Ekonomický propad USA

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
6.6.14 14:16
@Anonymní píše:
Myslím, že není až tak v mé moci odpovědět na tuto otázku, poněvadž já tam byla pouze cca rok. Známí, kteří tam žijí 15 - 18 let by se do ČR již nevrátili, přestože by zde měli supr práci i zázemí atd., takže mohu pouze říci, že si nemyslím, že je tam taková krize jako zde. Příspěvky na děti mají pěkné, práci také. Myslím, že je to těžší pouze pro člověka, který tam chce žít nyní, poněvadž pokud nemáte známé a práci vám neseženou, je to velmi těžké. navíc, pokud jedete přes pracovní agenturu, jen vysolíte peníze a nechají vás tam na cestě a dělejte si co chcete, takže takhle bych tam nejspíš nejela.
jinak lidé prý ztrácejí stejně, nevidíte opravdu rodinu, která by neměla 3 auta, každý týden párty, prostě pro mne zcela jiný život, než-li tady. Myslím, že párty každý týden si zde mnoho lidí dovolit nemůže.

Díky! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.14 20:07

V USA TO BEROU ASI TAKHLE: :kytka:

"Máme dostatek dokladů, že pokles prvního čtvrtletí byl jen dočasný a že se v tomto čtvrtletí ekonomika šplhá opět nahoru,“ řekl agentuře AP hlavní ekonom společnosti PNC Financial Stuart Hoffman. Někteří analytici ale poukazují na budoucí rizika, zejména na vývoj v Iráku, který by mohl vést k prudkému růstu cen ropy s negativním dopadem na globální ekonomiku.

Výrazně dolů zpráva tentokrát opravila hodnotu spotřebitelských výdajů, které nakonec rostly pouze o jedno procento, namísto dříve odhadovaného tempa 3,1 procenta.
Podepsaly se na tom zejména snížené výdaje na zdravotní péči, což souviselo s nejistotou kolem zavádění reformy zdravotního pojištění.
Slabší byl rovněž vývoz, který se propadl o 8,9 procenta, namísto dříve odhadnutého poklesu o šest procent. Obchodní deficit tak umazal z výkonu ekonomiky 1,53 procentního bodu, uvádí zpráva.
Další kvartal by měl být lepší
Ekonomiku by mělo ve zbytku roku podpořit zlepšování na trhu práce, rostoucí spotřebitelské výdaje, podnikové investice a zvýšená tvorba zásob. Ve druhém čtvrtletí analytici čekají růst HDP od tří do čtyř procent a ve druhém pololetí by se podle nich mělo růstové tempo udržet nad třemi procenty.

Americká ekonomika během poslední recese v letech 2008 a 2009 přišla o zhruba 8,7 milionu pracovních míst. ALE od dubna 2010 již 8,8 milionu pracovních příležitostí vytvořila, takže celou ztrátu smazala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
25.6.14 20:38

Co už ale neřeknou, že většina pracovních míst je v Texasu, kterej ale dělá všechno přesně obráceně než ten marxistickej kretén v bílým domě co se snaží USA předělat na bůhvíco. Ovšem husajnovi se každý číslo hodí, je to situace hodněpodobná reálnýmu socíku. Media hlasitě vyřvávají jak se máme dobře a jak se situace zlepšuje a zatím kolem sebe člověk vidí víc a víc nezaměstnaných a firmy jdou do bankrotů nalevo, napravo.

A až začne naplno platit ten dojebanej zákon o zdravotním pojištění, bude to ještě horší.

• Citovat
  • Upravit
13503
25.6.14 21:13
@Virginian píše:
Co už ale neřeknou, že většina pracovních míst je v Texasu, kterej ale dělá všechno přesně obráceně než ten marxistickej kretén v bílým domě co se snaží USA předělat na bůhvíco. Ovšem husajnovi se každý číslo hodí, je to situace hodněpodobná reálnýmu socíku. Media hlasitě vyřvávají jak se máme dobře a jak se situace zlepšuje a zatím kolem sebe člověk vidí víc a víc nezaměstnaných a firmy jdou do bankrotů nalevo, napravo.A až začne naplno platit ten dojebanej zákon o zdravotním pojištění, bude to ještě horší.

asi tak nejak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
25.6.14 21:20
@Anonymní píše:
Příspěvky na děti mají pěkné, práci také. Myslím, že je to těžší pouze pro člověka, který tam chce žít nyní, poněvadž pokud nemáte známé a práci vám neseženou, je to velmi těžké. navíc, pokud jedete přes pracovní agenturu, jen vysolíte peníze a nechají vás tam na cestě a dělejte si co chcete, takže takhle bych tam nejspíš nejela.
jinak lidé prý ztrácejí stejně, nevidíte opravdu rodinu, která by neměla 3 auta, každý týden párty, prostě pro mne zcela jiný život, než-li tady. Myslím, že párty každý týden si zde mnoho lidí dovolit nemůže.

me by zajimalo jake prispevky na deti tady v usa maji!?!?!! ano rodina ma 3 auta ale vsechno se splaci a lidi jsou priserne zadluzeni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
25.6.14 21:23

@Virginian @Taminka Muzete tu nejak blize rozepsat, proc se vam nelibi Obamacare? Nerypu, nikdy jsem v USA nezila, akorat se mne vzdycky zdalo, ze ve srovnani s Evropou byl ten dosud fungujici system dost desny (pro majetne samozrejme asi ne). Znam to ale jen z doslechu (treba od znamych, kteri oba pracovali, ale nemeli zdravotni pojisteni, protoze si ho zkratka nemohli dovolit). Myslim si, ze nejake statem garantovane zdravotni pojisteni by melo fungovat v kazde civilizovane zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.14 21:34
@Kaliopa píše:
Ahoj, delší dobu sleduji zprávy o tom, jak jdou celé USA ke dnu, tedy i EU.
Střední třída mizí, slušně placné práce ubývá. Přibývá špatně placených míst bez jakýchkoliv benefitů, smlouvy krátdodobé na dobu určitou, mizí jistoty všecho druhu. Velký přiliv imigrantů všecho druhu, přesouvání pracovních míst do Asie…
Je tu někdo, kdo v USA žije a může k tématu napsat více? Podle článků na internetu z různých amerických novin, blogů apod. to vypadá, že situace je opravdu katastrofální a lépe nebude a místní lid čeká jen bída.

Tak my část roku v Americe žijeme.. ;-) narodila sem se tam.. ;-) ale nevim, co přesně vás zajímá? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
25.6.14 21:45
@natalka1999 píše:
Tak my část roku v Americe žijeme.. ;-) narodila sem se tam.. ;-) ale nevim, co přesně vás zajímá? :D

Zajímá mě místní ekonomická situace, dívám se na youtube a čtu články a tam je situace popisována jako velmi špatná. V Evropě tomu ovšem není jinak. Tak se chci zeptat, zda je to opravdu tak. Prý už je téměř nemožné najít si slušnou práci a to i pro kvalifikované lidi. Kvalifikované pozice jsou údajně plněny Indy a Čínany, kteří dostanou nějaká speciální víza na obory, kde „údajně“ chybí kvalifikovaní místní lidé. Zaměstnavatelé prý práci přesunou do Asie nebo si Asiaty nechají dovézt do USA a američní lidé musí pracovat za nižší a nižší mzdy. Absolventi VŠ jsou v pasti, mají velké půjčky na školné, které nemohou vůbec splatit. Bud nemají žádnou práci nebo za plat, ze kterého je dluh velmi těžce splatitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.14 21:50
@Kaliopa píše:
Zajímá mě místní ekonomická situace, dívám se na youtube a čtu články a tam je situace popisována jako velmi špatná. V Evropě tomu ovšem není jinak. Tak se chci zeptat, zda je to opravdu tak. Prý už je téměř nemožné najít si slušnou práci a to i pro kvalifikované lidi. Kvalifikované pozice jsou údajně plněny Indy a Čínany, kteří dostanou nějaká speciální víza na obory, kde „údajně“ chybí kvalifikovaní místní lidé. Zaměstnavatelé prý práci přesunou do Asie nebo si Asiaty nechají dovézt do USA a američní lidé musí pracovat za nižší a nižší mzdy. Absolventi VŠ jsou v pasti, mají velké půjčky na školné, které nemohou vůbec splatit. Bud nemají žádnou práci nebo za plat, ze kterého je dluh velmi těžce splatitelný.

Jo, ekonomická situace je VELMI špatná.. ;-) jde hlavně o to, že třeba na jihu (konkrétně Florida) je neuvěřitelné množství hispánců.. vlastně každé povolání v KFC, na letišti, samozřejmě uklízečky.. prostě tuhle práci už američané nedělají.. ;-) ti Indové jsou hodně v NYC, Washingtonu.. absolventi VŠ.. no, myslím, že třeba lékař se tam má velmi dobře.. ;-) plat kolem půl milionu korun měsíčně.. stadium je sice finančně náročné, ale pak se to hnedka vrátí.. jinak jezdím s rodičema a mladšíma ségrama, ale jsme tam čim dál tím méně.. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.14 21:52

@magistra K Ja predesilam, ze nejsem na problematiku zadnej odbornik, napisu jen laicky pohled po 4 letech ziti tady. Lidi bych zaradila do 4 skupin:

1. Lidi pracujici na cerno nebo alespon hodne sedivo. Clovek by si myslel, ze v USA maji v tomhle ordnung, ale prekvapive je to velka skupina a pro otrle cizince je casto velmi snadne system zneuzivat, protoze vic veci je zalozena jen na duvere.

2] Lidi s nizkymi prijmy pracujici v neperspektivnich odvetvich
3] Stredni trida
4] Bohati
Skupina c.1 neodvadi do systemu temer nic, zato vzdy mela oproti ostatnim vyhody. Nevim, jak to bylo s pojistenim dospelich, ale deti maji alespon v nasem state pojisteni za babku. Informace nejsou propojene, proto neni vyjimkou, ze tito „nejchudsi“ casto ziji nadstandardne dobre. V obchode se casto poznaji tak, ze plati cash.
Skupinu c.2 ma z meho pohledu zivot nejtezsi. Materialne se ma take relativne dobre, ale je to na ukor prave tech velkych dluhu, ale take treba toho, ze maji zivot ochuzeny napr. o cestovani, zazitky apod.
Stredni trida se ma dobre, ale zije v neustalem strachu. Co kdyz prijdu o praci? Co kdyz pujdu do nemocnice a moje pojisteni to nepokryje?…
No a bohati se moc bat nemusi. Jejich velkym prinosem je, ze vytvari hodne pracovnich prilezitosti pro skupinu 1 a 2.
No a na Obamacare se mi nelibi, ze znevyhodnuje skupinu c. 2 (my do ni nepatrime, aby to nevypadalo, ze tady fnukam). Vnucuje ji pojisteni, ktere a) je docela drahe a za b) stejne uplne neuchrani, takze strach tam zustava. A taky tim snima odpovednost firem, ktere si na to samozrejme radi zvyknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
25.6.14 23:30
@magistra K píše:
@Virginian @Taminka Muzete tu nejak blize rozepsat, proc se vam nelibi Obamacare? Nerypu, nikdy jsem v USA nezila, akorat se mne vzdycky zdalo, ze ve srovnani s Evropou byl ten dosud fungujici system dost desny (pro majetne samozrejme asi ne). Znam to ale jen z doslechu (treba od znamych, kteri oba pracovali, ale nemeli zdravotni pojisteni, protoze si ho zkratka nemohli dovolit). Myslim si, ze nejake statem garantovane zdravotni pojisteni by melo fungovat v kazde civilizovane zemi.

protoze na obamacare dosahne jen ten, kdo vydelava malo…Tady totiz nikoho nezajima, ze po zaplaceni vsech slozenek ti skoro nic nezustane..proste na obamacare nedosahnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
25.6.14 23:31
@mafinka2014 píše:
Skupinu c.2 ma z meho pohledu zivot nejtezsi. Materialne se ma take relativne dobre, ale je to na ukor prave tech velkych dluhu, ale take treba toho, ze maji zivot ochuzeny napr. o cestovani, zazitky apod.
Stredni trida se ma dobre, ale zije v neustalem strachu. Co kdyz prijdu o praci? Co kdyz pujdu do nemocnice a moje pojisteni to nepokryje?…
No a bohati se moc bat nemusi. Jejich velkym prinosem je, ze vytvari hodne pracovnich prilezitosti pro skupinu 1 a 2.
No a na Obamacare se mi nelibi, ze znevyhodnuje skupinu c. 2 (my do ni nepatrime, aby to nevypadalo, ze tady fnukam). Vnucuje ji pojisteni, ktere a) je docela drahe a za b) stejne uplne neuchrani, takze strach tam zustava. A taky tim snima odpovednost firem, ktere si na to samozrejme radi zvyknou.

ANO!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
26.6.14 02:52

Mam minimum casu, rozkecam se jindy, ale kdyby obamacare bylo zlaty a diamantovy tak jim nikdy neodpustim jak ten potrat protlacili parlamentem.

Cituji: musime zakon prijmout abychom zjistili co v nem je - Nancy Pelosi

• Citovat
  • Upravit
1109
26.6.14 08:48

Já velmi děkuji zakladatelce i přispívajícím za velmi vkusnou diskusi, až tedy na ty nejapné a neurvalé rýpance :cert: :cert:. Protože s manželem nás podobná témata zajímají a ano, i u posrané plenky a horeček mého dítěte (řešíme šestou nemoc) dokážu rozjímat nad ekonomickou situací USA!!! Jsem za to ráda a ještě jednou…jen tak dál! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
26.6.14 09:24
@zoe546 píše:
Já velmi děkuji zakladatelce i přispívajícím za velmi vkusnou diskusi, až tedy na ty nejapné a neurvalé rýpance :cert: :cert:. Protože s manželem nás podobná témata zajímají a ano, i u posrané plenky a horeček mého dítěte (řešíme šestou nemoc) dokážu rozjímat nad ekonomickou situací USA!!! Jsem za to ráda a ještě jednou…jen tak dál! :pankac:

Já myslím, že tu nikdo do nikoho nerýpe, nebo jsem to nezaznamenala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová