim.Asi vic nez ecka pomery surovin.Tuhle na me prodavacka koukala jak na vola,kdyz jsem se ptala na obsah masa u parku :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
3.3.11 10:52
Januliiik píše:
Dokonce jsme si do mobilu stáhli aplikaci Éčka, abysme je měli po ruce.

… můžu se zeptat, kde je taková aplikace k mání :-D

Jinak já éčka vyloženě nesleduju (stejně si nepamatuju, která jsou škodlivá :roll: ), ale spíš se dívám, kolik jich tam je. A hlavně sleduju složení výrobku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová