ABKM a sojové výrobky - ano nebo ne?

1214
2.2.11 20:30

ABKM a sojové výrobky - ano nebo ne?

Ahojda, dcerka (20m) má ABKM, UM stále Neocate, NAC nesnese. Začala jsem jí dávat některé sojové výrobky, hlavně na sváču - pudink, jogurt, aby to měla pestřejší. Mléko zatím ne.
Reakci nemá (pokud nebude vleklá) a tak by mě zajímalo, jestli a jak často dáváte sojové výrobky vy? Hlavně holčičkám. Dočetla jsem se, že velké množství taky není moc dobré, ve výsledku už kvůli předčasnému dozrávání. :nevim: Řešíte to nějak nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kaca007
2.2.11 21:41

Nasi maly (tez s alergii) sojovy pudinky a jogurty nejak nejedou, takze tohle zpestreni nema :wink: Ale myslim, ze parkrat tydne to muzes v klidku a bez obav dat, zas tak strasny mnozstvi tech fytoestrogenu ci ceho tam snad neni :wink: (jeste existujou nejaky ryzovy dezerty- jsem videla ve zdravy vyzive- nebo by se dal klidne uvarit doma puding z ryzovyho mlika (kupujem v DM)).

• Citovat
  • Upravit
2748
2.2.11 21:52

No já četla, že sója je taky dost velký alergen. Ale zase naše malá, měla tak strašně ráda jogurty a mléko, kakao…sýry atd. , že jsem ji to jakože musela něčím nahradit. Sójový jogurty teda nechce, ale sójový deserty z DM baští a chce je každý den. Takže zase má smolíčka , každej den jí to nedávám…ale vařím i pudink z rýžového mléka, krupičnou kaši z ovesnýho mléka( nápoje),prostě pořád něco vymýšlím. Ať to má trochu pestřejší. Jen celkem máme smůlu, protože jsme z malýho města a u nás ve zdravé výživě, krom sójových produktů nic jiného neseženem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.2.11 08:28

Taky mám zkušenost ,že soja je alergen .malá nesmí kravské mléko tak jsem zkoušela sojové a byla po něm taky osypaná .Takže na soju taky pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
3.2.11 08:38

Já se soji nejdřív taky bála, ale naštěstí žádná reakce nepřišla, za což jsem fakt dost ráda :)
Snažím se taky vařit/péct, aby to měla pestrý, přece jen těch hotovejch věcí moc není, ale když jsme na cestách, tak to s tím vyvařováním moc nejde.
Jinak si teď malá třeba děsně libuje v kukuřičných lupíncích s DM mlékem.
Ty rýžový dezerty ze zdravý výživy mi přijdou dost sladký, zkoušela jsem.

Holky nevíte, jestli je někde nějaká stálá diskuze nebo skupina pro ABKM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaca007
3.2.11 11:36

Founiku- ja na zadnou stalou diskuzi nenarazila, jestli nejakou nekde uvidis, dej sem vedet :wink: Spis vetsinou vidim diskuze „osvetovy“, kde se opakujou podobny veci…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek