ekzém v podpaží???

143
5.9.05 12:41

ekzém v podpaží???

Ahoj holky,
Robíškovi jsem objevila v podpaží něco z čeho mám strach aby to nebyl ekzém!!! Má to pod pažičkou zarudlé, mokvavé a našla jsem tam i takový bílý mázek. Jen pod jednou. Paní doktorka mi po telefonu řekla, že pokud to není suché a šupinaté, o ekzém se nejedná(spíš o opruzení, které prý bývá) a mám to prý potírat fialkou. Podotýkám že se samozřejmě pravidelně koupeme každý den, teď vynechávám i kosmetiku) a když ne tak ho večer omývám plínečkou namočenou v teplé vodě.
Prosím, máte někdo podobnou zkušenost. Mám strach, protože já jsem dost na ekzém v podpaží trpěla před pár lety po hodně parfémovaných deodorantech, ale to fakt bývá spíš šupinaté a až pak mokvavé.
A jde ta fialka nějak vyprat?????
Díky všem za odpovědi! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
808
5.9.05 13:03

Ahoj

myslím, že doktorka měla pravdu.
Jestli je to mokré a s takovým jako bílým povrchem, může to být místo „zapaření“ a ne ekzem. Nedávno jsem něco podobného objevila u svého 4m synka - bylo to po vykoupání, druhý den ráno - pod krčkem měl takové červené zduřelé místo - vypadalo to jako opařené - a stačilo to vlastně suchou plínkou vysušit, pak jsem to mázla Bebantenem a docela rychle to zmizlo. Takže zkus něco podobného a uvidíš.
S ekzemem zkušenosti nemám, takže snad to nebude.

Vik od květňátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
5.9.05 16:14

...

Ahojky,

Pavlík měl takové zarudlé místečko s bílým mázkem v podpaží asi před měsícem a bylo to fakt zapaření :roll:

Já jsem na ekzémy v dětství trpěla a sem tam mne ještě trochu potrápí, takže vím, že to ekzém 100% nebyl.

Stačilo důkladně vysušovat po koupání + nenabalovat ven, aby se nepotil.

Jo a kosmetiku zatím nepoužíváme vůbec žádnou a myslím, že se to snad ani nemá nějak přehánět… koupeme jen ve vodě a vzhledem k tomu, že Pavlík nemá suchou kůži, tak ani nemažeme…
Jen když je zima + fouká vítr, tak mažeme mastičkou bez pří:,–( obličej.

Tak ať vám to brzy zmizí (my to měli pryč za 2 dny).

Peťula + Pavlík

http://tickers.TickerFactory.com/…f4c1/age.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.9.05 19:44

Ahojky,měla jsem podobný problém,ale na jiném místě.Bylo moc teplo,já hupsla trochu na váze a zároven se mi bříško posunulo dolů(před porodem).Sušila jsem do sucha a hodně větrala,zkusila jsem i dětskou mast do plenek. Nejrychleji a nejlépe zabral obyčejný pytiol z lékárny asi za třicet kč. Je to mast na bázi zinku,ideální na zapařená nebo jinak červená a opruzená místa.Vřele doporučuji,za dva dny jsem měla po problému.

• Citovat
  • Upravit
114
12.3.14 13:28

Ahoj,
po letech si dovoluji obnovit diskuzi. Malá má teď podobný problém ale nevím kam to zařadit. Není to ani mokvavé, ani vyloženě suché, šupinaté. Dělá se jí to v jednom podpaží už asi přes měsíc a trošku se to zvětšilo. Některý den to tam skoro vůbec není (je to jen světlolinké) a někdy je to takhle příšerný a rudý..
Zkusím jí to namazat tim Bepantenem ale kdyby se jí to ještě zvětšílo, zajdu na kožní. Jinak tělíčko mažeme každé ráno a večer po koupání Niveou a nevypadá, že by jí to nějak svědělo…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
12.3.14 13:33

To je ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
12.3.14 13:34

@Ewíček
Opruzena? Muze klidne byt, imazol krempastu nemas? 2×denne mazni a uvidis, nic nezkazis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
12.3.14 13:38

Pravidelně mazat, a pečlivě umývat. podle mě je to opruzené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
12.3.14 13:42

@Ewíček
V menším rozsahu to občas má dcera, když se zapotí, taky to nesvědí. Zkus ten Imazol nebo máznout něčím se zinkem - Vitela Ictamol, Sudocrem. Když to nechce zmizet, máznu tenkou vrstvu Framykoinu. Chce to po koupání pořádně osušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
12.3.14 15:29

Děkuji mockrát za reakce. Vyzkouším.
Koupeme každý den a sušíme dobře, nemí možný, že to má ze zapocení? Někdy lítá jako šídlo a je celá uhoněná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
12.3.14 16:49

@Ewíček
Jo, je to ze zapocení. Dcera to má taky z toho. No a přímo na tělo jen 100% bavlnu. Když to budeš pravidelně kontrolovat a mazat, tak to bude dobrý. Možná, začít teď něčím silnějším (Imazol, Framykoin) a až se to zklidní, prostě pravidelně večer máznout něčím se zinkem na opruzeniny a bude to pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
12.3.14 18:34

Mám doma Imacort krém, můžu ho použít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
12.3.14 18:49
@Ewíček píše:
Mám doma Imacort krém, můžu ho použít?

To neznám :think: Píšou v příbaláku, že je to protiplísňové, ale zase ne pro děti. Asi bych vyčkala do zítřka, to se už nic nestane a zítra koupila v lékárně něcé jiného, co bylo zmiňováno výše. Dneska třeba mázla jen něčím na opruzeniny pro mimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
12.3.14 19:09

No mě to tenkrát předepsal kožní přímo pro malou, měla na lýtku takový penízkovitý olupujícíse kezém…ale nemazala jsem jí to. Nakonec jsem dostala míchanou mast bez kortikoidů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
12.3.14 19:10

…to jsme používali krém Hipp (nakonec jsme zjistili, že to bylo z něho!) tak jsme přešli na Niveu a jsme zatím spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí