Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám skoro 5 měsíčního chlapečka a před týdnem se mi v noci strašně začal drbat na hlavě. Prý má atopický ekzém podle Dr. Nicméně ho koupu v oleji Linola, pak mu dávám dvakrát denně deset kapek Fenistilu pořád promazávám, ale stejně to nějak nepomáhá. Dávám mu na noc sice čepici, ale i přesto se snaží se škrábat. Kojím a občas dostane trochu přesnídavky, protože mi nepřibýval na váze a nic jiné nechce, tak jestli po té přesnídavce, ale vysadila jsem ji a stejně se drbal. Tak nevím co mazat zkoušela jsem už ledazco včetně modré indulony
.
čepici bych vůbec nedávala,Syn má atop.ekzém taky a hlavně ve vlasech.Pod čepicí ho to děsně kouše a drape to o to víc
Spíš bych mu na noc dala rukavičky..
Nám na to hodně pomáhaá Locoid Crelo-kožní emulze.
Ahoj,nam to taky jednu chvili prcek delala rval si u toho i za vlasy.....po nejake chvili to odeznelo.Strihala bych nehty,nebo dala rukavicky.popripade namazala treba hlavicku olejickem
No my ted řešili obdobný problém, doktor napsal šampon Nizoral, každej den mýt po dobu týdne, nechat 5 minut působit (jinak nezabere, opravdu těch 5 minut).Do toho mu ještě hlavičku patlám jednou denně Leniens mastí, kterou máme na celé tělo, syn je totiž taky po mě „prašivka“, všude suchej ![]()
Když my jsme ale plešatý, tak nevím ten šampon by asi nedržel ha… No já mám zase suché ruce, tak to ty děti maj asi po nás hiii… No snad to přejde… Chce to asi pořád mazat a mazat…i ten olejíček zkouším…
Tak my máme na hlavě taky tři chlupy, přesto mu ten šampon nanáším.. ![]()