Ekzém na ruce u dospělého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
263
5.5.16 20:24

@ewik pepik ano sirná koupel je cítit ale pomuže, zklidní. Jinak bych promazávala dle potřeby. Zkoušet jaká mast Ti vyhovuje.Na lupenku to rozhodne nevypadá, mela by jsi ji i na tele popř. na kloubech, Vetšinou ji poznají. Je fakt jak píše @dana.dv trochu me to připomíná plísen. Není na škodu to natřít Exoderilem a vydržet, jestli by se ekzém behem pár dní stahnul tak je to jasné! Není to na hned ale vyzkoušet to taky mužeš. Svedí Te ten ekzém? Používej rukavice na domácí prace.Jo a do techto ekzému se rádo dostane i jiné kožní onemocnení jelikož je to otevřená brána. Pozor i na maso když s ním pracuješ s hlínou atd!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
5.5.16 21:39

Ano, byly to mini puchýřky na dlani - takové pupínky pod kůží. Vyschly, šupily se, měla jsem prasklinky až do krve. Postupně se plocha zvětšovala, až se mi to rozlezlo i na hřbet ruky. Jak byla kůže narušená, vadilo mi škrábání brambor, horká voda, gumové rukavice. Používala jsem nitrilové nebo vinylové rukavice na vše - úklid, vaření, i koupání vlastního miminka…
Zkoušela jsem i tepezcohuite (mexická černá mast), sirnou mast, vlastní moč atd. Dle stěrů vše ok - ale plísně se prý ze stěru nepoznají.
Mně na to Batrafen účinkoval okamžitě, během týdne zlepšení. Takže to byla plíseň (asi se mi to drželo v gelových nehtech). Ale doktorce jsem to vsugerovala já - „paní doktorko, nemohla by to být něco jiného než atopický ekzém - třeba nějaká plíseň?“
Nyní mám naprosto zdravou ruku!!! To je úleva!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
5.5.16 21:52

@dana.dv a takže co Ti nakonec pomohlo? Léčba probíhala jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
5.5.16 22:26

Byla to PLÍSEŇ.
Pomohl krém na předpis BATRAFEN + vodička BATRAFEN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.5.16 06:57

@Clementia právě že mě to vůbec nesvědí. Podle informací na internetu by ekzém měl svědit nebo štípat. A u mě je to spíš tak, že chvilku dobrý, potom ne, pak zas jo… Že by to byla ta plíseň?

@dana.dv trochu mám obavy z toho stěru. jak probíhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
6.5.16 07:01

@dana.dv jak dlouho jsi to léčila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
6.5.16 08:40

Stěr probíhal jednoduše - ráno jsem si na nemyté od večera ničím nemazané dlani šmidlala odběrovou štětičkou a odvezla jsem ji mamce do nemocnice, dala se do laboratoře a za týden výsledky - vše v normě.
Standardně by to asi proběhlo na kožním.
Dále mi navrhovali biopsii (uštípnutí kousku kůže), na to jsem se chystala, ale už není potřeba. Plus jsem měla rozjednaný test na celiakii.

Celý problém s dlaní začal tak před 5lety, zkoušela jsem vše možné, obešla všechny dermatology, mazala protopicem, zkoušela čínskou medicínu, detoxikaci Jonáše, vynechala kávu, mléko, lepek. Kdysi na to zabíral BLUECAP - ten SUKL stáhnul z prodeje před 2 lety, nejspíš obsahoval tajně kortikoidy, proto tak účinkoval…

Po odstranění gelových nehtů a týdenním mazání batrafenem na plíseň - enormní zlepšení. Nyní, po dvou měsících, naprosto zdravá ruka. Mažu stále, prý ještě budu tak půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
7.5.16 07:00

Tak jsem se dnes ráno vzbudila a můj „kamarád“ ekzém se mi pěkně přes noc rozšířil. :,( :,( Desítky drobounkých teček a jedna docela vystouplá, taková větší. Musím to rychle vysušit. Namazala jsem prckovým sudocremem a přelepila. Už fakt nevím, co s tím. Používáte sudocrem někdo? Nebo čím vysušujete? Jak jsme psali výše, koupele v soli a nějaké další tipy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
21.5.16 07:31

@ewik pepik Ahoj.Jak pokračuješ v léčbe ekzému?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek