Jak vyčistit plyšovou hračku?

105
31.1.11 21:31

Jak vyčistit plyšovou hračku?

Holky mám takový problém. Jak vyčistit plyšovou hračku? Synovec (4 roky) má alergii a prostě bez plyšové hračky v posteli neusne. Slyšela jsem, že se dá plyšák vyprat a pak se dá do mrazáku, aby se zničili všechny „potvůrky“ co v něm můžou být. Nemáte některá s tímhle zkušenost. Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
31.1.11 21:35

ahoj, nevim jak s tim mrazákem, ale do pračky bych se strčit nebála, už jsem takhle vyprala dost plyšáků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
31.1.11 21:39

Ja taky peru. S tim mrazakem bych se bala, prece jenom je tam maso a na tom je bakterii hodne, neco urcite vymrzne, ale nevim, jestli vsechno. Pokud chces strkat do mrazaku, ja bych nejdriv vymrazila a pak teprve vyprala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
31.1.11 21:41

Ahoj, v pračce peru stále plyšáky, ale o mrazáku jsem neslyšela, tak neporadím, to :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
31.1.11 21:44

Nedávám do mrazáku,ale na balkon na mráz.Vyprat trochu osušit a pak na mráz :palec: .Kdybych měla velkej mrazák strčim i tam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
31.1.11 21:44

Právě, že já všude našla vakuové čištění, ale na to nemáme v rodině vysavač, tak proto mě napadl ten mrazák. Mi je taky normálně pereme v pračce. Ale jak je poslední dovou vidět, tak melému (synovci) to nějak nestačí. A celé dny a noci prokašle. Už mu dali místo koberce lino. Vyměnili čalouněnou postel za dřevěnou, a jedinný co teď zbývá jsou právě ty plyšové hračky. A těch se nechce za žádnou cenu vzdát. Tak proto ten mrazák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
31.1.11 21:55

pry jsou dneska uz plysaci bez alergenuu.je to naka podobna „plys“,vhodna i pro malinke miminka co to radi zuzlaji…
Asi bych spis plysaky dala pryc a malemu koupila jen tyhle.Budou sice asi drazsi,ale co by clovek pro deti a hlavne jejich zdravi neudelal,ze ;) A navic jich nepotrebuje 50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
31.1.11 22:08

jo, plyšáky peru normálně v pračce. když jsou mrazy, tak je nechám vymrazit venku, jinak je dávám do mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
31.1.11 22:21

Ja si teda myslim, ze brebery se tam i po zmrazeni docela fofrem vratej :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
31.1.11 23:33

Ahoj, taky jen peru a peru i to,co se pry prat nema (hracky lamaze) a zatim ziji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
1.2.11 06:14

Peru, ničí se, raději je dříve vyhodím, než aby si hrál s problitejma kaší omatlanejma hračkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.11 09:30

Tady je o tom článek, do mrazáku dávat, ale asi by to chtělo každý den.
 http://zdravy-domov.doktorka.cz/…zet-prachem/

• Citovat
  • Upravit
jelinkova
17.2.11 19:45

bessi plysaci jsou raj roztocu tedy alergii.dcera ma take alergii tak to znam.pokud plysaka potrebuje jenom na spani dej ho pres cely den do mrazaku.prat bys mo musela kazdy den na 60stupnich.proto je snazsi mrazak.existuji ruzne spreje na roztoce staci naskrikat jednou do mesice.musis ty plysaky taky vysavat ja to delam denne.nejlepsi je ovsem odstranit plysaka.bude to tezke pro dite ale odelas neco dobreho pro jeho zdravi.ja jsem se skoro vsech plysaku zbavila s dcerou a daly jsme je do nemocnice.dcera byla rada ze tim pomuze ostatnim detem

• Citovat
  • Upravit
20
5.5.17 13:46

Ahoj chtěla bych se zeptat máme takového plysoveho houpaciho lvicka chtěla bych ho nějak vyčistit jen nevím jak a pak ma malička takové miminko hadrove ale ma v sobě takový ten mikrofonek tak to nemohu hodit do pračky chtěla bych vše vyčistit ale vlhcene ubrousky mi to moc nebere :lol: tak se chci zeptat zkušenějších plysaky peru jinak v pracce mám ještě takový přípravek neflek ale nechci aby se to tím nacucalo :D všem děkuji a hezky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek