Exekuce a trvalý pobyt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2037
5.3.13 06:48
@monika32 píše:…jo a ještě dopročuju nepodepisovat nic vymahačským společnostem - když už domluvit se přímo s věřitelem..to pak jak píšeš…to jsou ty situace
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
5.3.13 06:51
@Anička 17 píše:
Mě by aspon stačilo na 2× to zaplatit

tak to zaplať na dvakrát…jako k soudu za dva měsíce určitě nedojde…já takhle taky platim, a nikdo na mě nikoho nikdy neposlal…holt do třetí upomínky mi můžou šumák a do tý doby to mám i natřikrát zaplacený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.13 12:47

Potřebuji radu, zdědili jsme byt, kam jsme si přihlásily s manželem trvalé bydliště. Minulý vlastník si ale dlouhou dobu nezměnil trvalé bydliště a bral si půjčky od home creditu atd… Nedávno, asi před měsícem a půl nám domu přišel dopis na jeho jméno, (nechci slyšet, že cizí pošta se nečte, mám k tomu rodinné důvody) dopis byl právě od home creditu, že má zaplatit dlužnou částku něco přes 5000Kč, nebo bude přistoupeno k vymáhání celého dluhu (50 tisíc) popřípadě exekuce majetku.. V tu chvíli jsem si uvědomila, že tu má stále trvalé bydliště, takže jsem za pár dnů ho naložila do auta zajela na úřad a dohlédla na to, aby trvalé bydliště změnil - již měsíc a půl je trvalé bydliště změněno.

Dnes přišel opět dopis na naši adresu( u home creditu ji nezměnil) že se přistupuje k vymáhání celé dlužné částky a ta pokud nebude uhrazena do 5.pracovních dnů přistupuje se k exekuci.

Tak a mě teď zajímá.. očekávám exekutora u mých dveří, můžou mi nějak vlézt do bytu i když jim řeknu že trvalé bydliště tu už nemá? Jak to mám potom řešit?? Když u nich nemá novou adresu uvedenou? - k tomu už ho nedonutím..

• Citovat
  • Upravit
13837
23.10.13 12:49
@Anonymní píše:
Potřebuji radu, zdědili jsme byt, kam jsme si přihlásily s manželem trvalé bydliště. Minulý vlastník si ale dlouhou dobu nezměnil trvalé bydliště a bral si půjčky od home creditu atd… Nedávno, asi před měsícem a půl nám domu přišel dopis na jeho jméno, (nechci slyšet, že cizí pošta se nečte, mám k tomu rodinné důvody) dopis byl právě od home creditu, že má zaplatit dlužnou částku něco přes 5000Kč, nebo bude přistoupeno k vymáhání celého dluhu (50 tisíc) popřípadě exekuce majetku.. V tu chvíli jsem si uvědomila, že tu má stále trvalé bydliště, takže jsem za pár dnů ho naložila do auta zajela na úřad a dohlédla na to, aby trvalé bydliště změnil - již měsíc a půl je trvalé bydliště změněno.

Dnes přišel opět dopis na naši adresu( u home creditu ji nezměnil) že se přistupuje k vymáhání celé dlužné částky a ta pokud nebude uhrazena do 5.pracovních dnů přistupuje se k exekuci.

Tak a mě teď zajímá.. očekávám exekutora u mých dveří, můžou mi nějak vlézt do bytu i když jim řeknu že trvalé bydliště tu už nemá? Jak to mám potom řešit?? Když u nich nemá novou adresu uvedenou? - k tomu už ho nedonutím..

co Homecreditu zavolat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.10.13 12:51
@Anonymní píše:

Zažili jsme podobnou situaci. Dali jsme telefonicky vědět příslušným institucím, že jejich člověk se na této adrese nezdržuje, nemovitost prodal. Obálky brzy prořídly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.10.13 12:52
@Anonymní píše:

no pokud jste mu tu poštu přečetli, tak to budete mít hodně těžký. ne proto že by se do cizích dopisů nelezlo( což je pravda, ale je to tvoje věc :P ), ale proot že dopis je považován za doručený, tudíž že tam adresát bydlí. dopis jste měli ihned vrátit s tím, že adresát je na dané adrese neznámý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.10.13 12:56

Fakt stačí zavolat. Dopisy nám chodily do schránky, ne doporučeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
23.10.13 13:18
@Anonymní píše:

exekuce jde pres soud a nejakou dobu to trva a na soudu pracuji s aktualnim mistem pobytu dle centralni evidence obyvatel, pokud je mi znamo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
23.10.13 13:36

@archienka1 Ano, a mimoto podání návrhu na exekuci v případě soukromoprávních věřitelů musí předcházet žaloba a rozsudek soudu (nebo platební rozkaz) ve prospěch věřitele.

Pokud věřitel nemá v ruce exekuční titul (tedy pokud nemůže jako následující krok podat návrh na exekuci), nesmí hrozit exekucí.

Zdroj: http://pravniradce.ihned.cz/…avnen-hrozit

Ale to je záležitost toho dlužníka, zakladatelka zas nesmí číst cizí korespondenci, takže s tím ani memůže nic dělat, protože má máslo na hlavě (leda poradit tomu dlužníkovi).

Takže závěr: Zakladatelka očekává exekutora u svých dveří zbytečně.

Ten dopis bych vrátil na poštu neotevřený s tím, že jsem měl ve schránce dopis, který nepatří nikomu v naší domácnosti, ježto adresát se odstěhoval.

Navíc - napsal bych odesilateli (pokud je jeho adresa uvedena na obálce), že posílá korespondenci na špatnou adresu, že adresát už na té adrese nebydlí.

Jeho skutečnou adresu ale myslím zakladatelka není povinna ani oprávněna (protože jde o osobní údaj, se kterým není oprávněna nakládat) sdělovat.

Příspěvek upraven 23.10.13 v 13:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.13 13:38

Do homecreditu jsem volala, odmítají se bavit. Dotyčný musí zavolat sám, což ale on nikdy neudělá…
Na poště vědí že tu nebydlí. A dopisy stejně chodí k nám. Snad tedy budou pracovat s aktuálním výpisem obyvatel..
 Díky

• Citovat
  • Upravit
19788
23.10.13 13:47
@Anonymní píše:
Do homecreditu jsem volala, odmítají se bavit. Dotyčný musí zavolat sám, což ale on nikdy neudělá…
Na poště vědí že tu nebydlí. A dopisy stejně chodí k nám. Snad tedy budou pracovat s aktuálním výpisem obyvatel..
Díky

Když se odmítají bavit, tak jim nevolejte, ale napište, ať vám na vaši adresu neposílají cizí korespondeci, že ten člověk se už odstěhoval.

A napište jim to doporučeně a podací lístek + kopii dopisu spolu pečlivě uschovejte, ať máte doklad.

No, a máte další důvod, proč jim jeho novou adresu nesdělovat: Nechtějí se s vámi bavit, nejednají s vámi slušně. Kromě toho je to jeho osobní údaj.

Ať si to zařídí sám. A jestli to neudělá, tak má problém on a ne zakladatelka.

Exekuci musí předcházet žaloba, takže až přijde něco od soudu, tak pošťačce (anebo i soudu) sdělíte, že adresát na této adrese nebydlí a soud mu to musí poslat na adresu trvalého pobytu.

Jo, ještě dodám: Pokud by přece měli v ruce exekuční titul, tak by na dopuse byla jeho spisová značka. Ale pak by na jeho jméno měla nejdřív přijít prvotní výzva od exekutora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
23.10.13 19:56

Bývalí majitelé našeho baráku jsou taky samá exekuce, když jsem barák koupila, okamžitě jsem je šla na úřad sama s kupní smlouvou v ruce odhlásit-paní na mě koukala, že jako jestli oni nejsou schopni se odhlásit sami. No nebudu nic riskovat. Mám papír na to, že jejich trvalé bydliště je tady zrušené, dopisy, co jim sem občas přišly (teď už asi rok nic) jsem házela do koše ale žádný exekuční jim sem nepřišel, to oni si zase sami zjistí, kde se jim dlužník nachází. Ale nedávno tady v 8 večer zvonil pán s paní a sháněli paní XY, jen jsem řekla, že už tady 4 roky nebydlí, zeptal se, jestli nevím, kde bydlí, říkám že ne a on, děkujeme, nezlobte se, nashledanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
23.10.13 20:36
@rerere píše:
dopisy, co jim sem občas přišly (teď už asi rok nic) jsem házela do koše …

Cizí dopisy bych vracel na poštu. Stačí hodit do schránky s poznámkou na obálce „Adresát na uvedené adrese nebydlí.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.14 19:53

trvaly pobyt x exekuce x miminko

Ahoj,
potrebovala bych poradit. tento tyden si mam jit vyrizovat novy OP (vdavala jsem se), trvaly pobyt mam doted v byte, ktery rodice uz prodali. neprehlasovala jsem se kvuli dluhum, ktere mam u socialky a financaku..
ted nevim, kdyz si pujdu menit obcanku, jestli po mne budou chtit nejakou najemni smlouvu? jde o problem, kterym jsem zavarila i novomanzelovi (kvuli novemu zakonu o manzelstvi a dluzich) navic cekame miminko. kdyz diteti nahlasime trvaly pobyt tam, kde bydlime, nemuze mi prijit na navstevu exekutor?
omlouvam se za zbrklost prispevku, snad pochopite, jak jsem to myslela a poradite.. diky

• Citovat
  • Upravit
72725
16.2.14 19:55
@Anonymní píše:
Ahoj,
potrebovala bych poradit. tento tyden si mam jit vyrizovat novy OP (vdavala jsem se), trvaly pobyt mam doted v byte, ktery rodice uz prodali. neprehlasovala jsem se kvuli dluhum, ktere mam u socialky a financaku..
ted nevim, kdyz si pujdu menit obcanku, jestli po mne budou chtit nejakou najemni smlouvu? jde o problem, kterym jsem zavarila i novomanzelovi (kvuli novemu zakonu o manzelstvi a dluzich) navic cekame miminko. kdyz diteti nahlasime trvaly pobyt tam, kde bydlime, nemuze mi prijit na navstevu exekutor?
omlouvam se za zbrklost prispevku, snad pochopite, jak jsem to myslela a poradite.. diky

musíš mít nějaký doklad o bydlení, jinak se nemůžeš přihlásit na jiný TP. Takže ano, musíš. nechápu, proč jsi to neřešila dříve. A mmchdm, oni k vám můžou přijít i bez Tvého TP, stačí, že se důvodně domnívají, že na daném místě bydlíš, TP tam mít samože ani nemusíš. a Ještě edit - dítě bude mít automaticky TP po Tobě, takže hlásit můžeš co chceš. Jestli si myslíš, že když má dítě v bytě TP, nemůže tam exekutor přijít, je to hodně naivní :think: samože přijde. Celkem by mi zajímalo, zda o tomto novomanžel ví.. je mi ho celkem líto :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová