Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Špageta píše:
Takhle jsem to myslela. Event. Matky v Americe žijí ve strachu z budoucnosti. Situace je katastrofální!!!
V článku pak zmíněno několik nicků.Myslím, že málokdo jako nováček s 1. příspěvkem založí hned politický dotaz na serveru primárně určeném pro matky s dětmi. Nu což…aspoň si počtu.
Aha… tak v tom pripade jdu mazat.
Ahoj, tak příspěvků jste zatím zaslaly hodně, ale k tématu snad jen dva. Proč bych nemohla jako nová přijít s takovým tématem? Vím, že jsou tu holky, co žijí v USA, tak jsem si říkala, že třeba se dovím víc.
Tak tady mas pro zacatek jeden zajimavy clanek, i kdyz s tematem souvisi jen volne
http://www.theguardian.com/…alth-funding?…
Promin, ale zadne osobni zkusenosti uz sem psat nebudu (a pokud ti jde konkretne o USA, tak ani nemam, byla jsem tam jen jako turista, a to uz hodne davno).
@Zenyatta píše:
@jahuhudka Náhodou, je dobrý zjistit, že ne všechny matky mají mozek přepnutý na level kojení, pokakaný zadky apod.
A k tématu - o tom, že spousta chudých nemá v USA na zaplacení zdravotního pojištění, jsem četla už mockrát. Ale co mě fakt šokovalo, byla fotoreportáž z toho, jak někam přijede mobilní klinika s lékaři-dobrovolníky a ti tyhle lidi ošetřují. Fakt mazec, vojenský stan, improvizované ordinace, i zubařské. Jeden by myslel, že jde o nějakou misi v Africe a ono ejhle, i tak vypadá zdravotnictví v té opěvované Americe. To si pak říkám zlatý hodinový posezení v čekárně v teple a suchu u nás.
tak zrovna o zdravotnictví v USA nemám valné myšlení již několik let, ale co jsem se tomuhle tématu naposledy věnovala tak snad byla vůle toto změnit a uzákonit základní zdravotní bezplatnou péči pro všechny, ale jestli to ve finále prošlo to bych lhala
Tak já jsem doufala, že se něco zajímavého dočtu. Škoda. Jsou v ČR lidé, kteří by možná měli možnost jít pracovat do USA, a ty by zajímalo, jak to tam s krizí vypadá.. Občas o tom doma mluvíme (o krizi), a manžel má spíš dojem, že tam je již po krizi… ![]()
Se zdravotní péčí se to asi moc srovnat nedá, tam to prostě mají jinak, tam je možné si neplatit nic, a všechno hradit cash, ale tam to tak bylo snad vždycky, ne? A ti, kdo neplatí pojištění (protože jsou chudí), tak na to bohužel doplatí… Ale to nejenom v USA.
@anickadomnik píše:
tak zrovna o zdravotnictví v USA nemám valné myšlení již několik let, ale co jsem se tomuhle tématu naposledy věnovala tak snad byla vůle toto změnit a uzákonit základní zdravotní bezplatnou péči pro všechny, ale jestli to ve finále prošlo to bych lhala
Ano toto je uzákoněno od září 2013, kdy jsem tam ještě v tuhle dobu byla.
Měly by spíš napsat Ti, kteří tam žijí ještě nyní nebo víc než 5 let, jinak se pravdu nedozvíme, omluvte mne, ale myslím, že na tyhle stupidní fóra českých matek normální člověk, který žije v Americe psát ani nemůže ![]()
A paní, která vložila příspěvek, hned ukamenujte. Njn…česká mentalita blbců ![]()
@Anonymní píše:
Ano toto je uzákoněno od září 2013, kdy jsem tam ještě v tuhle dobu byla.
Měly by spíš napsat Ti, kteří tam žijí ještě nyní nebo víc než 5 let, jinak se pravdu nedozvíme, omluvte mne, ale myslím, že na tyhle stupidní fóra českých matek normální člověk, který žije v Americe psát ani nemůže
A paní, která vložila příspěvek, hned ukamenujte. Njn…česká mentalita blbců
A proc sem teda pises ty?
