Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@donaga píše:
Nezáleží na tom, jak silně se stříká, ale na tom, jak kvalitní jsou spermie
uff…to se mi ulevilo
@Anonymní píše:
Ahojky chtela bych se zeptat. Je to docela trapne, ale neda mi to. Vzdy sem mela chlapa, ktery strikal prudce… s byvalim sem hned otehotnela. Mam s nim prvniho syna. Ted mam druheho partnera a chceme se snazit o mimco… jenze no jak i rict nestrika poradnevjako poradny vystrik jako proudem. Strikne to, ale jen trochu jakoby to spis vyteklo. A vajicko se spermii se setkava ve vejcovodu tak mam obavy aby se tam sperma dostalo
klid, hlavně, jak to leze ven. Jinak jo, ono se to setkává daleko, ale ty potvory tam musí doplavat, to není o výstřiku ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky chtela bych se zeptat. Je to docela trapne, ale neda mi to. Vzdy sem mela chlapa, ktery strikal prudce… s byvalim sem hned otehotnela. Mam s nim prvniho syna. Ted mam druheho partnera a chceme se snazit o mimco… jenze no jak i rict nestrika poradnevjako poradny vystrik jako proudem. Strikne to, ale jen trochu jakoby to spis vyteklo. A vajicko se spermii se setkava ve vejcovodu tak mam obavy aby se tam sperma dostalo
Ne, v pochve musi byt pritomen specialni ovulacni hlen, ktery sperma joby vyveze vys..bez nej to nefunguje…a pak zalezi na kvalite spermatu..ne na sile vystriku., ![]()
Nicméně- v závislosti na věku- možná by nevadilo kontaktovat příslušného lékaře. Ale jestli to takhle má pořád, tak asi OK.
@Anonymní píše:
V tom případě bych nebyla už podruhé těhotná ![]()
Klid, manzel to tak ma stale a čekáme druhe
o tohle vubec nejde
Na tomto nezáleží, lesbičky těhotní tak, že jim dárce předá sperma v injekční stříkačce a daří se jim to. Nejedna žena otěhotněla tak, že sperma po ejakulaci mimo pochvu setřela rukou a vetřela do pochvy.
To záleží, jak kvalitní biologický materiál mají dva jedinci.
To sis myslela, že ti prostříkne až do vejcovodu?? ![]()
Já jsem po druhé nejspíš otěhotněla přes stříkačku
měla jsem ovulaci a zaseklá záda, nemohla jsem se hnout, natož souložit
minulý styk byl už před 4 dny, tak jsme na to šli technicky a máme druhé dítě.
O síle střiku to naprosto není.
![]()
Dekuju vsem za komentare moc se mi ulevil… pritel je mlady ma 22 tak bude asi v poradku zrejme me je 25 let
Nesouhlasim s temito nazory. Existuje cela rada faktoru, ktere maji vliv - to jest zvysuji nebo snizuji sanci na otehotneni. Mezi tyto faktory patri zejmena kvalita muzskeho ejakulatu, dale i jeho objem a samozdrejme i kvalita vystriku atd. Spermie na sve ceste k vajicku musi prekonavat obrovskou vzdalenost. Takze pokud je muz silny a zdravy a je schopen poradneho vystriku, ktery zabezpecuje deponovani semene hluboko k deloznimu cipku, je sance na oplozeni vetsi nez u muze slabeho, ze ktereho semeno jen vyteka. Velice dulezitym faktorem samozdrejme zustava kvalita spermatu. Muz, ktery se chysta byt otcem, by mel dodrzovat celou radu zakladnich pravidel. Napr. studene sprchy nebo lepe sedave koupele ve studene vode ktere maji vyborny vliv na tvorbu spermatu ve varlatech ( nebo se daji koupit specielni slipy do kterych se vlozi namrazene clanky, ktere ochlazuji varlata), dulezita je spravna dieta ( hodne zeleniny, ovoce, rybiho masa, orechy atd…), nekourit, alkohol s mirou atd…Popripade uzivat suplementy, napr. Fertilsan M, Semenax atd. Pro to aby mel muz konstantne kvalitni sperma, je nutne aby ejakuloval nejlepe kazdy den. Teorie o tom, ze je nutne, aby semeno zadrzoval a aby ho bylo vice, jsou davno vyvracene…Tesne pred ovulaci a behem ovulace, kdy je nejvetsi nadeje na oplozeni, je nutne se partnerovi hodne venovat a davat mu extra-dlouhou predehru. Dlouhe mazleni, hlazeni jeho genitalii atd. silne stimuluje produkci spermatu a navic i jeho kvalitu. Je mnoho klinickych dukazu o tom, ze kvalita spermatu takto ziskaneho je vyrazne lepsi nez kvalita spermatu ziskana jen masturbaci. Asi v tom hraji roli muzske hormony vylucovane pri intimnim mazleni atd.
Pokud Tvuj partner ma slabe ejakulace (semeno jen vyteka) a pri tom je tak mlady, myslim, ze nekde musi byt problem. Snaz se primet, aby sel do nejake fertility kliniky, aby mu udelali spermiogram ( muzes s nim i byt v mistnosti pri odberu spermatu). Meli by mu take udelat aspon zakladni hormonalni vysetreni, jestli ma napr. normalni testosteron, jestli nema problem se stitnou zlazou atd. Take rada leku, muze mit spatny vliv na prubeh ejakulace.
Pricinou slabych ejakulaci muzou byt take ochable svaly panevniho dna. Ale kazdopadne u tak mladeho muze je to podezrele…