Eko tablety do myčky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Eko tablety do myčky
Ahoj holky,
vím, že už se to tady probíralo (že bych se na to dokonce ptala já
?) Už je to nějaký čas, takže se omlouvám, nemůžu to najít..
Ale k věci. Konečně jsem se rozhodla, že objednám eko tablety do myčky, případně i eko prací prášek (i když Persil sensitive, který používám, mi příjde celkem dobrý, neobsahuje fosfáty). Mohly byste sem prosím hodit odkaz, kde se to dá koupit?
Díky moc za radu
Pajina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
do myčky používám tablety Ecover (k dostání v Praze v Albiu, na www.rozmaryna.cz nebo třeba www.biosfera.cza určitě ještě i jinde. Myjou skvěle.
Pokud jde o prací prášek, nejvíc se mi osvědčil tzv. mýdlový sliz - je to nastrouhané mýdlo (nejvíc se osvědčilo Omino Bianco Marseillské mýdlo) na praní smíchané se sodou. Recept a článek o něm najdeš tady /> Je to zaručeně nejlevnější a eko. Zkoušela jsem i prací gel Ecover - nedoporučuju, prádlo je po něm děsně tvrdý. Fajn je i Don Gemini, pere dobře, ale ten sliz je levnější.
Jinak je tu rozsáhlá diskuse Ekologická domácnost /> tam se praní i mytí řešilo mnohokrát, tak stačí zalistovat nebo se zeptat i tam. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc Loli,
ten odkaz na Ecover jsem potřebovala. O ekologické domácnosti vím a moc vám fandím, bohužel nemám dostatek elánu, abych si vyráběla vlastní prací prostředky.. Je ale super, že vy to děláte.
Ještě jednou děkuju
Pajina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
zaujaly mě ty tablety...........víte někdo, kolik jich jedno balení obsahuje?
A je potřeba ještě dokupovat sůl a podobně? Nebo je to v jednom?
Děkuji mockrát za odpověď.
Bubu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ekologické čistící a mycí prostředky prodává firma Amway. Mají velký sortiment včetně pracího prášku i tablet do myčky. S práškem na praní jsem moc spokojená nebyla, ale prášek, tablety i lesk do myčky mi plně vyhovují.
Klára
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ekologické prostředky vyrábí i EURONA. Mají stránky www.eurona.cz. Přeji hezký den.
Saara
- Citovat
- Upravit
Včera jsem to objednala z toho Ecoveru. Tak dám vědět, jak budu spokojená.
P.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bubu, těch tablet je 25. Sůl a leštidlo se kupuje zvlášť, Ecover ho tuším taky dělá. koukni na ty internetový obchody, tam najdeš všechny podrobnosti.
Pajino, nemáš zač. Jinak to o té domácí výrobě pracího prášku jsem si před půl rokem taky říkala
a teď strouhám jako divá a přijde mi to úplně normální, chi chi. Ale nebýt tý ekodiskuse, tak se k tomu nejspíš v životě neodhodlám. ![]()
Jinak s těma tabletama jsem fakt spokojená maximálně. Předtím jsem používala Calgonit (jen jedno balení, než jsem objevila Ecover) a na nádobí jsem nepoznala rozdíl.
Jo, taky je moc dobrej „jar“ od Ecoveru, osvědčil se mi i univerzální čistič - s obojím jsem po několika měsících používání moc spokojená. A navíc mám dobrej pocit, že dítě nejí z nádobí umytýho chemií a leze po podlaze, koupe se ve vaně atd. kde taky není ani stopy po nějakejch fujtajblech. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jste mě taky konečně přesvědčily o tom, že aspoň zkusím ten sliz.
Moje otázka ale zní: Jak dlouho vám vydrží? Píšou tam, že cca na 20 - 40 praček. Peru každý den, to jo, ale co když ne? Jak dlouho se dá uchovávat? Nezplesniví to třeba po týdnu???
Díky za odpověď
Bubu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bubu, já v něm ze začátku prala jen plíny takže jsem sliz měla určitě tak 1,5 měsíce a byl pořád stejnej. Je to prostě rozpuštěný mýdlo se sodou a vodou, tak bych řekla, že zplesnivět tam nemá co. Jen je potřeba ho před použitím promíchat, mýdlo se usazuje nahoře a voda zůstává dole. Doporučuju udělat ho z toho Omino Bianco marseillské mýdlo, pere a voní fakt hezky a stojí do 30 korun.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to si zase bude manža ťukat prstem na čelo a vykládat to příbuzným
, ale jdu do toho. Tak pak dám vědět.
Dík
Bubu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba nebude
Můj manžel se nad tím vůbec nepozastavil, naopak mu to přišlo dobrý. Tak ať se ti ten sliz povede (mně zrovna slizne v koupelně) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmmmm, tak už jsem mu to řekla - otočil se doma - a myslí si o tom svoje (po ťukání na čelo se mě třikrát přeptal, jestli to náhodou nemám z emimina
). No tak to prostě zkusím a uvidím.
Jak ale s aviváží? asi to nebude vonět úplně nádherně a na svetry a ručníky to bude chtít změkčit.
kombinujete sliz třeba s ekologickými avivážemi?
Naposled dík
Bubu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdo místo aviváže používá ocet, já ho někdy používám taky, častěji máchadlo od Missivy. Ecover má taky aviváž, ještě ji zbytek mám, ale nezkoušela jsem, jak se snese se slizem. Můžu to zkusit a dám vědět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eko prostředky teď mají i tady - http://www.vasedti.cz/…ongemini.php
Je to vlastně Don Gemini + Persan.
Ten prášek do myček jsem si zrovna objednala, tak až doberu Colon a vyzkouším, dám kdyžtak vědět, jak to myje, ale zatím jsem na to slyšela dobrý reference.
Akorát jestli od nich budete brát něco na praní, tak píšou, že nejdřív je potřeba zbavit prádlo usazenin z těch neeko prášků, na to je speciální přípravek. Jmenuje se to deinkrustátor a dá se to použít i na odstraňování vodního kamene. Švagrová už ho používá skoro rok na všechno možný (i na varnou konvici) a je s ním spokojená.
Řekla bych, že to není ani nijak moc drahý, takže aspoň za vyzkoušení to stojí. I když jelenímu slizu na praní se to cenově fakt nevyrovná, ale pokud se vám zas nechce strouhat mýdlo a míchat sliz, tohle mi přijde jako rozumná varianta.
- Citovat
- Upravit