Ja jsem myslim celkem normalni clovek zijici ve Francii a pisu sem proto, ze se nekdy doma nudim a intelektualne narocnejsi cinnosti se s malym ditetem za zadkem delaji tezko.
@magistra K píše:
A proc sem teda pises ty?Ja jsem myslim celkem normalni clovek zijici ve Francii a pisu sem proto, ze se nekdy doma nudim a intelektualne narocnejsi cinnosti se s malym ditetem za zadkem delaji tezko.
Odpovídám pouze na otázku výše a píši sem proto, poněvadž mne zaujal článek od p. Kaliopy, a to, že ji někdo uráží mne vytočilo
, takže nic ve zlém ![]()
Pokud jste tedy ve Francii, můžete napsat, jak se daří lidem tam?
Děkuji za příspěvek
@J_Doe píše:
Tak já jsem doufala, že se něco zajímavého dočtu. Škoda. Jsou v ČR lidé, kteří by možná měli možnost jít pracovat do USA, a ty by zajímalo, jak to tam s krizí vypadá.. Občas o tom doma mluvíme (o krizi), a manžel má spíš dojem, že tam je již po krizi…
Se zdravotní péčí se to asi moc srovnat nedá, tam to prostě mají jinak, tam je možné si neplatit nic, a všechno hradit cash, ale tam to tak bylo snad vždycky, ne? A ti, kdo neplatí pojištění (protože jsou chudí), tak na to bohužel doplatí… Ale to nejenom v USA.
Jinak, ještě mne zaujal tento příspěvek. Lidé, kteří si v Americe neplatili pojištění, neznamená, že na to pojištění neměli peníze. Amíkům je totálně u prdele, jestli něco platí nebo ne, prostě tak žijí, kreditní karty si berou pouze z pohodlnosti, jsou strašní flegmoši a nic neřeší. Což my Češi nejsme.
Práci tam neseženete jen tak, to je pravda, ani se tam jen tak nikdo nedostane a na letišti vás vrátí do ČR, ikdyž jste nic neprovedli. Musíte tam mít známé a vízum pracovní lze také velmi těžko získat. XXXXX lidí je tam neačerno a nikdy by se do ČR nevrátili. Kdybych nemusela vyřizovat úřední věci zde, taky bych se nikdy nevrátila zpět do ČR a zůstala tam a určitě se tam vrátím ![]()
Tezko rict, nezamestnanost je vysoka, hlavne mezi mladymi. Na druhou stranu, restaurace, kavarny a obchody jsou stale plne, takze alespon nekteri evidentne maji stale penez dost.
Moje zkusenosti ze zamestnani jsou dost brutalni, pracovni tyden ma sice oficialne 35 hodin (a ty take dostanete zaplacene), ale skutecna doba stravena v praci je o mnoho delsi. Casto je to ovsem jen naoko, protoze lide travi hodne casu vykecavanim, na obede, atd. (ale neni to pravidlem u kazdeho, nekteri pracuji velmi tvrde).
Stat tu hodne podporuje rodiny s detmi (porodne, davky, danove odpisy, dotovane statni jesle), takze je tu docela dost lidi, co si troufne na tri a vice deti.
Edit: odpovidam na prispevek vyse, jak se zije ve Fr.
@Anonymní píše:
Jinak, ještě mne zaujal tento příspěvek. Lidé, kteří si v Americe neplatili pojištění, neznamená, že na to pojištění neměli peníze. Amíkům je totálně u prdele, jestli něco platí nebo ne, prostě tak žijí, kreditní karty si berou pouze z pohodlnosti, jsou strašní flegmoši a nic neřeší. Což my Češi nejsme.
Práci tam neseženete jen tak, to je pravda, ani se tam jen tak nikdo nedostane a na letišti vás vrátí do ČR, ikdyž jste nic neprovedli. Musíte tam mít známé a vízum pracovní lze také velmi těžko získat. XXXXX lidí je tam neačerno a nikdy by se do ČR nevrátili. Kdybych nemusela vyřizovat úřední věci zde, taky bych se nikdy nevrátila zpět do ČR a zůstala tam a určitě se tam vrátím
Díky za odpověď…
A ne, neplánujeme se sbalit a letět jen tak
Čas od času se k manželovi dostane pracovní nabídka v USA, takže bychom tam nejeli na blind, ale za konkrétní prací, a s příslušným povolením… Takhle sme byli už rok venku, a vím, co to obnáší…
Ano, můj názor na Američany co se týče finanční gramotnosti, není valný, a s tím právě souvisí i to, že i ti, kdo by na to měli, si zdravotní pojištění neplatí… Tam se prostě žije jinak, tomu rozumím.
Když tam situaci znáš, máš pocit, že se to tam za posledních pár let zlepšuje? Snadněji se najde práce? (neptám se kvůli hledání práce, ale kvůli tomu, že to považuji za dobrý ukazatel hospodářské situace) Utrácejí lidi víc?
@magistra K píše:
Tezko rict, nezamestnanost je vysoka, hlavne mezi mladymi. Na druhou stranu, restaurace, kavarny a obchody jsou stale plne, takze alespon nekteri evidentne maji stale penez dost.Moje zkusenosti ze zamestnani jsou dost brutalni, pracovni tyden ma sice oficialne 35 hodin (a ty take dostanete zaplacene), ale skutecna doba stravena v praci je o mnoho delsi. Casto je to ovsem jen naoko, protoze lide travi hodne casu vykecavanim, na obede, atd. (ale neni to pravidlem u kazdeho, nekteri pracuji velmi tvrde).
Stat tu hodne podporuje rodiny s detmi (porodne, davky, danove odpisy, dotovane statni jesle), takze je tu docela dost lidi, co si troufne na tri a vice deti.
Edit: odpovidam na prispevek vyse, jak se zije ve Fr.
Tak tohle jsem si myslela, že je to tam jistě lepší, moc vám přeji ať se vám tedy ve Francii nadále dobře daří a děkuji za info, přeji krásný den ![]()
@J_Doe píše:
Díky za odpověď…A ne, neplánujeme se sbalit a letět jen tak
Čas od času se k manželovi dostane pracovní nabídka v USA, takže bychom tam nejeli na blind, ale za konkrétní prací, a s příslušným povolením… Takhle sme byli už rok venku, a vím, co to obnáší…
Ano, můj názor na Američany co se týče finanční gramotnosti, není valný, a s tím právě souvisí i to, že i ti, kdo by na to měli, si zdravotní pojištění neplatí… Tam se prostě žije jinak, tomu rozumím.
Když tam situaci znáš, máš pocit, že se to tam za posledních pár let zlepšuje? Snadněji se najde práce? (neptám se kvůli hledání práce, ale kvůli tomu, že to považuji za dobrý ukazatel hospodářské situace) Utrácejí lidi víc?
Myslím, že není až tak v mé moci odpovědět na tuto otázku, poněvadž já tam byla pouze cca rok. Známí, kteří tam žijí 15 - 18 let by se do ČR již nevrátili, přestože by zde měli supr práci i zázemí atd., takže mohu pouze říci, že si nemyslím, že je tam taková krize jako zde. Příspěvky na děti mají pěkné, práci také. Myslím, že je to těžší pouze pro člověka, který tam chce žít nyní, poněvadž pokud nemáte známé a práci vám neseženou, je to velmi těžké. navíc, pokud jedete přes pracovní agenturu, jen vysolíte peníze a nechají vás tam na cestě a dělejte si co chcete, takže takhle bych tam nejspíš nejela.
jinak lidé prý ztrácejí stejně, nevidíte opravdu rodinu, která by neměla 3 auta, každý týden párty, prostě pro mne zcela jiný život, než-li tady. Myslím, že párty každý týden si zde mnoho lidí dovolit nemůže.