Bílkovina kravského mléka - alergie

3112
2.2.11 21:39

Bílkovina kravského mléka-alergie

Ahoj.
Mému šestiletému synovi na alergologii zjistili z krve intoleranci bílkoviny kravského mléka a doporučili vynechat mléčné výrobky.
Může prý jen zakysané mléčné výrobky a já si trochu nevím rady,které to jsou.
Jsou všechny jogurty zakysané?nebo to tam musí být výslovně napsané?
Můžou se sýry jako žervé a podobně?

Nechápu jak k tomu přišel,nikdy problémy neměl. Říkali,že možná proto je tak hubenej.
Nějak si s tí nevím rady,poradíte?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
424
2.2.11 21:44

Syn to měl také, doporučili nám jogurty, tak jsme je baštili, ale zlepšení žádné. Až poté, co jsem vyřadila z jídelníčku cokoliv, co by mléčnou bílkovinu mohlo obsahovat a tuto dietu dodržovali zhruba 2 měsíce, všechno bylo v pořádku.
Jogurty by snad měly být zakysané všechny. Mléčná bílkovina je sice zakysáním stravitelnější, ale je tam pořád a není vhodná pro alergiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
2.2.11 21:50

Revu a v kolika letech jste nato přišli?
Mě příde divný,že to objevili až ted v šesti a přitom jsme byli na alergu kvůli jiným alegiím,nikdy mi nepřišlo,že by z mlékamě problém :nevim:

Právě kvůli tomu,že nemá konkrétní potíže ,mu povolili aspon ty zakysané věci.
A jak je to s mlékem ve vaření?nahrazuje se něčím jiným,nebo vyvařené nevadí?
Omlouvám se za blbé otázky,ale tápu :oops:

A ještě otázka,sojové mléko chutná stejně jako normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
2.2.11 21:51

A ještě píšeš,že to syn měl.
Už nemá?povedlo se vám toho zbavit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
2.2.11 22:01

Syn měl atopický exzém, čili poslali nás na alergo a to mu bylo asi 1 a půl roku. Dlouho jsme dávali ty jogurty, jinak náhražky mléka jako třeba sójové. Nic se nelepšilo a začal být často nemocný, opakované laringitidy. Zjistili alergii na kde co. Dostávali jsme vakcíny. Když už jsem toho kolotoče - doktoři, nemoci -měla plný zuby, zjistila jsem to s tou bílkovinou, že zakysáním se neničí bílkovina, ale mléčný cukr a jak už jsem psala, nasadili jsme přísnou dietu a vynechali všechny léky. Od té doby mu přestaly problémy, exzém fuč a je zdravý jako řípa, na alergo nechodíme.
Vařené taky vadí, bílkovina zůstává.Sójové je náhražka, samozřejmě to nechutná jako mléko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
2.2.11 22:01

Zajímavé, že jogurty povolili, protože pokud máte ABKM, tak by neměl opravdu nic z mlíka. Hlavně dávej bacha na syrovátku, je v kde čem. Mlíko najdeš i v šunce, anglické slanině apod., záleží na výrobci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
2.2.11 22:24

Ty jo,holky vy mě děsíte.

Zakysané výrobky povolili,protože nemá klinické potíže,tak prý ty mu zatím můžu nechat a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
2.2.11 22:44

Až bude mít potíže, to už bude špatný. Když má nesnášenlivost mléka, nedávala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
2.2.11 22:51

Revu-díky za postřehy,budu se do toho koukám muset začíst podrobnějc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
2.2.11 23:05

Jj, prokousávej. Já tenkrát ležela v knížkách a hledala informace, internet ještě nebyl dostupný.
Já si za sebe myslím, že tahle intolerance odstartuje další problémy a alergie. Někdo jiný ti zas poví něco jiného, můžu jen za sebe podle svých zkušeností.Ještě chci říct, že nám pak zjistili alergii asi na všechno a pomalu nám nedoporučovali vycházet ven, natož do přírody (pyly) a stačila jen ta bezmléčná dieta a žádné potíže už nikdy nebyly.
Přeju ti a hlavně dětem zdraví :kytka:
Máš moc hezké děti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
2.2.11 23:23
revu píše:
Až bude mít potíže, to už bude špatný. Když má nesnášenlivost mléka, nedávala bych.

Přesně tak. A bacha na sóju, křížový alergen s mlíkem, tedy nedávat příliš často a ve velkém.

http://www.darius.cz/…P_mleko.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.2.11 08:26

Malá má taky alergii na kravské mléko.A našla jsem v intersparu výrobky co neobsahují bilkovinu kravského mléka.Mají ruzné výrobky,jako mleko ,jogurty ,maslo atd.Tak jsem místo klasických jogurtu kupovala ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
3.2.11 08:30

Revu-díky :huban:

Neliso-odkaz určitě nastuduju,děkuju

Sthan-a co to je za značku prosím,at vím po čem koukat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.2.11 08:35

Ted si nevzpomenu na název ,ale mají to v regálu jak majísmetanu,jogurtové mléko atd.Mají i mlého trvanlivé.Podívám se na název a písnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.2.11 08:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat