Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj,
potrebovala bych poradit. tento tyden si mam jit vyrizovat novy OP (vdavala jsem se), trvaly pobyt mam doted v byte, ktery rodice uz prodali. neprehlasovala jsem se kvuli dluhum, ktere mam u socialky a financaku..
ted nevim, kdyz si pujdu menit obcanku, jestli po mne budou chtit nejakou najemni smlouvu? jde o problem, kterym jsem zavarila i novomanzelovi (kvuli novemu zakonu o manzelstvi a dluzich) navic cekame miminko. kdyz diteti nahlasime trvaly pobyt tam, kde bydlime, nemuze mi prijit na navstevu exekutor?
omlouvam se za zbrklost prispevku, snad pochopite, jak jsem to myslela a poradite.. diky
TP je evidenční údaj. Pokud jej nebudete měnit, nebude změněn. Dítě má TP v místě TP matky automaticky.
Nechci vás strašit, ale noví majitelé bytu vám mohou TP snadno odstranit. Na druhou stranu si sami můžete zřídit TP na radnici.
@Anonymní píše:
Ahoj,
potrebovala bych poradit. tento tyden si mam jit vyrizovat novy OP (vdavala jsem se), trvaly pobyt mam doted v byte, ktery rodice uz prodali. neprehlasovala jsem se kvuli dluhum, ktere mam u socialky a financaku..
ted nevim, kdyz si pujdu menit obcanku, jestli po mne budou chtit nejakou najemni smlouvu? jde o problem, kterym jsem zavarila i novomanzelovi (kvuli novemu zakonu o manzelstvi a dluzich) navic cekame miminko. kdyz diteti nahlasime trvaly pobyt tam, kde bydlime, nemuze mi prijit na navstevu exekutor?
omlouvam se za zbrklost prispevku, snad pochopite, jak jsem to myslela a poradite.. diky
Ano, exekutor muze vsude tam, kde se domniva, ze se dluznik zdrzuje
co to radeji vyresit? O tom, ze exekutor muze i na ucet manzela snad ani nemluvim ![]()
@martina.se píše:
musíš mít nějaký doklad o bydlení, jinak se nemůžeš přihlásit na jiný TP. Takže ano, musíš. nechápu, proč jsi to neřešila dříve. A mmchdm, oni k vám můžou přijít i bez Tvého TP, stačí, že se důvodně domnívají, že na daném místě bydlíš, TP tam mít samože ani nemusíš. a Ještě edit - dítě bude mít automaticky TP po Tobě, takže hlásit můžeš co chceš. Jestli si myslíš, že když má dítě v bytě TP, nemůže tam exekutor přijít, je to hodně naivnísamože přijde. Celkem by mi zajímalo, zda o tomto novomanžel ví.. je mi ho celkem líto
Pokud TP nebudou měnit, nic předkládat nebudou. TP se mění na ohlašovně úřadu, tady po vás požadují doklad- výpis z katastru, nájemní smlouvu apod. U vyřizování nové občanky se doklady k bydlení nepředkládají.
@martina.se píše:
musíš mít nějaký doklad o bydlení, jinak se nemůžeš přihlásit na jiný TP. Takže ano, musíš. nechápu, proč jsi to neřešila dříve. A mmchdm, oni k vám můžou přijít i bez Tvého TP, stačí, že se důvodně domnívají, že na daném místě bydlíš, TP tam mít samože ani nemusíš. a Ještě edit - dítě bude mít automaticky TP po Tobě, takže hlásit můžeš co chceš. Jestli si myslíš, že když má dítě v bytě TP, nemůže tam exekutor přijít, je to hodně naivnísamože přijde. Celkem by mi zajímalo, zda o tomto novomanžel ví.. je mi ho celkem líto
Chápu to tak, že tazatelka nechce měnit TP, chce ho mít nadále v bytě, který už rodině nepatří. Takže odpověď je ne, nemusíš mít doklad o tom, že tam stále bydlíš, v novém OP budeš mít nové jen příjmení. Dítě bude mít TP tam, kde ty, tedy opět v bývalém bytě rodičů. Exekutor může přijít i tam, kde nemáš trvalý pobyt, pokud má důvodné podezření, že tam pobýváš.
Jinak ale je to maximálně nefér vůči té rodině, která koupila byt od tvých rodičů, protože jim tam taky může přijít exekutor kvůli tývm dluhům, protože jseš tam hlášená. A oni asi nic neví. To ti neva?
@blecha72 píše:
TP je evidenční údaj. Pokud jej nebudete měnit, nebude změněn. Dítě má TP v místě TP matky automaticky.
Nechci vás strašit, ale noví majitelé bytu vám mohou TP snadno odstranit. Na druhou stranu si sami můžete zřídit TP na radnici.
Hm, pokud noví majitelé ví, že tam někdo trvalý pobyt má, že…
![]()
@verusak.berusak píše:
Hm, pokud noví majitelé ví, že tam někdo trvalý pobyt má, že…![]()
Pokud to neví, tak jsou s prominutím blb. i, já a manželem jsme koupili domek a na OÚ jsme si zjistili, kdo tu ten TP má a následně jsme je odhlásili, otázka 15 minut i se sepsáním ![]()
@blecha72 píše:
Pokud TP nebudou měnit, nic předkládat nebudou. TP se mění na ohlašovně úřadu, tady po vás požadují doklad- výpis z katastru, nájemní smlouvu apod. U vyřizování nové občanky se doklady k bydlení nepředkládají.
jasné.. já pochopila, že ona si chce přehlásit TP jinam, aby ho neměla u manžela ![]()
@verusak.berusak jasné.. pokud ho měnit nechce, máš pravdu. Já pochopila, že ho chce změnit, ale někam jinam, než má manžel ![]()
To nemyslíš vážně, ne?
Před vyřizováním OP musíš mít zařízený TP a divím se, že máš žaludek na to, abys měla TP v bytě, který nevlastníš a majitelé jsou cizí lidé.
A je naprosto jedno, kde budeš TP mít, protože podle nového OZ můžou od ledna exekutoři i na majetek a účet druhého manžela a to i na dluhy, které manželka udělala před svatbou. Takže být tebou, OKAMŽITĚ zařizuju TP (dítě bude mít stejnou adresu jako ty) a pak začnu ihned řešit dluhy, abys najednou nezjistila, že máte oblepený nábytek a jste bez peněz, protože vám oběma obstaví účty
Dekuji za odpovedi. a neni to na zavareni dalsiho problemu, kdyz si budu TP porad nechavat v tom starem bydlisti? pro me by to teda bylo nejlepsi reseni
![]()
@Anonymní píše:
Dekuji za odpovedi. a neni to na zavareni dalsiho problemu, kdyz si budu TP porad nechavat v tom starem bydlisti? pro me by to teda bylo nejlepsi reseni![]()
![]()
oni Ti ho zruší noví majitelé (pokud nejsou hloupí)… Jinak problém to je - už k tomu bytu nemáš žádné vlastnické právo, takže je to od Tebe extra hnusné - potřebovala bys dostat pár facek - nebo zažít, co můžou zažít noví majitelé
je mi z Tebe blivno.. místo, abys řešila problémy jako dospělá, zavaříš je cizím lidem.
@Anonymní píše:
Dekuji za odpovedi. a neni to na zavareni dalsiho problemu, kdyz si budu TP porad nechavat v tom starem bydlisti? pro me by to teda bylo nejlepsi reseni![]()
![]()
Nejlepší řešení by bylo zbavit se dluhů.
@Anonymní píše:
![]()
a já si myslím, že to může být zavaření dalšího problému - nedivila bych se majitelům bytu, kdyby případnou návštěvu exekutora řešili podáním trestního oznámení na tebe jako podvod… není to tvůj byt, jsou to cizí lidi a ty záměrně uvádíš všechny v klam, že máš k tomu bytu nějaký vztah… Tobě je jedno, že je můžeš připravit o majetek? Exekutor přijde, sebere a oni budou muset dokázat, že majetek je jejich a ne tvůj - což se jim nemusí povést, protože kdo má dnes na účtenkách své jméno. Takže kvůli tobě oni přijdou o majetek. Tohle je normálně od tebe sviňárna nejvyššího kalibru a pokud to nebudeš řešit, doufám, že ti to život dostatečně odplatí
@ynax píše:
a já si myslím, že to může být zavaření dalšího problému - nedivila bych se majitelům bytu, kdyby případnou návštěvu exekutora řešili podáním trestního oznámení na tebe jako podvod… není to tvůj byt, jsou to cizí lidi a ty záměrně uvádíš všechny v klam, že máš k tomu bytu nějaký vztah… Tobě je jedno, že je můžeš připravit o majetek? Exekutor přijde, sebere a oni budou muset dokázat, že majetek je jejich a ne tvůj - což se jim nemusí povést, protože kdo má dnes na účtenkách své jméno. Takže kvůli tobě oni přijdou o majetek. Tohle je normálně od tebe sviňárna nejvyššího kalibru a pokud to nebudeš řešit, doufám, že ti to život dostatečně odplatí
evidentně jí to jedno je.. a naivně si myslí, že exekutor je blbej a nepřijde na ni
ale ona dostane přes prsty hodně dlouho, takový údaj, jako že se vdala, se dlouho neutají, odnese to ten chlap..
@Anonymní píše:
![]()
Až si půjdeš pro občanku, tak můžeš krásně zjistit, že máš tp dávno na radnici.