Ekzém na ruce u dospělého

167
5.5.16 14:00

ekzém na ruce u dospělého

Ahoj, od února, co jsem si našla na ruce tři malé tečky, chodím na kožní. Dosud žádná změna. Je to normální? Doktorka mi předepsala vždy nějakou kortikoidovou mast a vodičku na vysušení, poté změna, když nezabralo. Teď jsem domazala nějakou smradlavou mastičkou umíchanou v lékárně a zase nic. Vždy, když mám jít na kontrolu, se ruka zlepší, ale po vysazení se pupínky ihned objeví znova a víc. Zkoušela jsem i propolis v kombinaci s konopnou mastí, taky nic. Co byste dělali na mém místě? Šly byste k jinému doktorovi nebo je to normální, že nic nezabírá. Ještě mě napadla možnost jít se otestovat na alergoloogii, ale mám szrach co mi tam všechno najdou. A brát doživotně nějaké léky, no potěš koště. Díky za informace a postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1746
5.5.16 14:08

Dej sem foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
5.5.16 14:20

Poslední fotka je už s namazanou rukou. Vím, že to není velké ložisko, ale zvětšuje se a pořád nic nezabírá… Snad tam něco poznáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
5.5.16 14:56

@Verunka.T fotky jsem přidala, máš nějakou radu? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
5.5.16 15:26

1. bych se vrátila k příride, promazávaní a mýdla z louhu a olejů…2. jak dloho jakej pokus trval? 3. máš nějámej stres? 4. co jíš, alergie, nebo špatný potraviny, přeslazený pití nebo tak něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
5.5.16 15:32

@Gosi Právě tím propolisem a konopnou mastí jsem myslela, že to bude lepší, kortikoidy stejně nepomáhají. A zdá se mi, že ten propolis je moc akční, nevím, jak to dávkovat. Každý pokus trval cca tři týdny s týdenní přestávkou, kdy jsem zkoušela přírodu. Jsem vegetariánka, alergii snad nemám, musela bych na vyšetření… kam asi budu muset, abych vyloučila alergii na nějaké jídlo nebo něco jiného. a co se týče pití, ráda si dám pivo, tvrdé nepiju, přes den zelený čaj a sodu, popřípadě vodu z kohoutku.

Máš také ekzém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
5.5.16 15:47

@ewik pepik Ahoj. Dá se říct že mám uplne to samé. Je to beh na dlouhou trat. Ekzém mám už 6let:-(Vyzkoušela jsem uplne vše. Co bych Ti ale doporučila je kožní ster(vzorek kuže)na laboratorní vyšetření. Mohou to být plísne atd.Pak popř. odber krve, alergie na lepek a mléčnou laktozu. Musíš pozorovat své telo kdy je to horší a kdy se to lepší. Např pití alkoholu muže tyto ekzemy zhoršovat. A doporučuji alespon vyzkoušet nejíst lepek. Veškeré ekzemy pochází zevnitř!!!Tudíž vyhazovat spoustu penez za krémy nemá význam. Jen promazávat např domácí mastí (mesíček lékařský)vyroben ze sádla. Ne vazelínu, to je ropa. Dobrá je modrá indulona. A ješte pls nepoužívej vubec ale vubec kortikoidní masti…je to cesta do pekla:-(přeju aby jsi se netrápila jako já a ekzém odešel:-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
5.5.16 15:52

@Clementia No to je to co jsem moc nechtěla slyšet, že je to běh na dlouhou trať. Zatím mastím indulonou, konopnou mast mám domácí, z vazelíny. Takže špatně. A ten odběr mi udělá na kožním? Lepek zkusím vynechat úplně, i když je pravda, že já moc pečivo nejím. Spíš takové ty kukuřičné suché chlebíky… Kortikoidy už jsem pochopila, že nepomůžou. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
5.5.16 16:02

@ewik pepik na doporučení kožního lékaře zajdeš do nemocnice kde Ti vyšetření udelají. Ješte mužeš vyzkoušet solfatan (lékarna).Je to sirný přípravek na obklady, nebo koupele rukou.Bez šperku jelikož černají. Popř. sul z mrtvého moře dáš do lavurku a u tv necháš ruce namočené to samé se solfatanem. Koupit bioinformační kapky na posílení jater. Např. Regalen, Diochy-detoxin. Vše je to na přírodní léčbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
5.5.16 16:27

@Clementia sirný? to asi bude pěkně smrdět… nevadí, zkusím. TZN. večer u tv ruku namočit a přes den jen promazávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
5.5.16 16:43

Podle mě je to lupenka. Jak vyšitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
5.5.16 17:54

@Lupek že by doktorka nepoznala rozdíl mezi ekzémem a lupénkou? to se mi nezdá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
5.5.16 18:07

A bambucke máslo jsi zkoušela? To zabírá dceři na ekzémy. Jinak na promazavani nedám dopustit na krém od bioderma atoderm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
5.5.16 18:20

Detoxikovala jsem Joalisem (metoda dr Jonáše), pila Alveo, mazala Excipialem, mazala čínskou mastí YBE (Silk Care line) - lze koupit přes internet.
Dala jsem dolů gelové nehty a mazala BATRAFENEM /na předpis/. Byla to nakonec KOŽNÍ PĹÍSEŇ. Po 2 měsících mám zdravou ruku a to mě to trápilo několik let. Všude tvrdili atopický ekzém a cpali mi kortikoidy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
5.5.16 18:32

@dana.dv a měla jsi takové jakoby mini puchýřky nalité vodou, které se časem slévaly v jedno, na povrchu tvořily šupinky? gelové nehty nemám, nejspíš si udělám ten test s odebráním vzorku.

@Verunka.T zatím mažu jen indulonou a taky konopnou mastí, ale ta je vyrobena z vazelíny pro alergiky…

Už mi z toho jde hlava kolem, na netu se dozvídám samé nedobré informace, že se to nedá vpodstatě vyléčit, snad jen zmírnit příznaky. Tak pořád mastit mastit, ale co s těmi ložisky, které se rozrůstají, když nevysušuji???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek