Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nemyslím že to znamená že miminko bude neustále u mě.Prostě jen že dostane napít kdy potřebuje…náš Šimonek se vždycky napapká a je vklidu.Nepotřebuje mi žužlat bradavku ani celý den ani celou noc.Napapká se a pak se směje.Když je i potom rozmrzelejší tak je buď počůraný anebo si chce hrát.Večer se napapká,chvíli požužlá než usne a mám klídek ![]()
ekologie - nauka o vzájemných vztazích mezi organismy a prostředím, ve kterém žijí..
Lizbeth píše:
ekologie - nauka o vzájemných vztazích mezi organismy a prostředím, ve kterém žijí..
Lizbeth píše:
A to je prosím poznatek z učení s dcerou ( třída primy)..
J8 jsem v primě týden chyběla. ![]()
neczuz píše:Lizbeth píše:J8 jsem v primě týden chyběla.
A to je prosím poznatek z učení s dcerou ( třída primy)..
jé tak to mě omlouvá, že já chodila jen do prváku a ne do primy
![]()
Milé maminky,co tady píšou ušklebné příspěvky a chytají za slova. Určitě děláte vše nejlepší pro své dětičky, tak si založte své diskusní téma a vzájemně se informujte.
Já jsem například ráda, že tento „alternativní přístup“ ekokojení je nějak pojmenovaný. Moc mě zajímá jak fungovat bez dudlíku, nosit dítě v šátku, nechat ho spát u nás v posteli, neplenkovat nebo zdravě stravovat celou rodinu.
Přijde mi to přirozené a kromě knížek: Koncept kontinua od J.Liedloffové nebo Ingeborg Stadelmann: Zdravé těhotenství, přirozený porod nebo kniha MUDr. Judita Hofhanzlová; Nastávající a kojící maminky si vaří chutně a zdravě,
jsem MOC ZVĚDAVÁ NA ZKUŠENOSTI MAMINEK, které jdou tímto směrem. Budu ráda za informace. Krásný den všem maminkám. ![]()
Barush píše:
Ahoj, chci se poptat jaké máte zkušenosti s ekologickým kojením (žádný dudlík, žádné flaštičky, nakojit když si řekne miminko atd). My to praktikujeme od narození a prospíváme výborně.Malý nemá ještě ani tři měsíce a přibral z 3,5kg na 7,3kg…trošku až moc se mi zdá…Akorát nevím jestli je dobře že večer usíná u kojení?
Ahoj, tak přesně tohle děláme taky, dělala sem to tak u prvního syna .....akorát dudlík mu pak nacpala tchýně
ale naštěstí sme se ho brzo zbavili ..a ted´to dělám u druhého též …dudlíka nemá, fakt ho nepotřebuje a od doktorky sme chválený
ted´je Tobíkovi 9 měsíců prospívá dobře - ted´má
8 860 g a 73 cm a je moc šikovnej, v podstatě už chodí
jen jsem teda fakt netušila, že se tomu říká ekologické kojení - co se člověk ještě nedoví ![]()
jinak celou diskuzi sem nečetla, ale dovedu si to představit ![]()
Tak ještě cituji, co jsem vygooglila:
Při ekologickém kojení jsou veškeré potřeby dítěte, tedy nejen hlad a žízeň, ale i citové potřeby ukojeny u matčina prsu. Dítěti je umožněno sát podle jeho vlastní potřeby, v jím daných intervalech. Matka mu nabídne prs, i když je syté, ale pláče z neklidu, bolesti či strachu. Při ekologickém kojení nedostává dítě od narození jinou potravu a nápoj než mateřské mléko až do doby, kdy samo začne projevovat zájem (kolem 6. měsíce) o normální jídlo zrodinného stolu.
Pudlo, taky se mi nepodařilo zjistit, proč se to nazývá zrovna ekologické.