Ela, Ella nebo Eliška?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4535
19.8.22 14:17

Eliška, nejkrásnější jmeno pro mě, mám ji doma. A všichni budou říkat, že jich je milion a prd. Ve školce je jediná ze dvou tříd, pracuji ve škole a tam v první a druhé třídě také žádnou nemáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.8.22 14:18
@Popokatepetla píše:
Ella H.
Ela H.
dvojka rozhodně lepší. Ta první varianta se čtyřmi L je za mě až trochu komická.

Ella H. je pekllo

Edit admin: na přání zakladatelky smazáno příjmení

• Citovat
  • Upravit
6916
19.8.22 14:27
@Atena9 píše:
@Da12 Máte pravdu, líbí se to chlapovi, on moc velkou představu nemá. Snažím se mu to vymluvit a nic.
Prostě za každou cenu si chce dítě pojmenovat on.
Pro mně je to též komické pomstít se jí se 4 L a Eliška to se mi nikdy nelíbilo.

Tak zrovna „přítel“ by mi mohl diktovat, jak se bude jmenovat moje dítě. Ať si Tě raději vezme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
19.8.22 14:51
@Mallorka píše:
Eliška, nejkrásnější jmeno pro mě, mám ji doma. A všichni budou říkat, že jich je milion a prd. Ve školce je jediná ze dvou tříd, pracuji ve škole a tam v první a druhé třídě také žádnou nemáme

Taky by mě zajímalo, odkud tu četnost jmen pořád holky berou. Jména obou mých dcer taky uváděly jako hodně časté a přitom ve školce ani v okolí zatím nikoho toho jména dalšího nemáme. :nevim: Ale Emma i Ella se tam vyskytují, Ella dokonce 2× v jedné třídě, takže u těch mohu potvrdit, že se fakt dávají dost, ale kdoví, třeba už ta vlna oblíbenosti opadává. Jinak já mám jméno, že jsem za celý svůj život potkala jen 1× někoho dalšího toho jména, ale nepociťuju to zrovna jako výhru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15292
19.8.22 14:55
@Atena9 píše:
@Da12 Máte pravdu, líbí se to chlapovi, on moc velkou představu nemá. Snažím se mu to vymluvit a nic.
Prostě za každou cenu si chce dítě pojmenovat on.
Pro mně je to též komické pomstít se jí se 4 L a Eliška to se mi nikdy nelíbilo.

A jaké jméno se líbí tobě? Co třeba ta zde navrhovaná Elen, to už zní v kombinaci s příjmením docela normálně. Jméno se musí líbit vám oběma, ne že si chlap rozhodne a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
19.8.22 15:00
@Popokatepetla píše:
Ella H.
Ela H.
dvojka rozhodně lepší. Ta první varianta se čtyřmi L je za mě až trochu komická.

mne 4 L prijdou naopak lepsi, takove symetricke a soumerne, zatimco Ela vypada, jako by nekde to jedno L ztratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
19.8.22 15:02

Kombinace Ela nebo Ella H. k sobě fakt nejdou. Ani jedno z nich. Fakt ne. To křestní jméno v tom zcela zanikne. To už radši tu Elišku. Za ně krásné jméno, ale je jich dost.

Edit admin: na přání zakladatelky smazáno příjmení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
19.8.22 15:04

Jinak to příjmení je celkem dlouhé. Volila bych k tomu kratší křestní jméno, třeba Eva, Dana, Jana, Hana, Sára atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
19.8.22 15:08

Mně zase přijde, že Ela nebo Ella není jméno, že je to zkrácenina křestního jména, působí na mě prostě jako neúplný jméno, takže mně se nelíbí. Eliška je oproti tomu opravdu moc hezké jméno, stejně tak Eva a nebo bych vybrala úplně jiný jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
19.8.22 15:10
@Narysa píše:
Taky by mě zajímalo, odkud tu četnost jmen pořád holky berou. Jména obou mých dcer taky uváděly jako hodně časté a přitom ve školce ani v okolí zatím nikoho toho jména dalšího nemáme. :nevim: Ale Emma i Ella se tam vyskytují, Ella dokonce 2× v jedné třídě, takže u těch mohu potvrdit, že se fakt dávají dost, ale kdoví, třeba už ta vlna oblíbenosti opadává. Jinak já mám jméno, že jsem za celý svůj život potkala jen 1× někoho dalšího toho jména, ale nepociťuju to zrovna jako výhru ;)

To je lokalitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
19.8.22 15:13

@Alušáček mě se líbilo jméno Amálie to mi ze strany partnera bylo rozmluveno. Skrz posměchu různé rýmovačky atd. na toto jméno. Amálka je dětské jméno do určitého věku, líbilo se mi dlouho. Říkat jí Malinko Amy.
No a teď poslední dobou přemýšlím nad tím, že jí nechám pojmenovat po sobě Aneta. Elen, kompromis by to byl, zní to originálně, ale za mně ne. To už raději Sáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
19.8.22 15:22
@annali píše:
Obecně se mi víc líbí Ella, ale Ella Hellmanová už je moc. Pořád bude vysvětlovat, že je nejenom Ella se dvěma, ale i Hellmanová se dvěma… Ani napsané to nevypadá moc dobře. A souhlasím, že jméno El(l)a už je opravdu extrémně ohrané.Co aspoň nějaké jiné jméno končící na -ela? Můj favorit je mezi nimi asi Mariela - pořád jí můžete doma říkat Elo, ale nebude stopadesátá milióntá na světě.

Tak to uz mi prijde lepsi rikat „oboje dvojite l“ nez „ela s jednim a hellmanova se dvemi“…ale souhlasim, ze bych spis hledala nekde uplne jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
19.8.22 15:23

Mně by k tomu příjmení přišlo hezké Šárka. Já chtěla pro druhou dcerku Eliška, ale příjmení nám začíná na Ku-, tak by to znělo divně. A Elena mi byla razantně zamítnuta. Jako byla to fuška se na něčem shodnout, protože co navrhoval manžel, se zase nelíbilo mně, a rozhodně jsme chtěli vybrat něco, co se bude zamlouvat nám oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
19.8.22 15:26

@Giovanna1 ano zanikne to, už jsem mu to také vysvětlovala. To jméno tam vůbec nevynikne a ještě, jak tu někdo psal spíš v tom je slyšet rýmovačka zkombinaci toho příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148988
19.8.22 15:33
@Atena9 píše:
@Alušáček mě se líbilo jméno Amálie to mi ze strany partnera bylo rozmluveno. Skrz posměchu různé rýmovačky atd. na toto jméno. Amálka je dětské jméno do určitého věku, líbilo se mi dlouho. Říkat jí Malinko Amy.
No a teď poslední dobou přemýšlím nad tím, že jí nechám pojmenovat po sobě Aneta. Elen, kompromis by to byl, zní to originálně, ale za mně ne. To už raději Sáru.

Hlasuju za Anetku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko