Eko tablety do myčky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
12.4.06 18:07

eko prostředky teď mají i tady - http://www.vasedti.cz/…ongemini.php

Je to vlastně Don Gemini + Persan.
Ten prášek do myček jsem si zrovna objednala, tak až doberu Colon a vyzkouším, dám kdyžtak vědět, jak to myje, ale zatím jsem na to slyšela dobrý reference.
Akorát jestli od nich budete brát něco na praní, tak píšou, že nejdřív je potřeba zbavit prádlo usazenin z těch neeko prášků, na to je speciální přípravek. Jmenuje se to deinkrustátor a dá se to použít i na odstraňování vodního kamene. Švagrová už ho používá skoro rok na všechno možný (i na varnou konvici) a je s ním spokojená.

Řekla bych, že to není ani nijak moc drahý, takže aspoň za vyzkoušení to stojí. I když jelenímu slizu na praní se to cenově fakt nevyrovná, ale pokud se vám zas nechce strouhat mýdlo a míchat sliz, tohle mi přijde jako rozumná varianta.

• Citovat
  • Upravit
945
12.4.06 18:33

Don Gemini na praní (tekutý) je fajn. Měla jsem ho a nebýt slizu, asi bych ho používala dál. Už jsem měla zálusk i na ten prášek do myčky, ale čekám právě na ty reference. Až ho někdo vyzkoušíte, tak se podělte :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
12.4.06 20:56

ten ocet místo aviváže jsem vyzkoušela, ale moc jsem spokojená nebyla. Buď jsem ho dala málo a nebyl tam poznat, nebo jsem ho dala moc a byl z prádla cítit. Jinak aviváž vůbec nedávám, prý to není zdravé pro mimča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
13.4.06 21:36

SLIZ v kombinaci s aviváží Ecover normálně funguje, používám to, ale přejdu na máchadlo z Missivy, vyjde levněji a dá se použít i na plinky. JInak ke slizu přidávám bělidlo. Dříve od Ecoveru, ale teď, kvůli ceně od Missivy. Na fleky a šednutí bílého prádla je to fakt lepší.

Ecover tablety do myčky perou skvěle, ale přijdou mi drahý, skoro 7 Kč jedna. Teď používám Sodasan práše k do myček, vyjde asi na polovinu ceny a myje stejně dobře. Místo oplachovadla mám obyč ocet, máme tvrdou vodu a je to OK. Jen připálený pekáč a hluboké hrnce nic moc, ale to je prý s Calgonitem to samý.

Dřív jsem vyzkoušela i prací gel Don Geminy. Bez bělidla to není ono a dávkování je dvojnásobný než u Missivy, takže vyjde podobně. (Cenou vítězí ten mýdlový sliz)
Prášek do myčky od Don Geminy mě vůbec nenadchl, skleničky byly často celý býlý, ale třeba jen některý. Skvrny na hrnkách od čaje a kafe nemyl vůbec. A taky dost pění. Někdo v diskuzi Ekodomácnost psal, že jim odešla údajně kvůli vysoké pěnivosti myčka. Ale můj muž tvrdí, že už musela být načatá, že to určitě nebude tím práškem (manžel s eko prostředky nijak nepracuje, je technik)
Taky mám od DG čistič do WC, zajímavě voní, ale službu udělá asi jako obyčejný ocet :) Navíc to jejich balení 4l je na x let

Deinkrustátor DG - skvělá věc, velmi účinný, široké využití. Akorát je dost dráždivý do nosa. Doporučuju koupit rovnou 5l balení, 1l je hned pryč. Když tak se podělíte s kamarádkama apod :)

Na nádobí ruční mytí mám Ecover, dobrý a vydrží dlouho.
Tak asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
1.5.14 23:05

Nezkoušela, ale myčky myjou dostatečně teplou vodou na to, aby zničila bakterie, odstranila mastnotu a nádobí prostě umyla, navíc voda má sama o sobě detergenční účinky, takže tablety už dávám do myčky jen v případě nejvyšší nouze, jinak myju jen vodou. Navíc mi vadí to vyvoněný nádobí, ekluje se mi z toho jíst. :think:

• Citovat
  • Upravit
212
1.5.14 23:13

@ncc1701 ty jo, to mě nenapadlo, já mám eko z DM a stejně mám tendenci si to pak ještě oplachovat :roll: místo leštiče dávám ocet a normoš mořskou sůl hrubozrnou místo soli. a fakt to umyje v pohodě i jen vodou jo? to by bylo super :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
1.5.14 23:21

@NinJan
Leštidlo máme, jednou za měsíc čistíme myčku chemií (doporučuje se snad jednou za tři a čtyři měsíce), to taky dělá hodně. Jo, umyje to, nám to na cyklus používá vodu o teplotě 75 stupňů (píšou v manuálu), tím pod tekoucí vodou holýma rukama moc neumyješ. :-) rozhodně to odmastí, talíře a hrnky jsou čistý, občas je něco na skle, ale to se mi stává i s tabletou. Tak to ještě opláchnu normálně ve dřezu.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
1.5.14 23:22

Občas teda vyndám třeba pekáč se zaschlými zbytky, ale to už je moje věc, že jsem to neodmočila předem, s tím si ani druhý mytí s tabletou neporadí, jen drátěnka. :-)

• Citovat
  • Upravit
212
1.5.14 23:39

@ncc1701 díky, hned zítra to vyzkouším, jasně že pekáč neumyje bez odmočení ani super tableta. My teda chemií myčku moc nečistíme tak jednou za rok :think: asi by to chtělo častěji, ale co 3 dny čistím filtr a síto tak si říkám, že to třeba stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
1.5.14 23:50

Já používám tablety DM nature a myjou skvěle. A nemají naštěstí žádnou vůni. Leštidlo buď žádné nebo ocet. Samotná voda mi to neumyje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí