Ekzém, který nemizí

657
4.2.11 22:24

Ekzém, který nemizí

Ahoj holky , potřebovala bych poradit anebo přidat vaše zkušenosti…už jsem uplně zoufalá.
Mám 6 a půl měsíční holčičku, byli jsme do 4 měsíce plně kojené a v 5 jsme začali přidávat kaše na noc, protože ji kojení přestávalo pomalu stačit přidávala jsem UM ke konci pátého měsíce nám Dr. poradil pomalu začít s příkrmy od té doby máme problémy s ekzemem hlavně na bříšku jednou je to horší jednou lepší nemůu již poznat zda je to potravinová alergie (což tvrdí lékař) a hlavně na co, vyrážku mme ať dávám co dávám. PROSIM PORAĎTE CO S TÍM :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
4.2.11 22:33

ahoj…no mozna jste na ni zacli s prikramama moc brzo :nevim: telicko jeste nezvlada…jestli je to teda vylozene od ty doby. mela by poradit hlavne doktorka :cert: a jak jste na tom s prikrmama ted? co davas? nejlip upravit nejak jidelnicek a zkouset z ceho to je no…nic lepsiho me nenapada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
4.2.11 22:40

Vrátila bych se k mlíku, které problém nedělalo, a zůstala na něm nějakou dobu. Pokud je ekzém díky příkrmům, měl by postupně zmizet. No a pak bych začla zas příkrmy, ale pěkně pomaloučku a hodně hlídat, aby se ten alergen vychytal. Víc mě nenapadá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
4.2.11 22:40

Zajdi s ní na kožní,tam určitě poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
4.2.11 22:41

Aha, byla kojená, tak to už asi mlíko nemáš nebo jo? No pokud ne, tak by mohlo být HA mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
4.2.11 22:42

Ahoj, teď jsme zkoušeli mrkev,bramboru, špenát, cuketu vše ve skleničkách. Doktor radí zkoušet pořád a když e vyrážka zhorší mazat mastí s kortikoidy…tím že mám z toho strach mažu až když se nám to začíná rozlejzat. Mám strach abych malé nějak neublížila. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
4.2.11 22:46

Nejhorší je že ona už to mlíko moc nechce sápe má strašnou chuť k jídlu a doktor říkal že jíst musí. Mohla bych i s takovým malým mimi na alergologii nebo nejdříve na to kožní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.2.11 22:51

jeee je a jeste do vas cpe kortikoidy…no ja bych asi menila doktora… :nevim: tohle nejsou zadny rady.
ja souhlasim se zuzouses…zkusit to proste postupne znovu a sledovat…tak mlecny vyrobky…mlecnou ryzu, kasu, mliko, a pak zacit zas od piky..mrkev…kdyz dobry tak pridat…asi nic jinyho nezbyva..nebo se obrat na nejakyho doktora co je doktore…a ne ze ti rekne delej i to co vam ublizuje a jeste se k tomu cpete chemii :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21568
5.2.11 09:29

alergolog ti udělá testy n alergeny od 6 ěmsíců. ale pokud je ekzém, stejně vás pošle i na kožní. určitě bych si oběhala tyhle dva doktory a uvidíte. jinak koukni na složení skleniček. většinou i k těm jednosložkovým něco málo přidávají. možná budete muset testovat na domácí stravě… a kortikoidy se nemůžou používat dlouhodobě. klárka měla mazat maximálně 2 dny a pak apsoň 5 dní pauza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
5.2.11 09:32

No a co takhle přikrmovat,ale zkusit vyloučit alergeny,jako u atopiků? Tzn.nemíchej příkrmy dohromady,ale krm ji třeba 4 dny jen mrkví s něčím a k tomu mléčné příkrmy.Doporučuji vyloučit skleničky a vařit svoje. At´víš,co tam opravdu je. Když vyrážka ustoupí,nebo se nezhorší,tak obměn za např.cuketu s bramborem,zase pár dní atd. Takto zjistíš,na co reaguje a co jí tedˇještě nedělá dobře. A s vyrážkou bych trvala na konzultaci s kožařem,oni ti obvodáci rádi všechno řeší kortikoidama,ale kožní lékař by ti měl poradit méně razantní léčbu. A možná vyrážka takhle zmizí sama .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
5.2.11 10:09
Jak kde poradí, mnohokrát jsem se setkala s radou od kožního - tak si to vypozorujte na většinu potravin nemáme testy. Ale zato na debilní roztoče a mouku mě chtěla hnát 2× po sobě i když jsem jí říkala, že ty testy mám negativní.
Gloci píše:
Zajdi s ní na kožní,tam určitě poradí.
Souhlas s postupem, ale nevím jestli jsou ty 4 dny dostačující :nevim:
Nefandím tolik kožařům, za prvé jsem ji musela přesvědčit, že to je atopák - mlela něco o špatným mýdle co vysušuje? Já jsem atopik a mýdlo nepoužívám vůbec. Hned mi začala cpát ty nejdražší masti s kortikoidy a když jsem ji teda požádala o mastičku, která mi vždy pomáhala, tak mi ta čůza tvrdila, že ji nevyrábí (kecala). Ještě že paní doktorka obvodní je naprosto normální a předepsala mi co jsem chtěla.
berry4 píše:
No a co takhle přikrmovat,ale zkusit vyloučit alergeny,jako u atopiků? Tzn.nemíchej příkrmy dohromady,ale krm ji třeba 4 dny jen mrkví s něčím a k tomu mléčné příkrmy.Doporučuji vyloučit skleničky a vařit svoje. At´víš,co tam opravdu je. Když vyrážka ustoupí,nebo se nezhorší,tak obměn za např.cuketu s bramborem,zase pár dní atd. Takto zjistíš,na co reaguje a co jí tedˇještě nedělá dobře. A s vyrážkou bych trvala na konzultaci s kožařem,oni ti obvodáci rádi všechno řeší kortikoidama,ale kožní lékař by ti měl poradit méně razantní léčbu. A možná vyrážka takhle zmizí sama .

Doporučuji kvalitní alergologické centrum na které jsou kladné ohlasy nebo dobrého dermatologa, ale počítej s tím, že čekací lhůty stojí za to :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
5.2.11 10:24

Ahoj,
našemu maličkými nejvíc pomáhá, když mu do koupule přidávám minerální sůl z mrtvého moře. Hledala jsem na netu rady maminek a stále jen nakupovala nějaká mazání a nikdy žádný výsledek. Dokonce už byl v takové fázi, že jsem sáhla po kortikoidech, ale od tý doby co koupeme v soli, tak ťuk, ťuk, ale je to v pohodě.
S příkrmy musíš opradu opatrně!!! Taky začínáme a je fakt potřeba dávat jednosložkový potraviny a postupně přidávat další. Dokonce jsme měli zhoršení po mrkvy a jablku…což jsou základní potraviny:-)
Sůl ekzém samozřejmě nevyléčí, ale vždycky zklidní a lépe se hojí. Příčinu musíš opravdu najít zkoušení a zase jen zkoušením + si nechte udělat testy u alergologa. Kdybys chtěla nějaký rady, tak napiš…už mám toho načtenýho až až :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
5.2.11 10:26
Katynkaa píše:
Ahoj, teď jsme zkoušeli mrkev,bramboru, špenát, cuketu vše ve skleničkách. Doktor radí zkoušet pořád a když e vyrážka zhorší mazat mastí s kortikoidy…tím že mám z toho strach mažu až když se nám to začíná rozlejzat. Mám strach abych malé nějak neublížila. :-(

Jakou značku skleniček dáváš? Pozor na Hami je tam hrozně moc složek. Doporučuju Hipp nebo Babylove!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
5.2.11 10:41

Ahoj Katynkaa. My si prošli něčím podobným. I když ne v takové míře. Určitě zkus HA mléko. I když říkají, že je hořké a dětem nechutná, zvlášť pokud už ochutnaly běžné UM. Ještě kojíš? Kdyby ano, mohla bys zkusit kupovat nemléčné kaše a mléko do nich odstříkat. Vyhýbej se alergizujícím potravinám!!! Určitě nedávej mléčné výrobky! Rady najdeš i na www.kojeni.net. Jsou tam info i pro alergiky. Do koupele dávejte olejíček Linola Öl Fatt (nějak tak se to píše) a malé natírej tělíčko Excipial Lipobase. Obojí Ti může Dr. předepsat. Dá se to koupit i bez receptu, ale stojí to přes 100Kč. Dobrá je i zn. Sebamed.
Naše malá často reagovala ekzémem na zádech a loktech. Nikdy jsem přesně nezjistila, po čem se jí to objevuje. Stále kojím, takže často to asi byla reakce na něco v mlíčku. I když jsem se snažila nejíst alergeny, vadilo asi i některé koření, éčka apod. Taky jsem se na začátku přikrmů nemohla hnout z místa. Snad měsíc jsme měly jen brambory a sem tam mrkev. Někdy mi připadalo, že jí vadí i potraviny, které dřív snášela dobře. Pak jsem si řekla dost a začala zkoušet nové a nové pokrmy, postupně po jednom a pokud se jí ekzém výrazně nezhoršil, neřešila jsem to. Teď je malé rok a je téměř bez problémů. Do koupele dáváme pravidelně olejíček a nyní budu zkoušet dávat pomalinku lepek, žloutek… Vše stále pomalu a postupně. Držím palce, ať to brzy vyřešíte.
Ještě mě napadá, na těch stránkách o kojení je i odkaz na stránky alergií s dobrou poradnou Dr. Určitě Ti poradí!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanca.sch@seznam.cz
5.2.11 10:48

Jo a ještě něco, určitě změň Dr! Měl Tě upozornit, že reakce mohla být na UM a máš dávat HA UM. Taky Tě měl informovat o možných alergenech a jak vlastně postupovat u dítěte s rizikem alergie!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek