Ela, Ella nebo Eliška?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
202
18.5.14 13:54

My máme doma Ellinku, je to jméno původem z Anglie proto dvě l. Nemám ráda počešťování cizích jmen. A i kdyby byla s jedním l, tak se stejně každý zeptá. Takže za mě Ella. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59

Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10337

Líbí se mi všechny ale k tvému příjmení mi moc nejde ta Eliška :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.14 14:00

Mně to prostě připomíná lišku :D A Eliška nema žádné neutrální osloveni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
18.5.14 14:02

Mě se líbí Ella. Eliška mi přijde jako emimino… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
18.5.14 14:08

Ella nebo Emma. K dlouhému příjmení kratší křestní. V dětství jde používat zdrobněliny, v dospělosti je elegantní v původním tvaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
18.5.14 14:10

Mám sestrenici Elen. A nikdo ji Elisko nerika, jen Elenko. To se mi libi :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.5.14 14:11

Eliška, Anežka…mému vkusu vadí ta už základní jakoby zdrobnělá podoba toho jméno pro dospělou nebo starou ženskou. Ale Eliška se mi líbí, pojmenovala jsem tak psa :mrgreen: má úžasně tvarů na oslovení. Kdybych si vybírala mezi tvými, dala bych Ella. Ela vypadá divně, nijak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910

K příjmení Kratochvílová mi nejvíc sedí EMmA. :palec:
Eliška se mi k tomu nehodí vůbec. A mám tak trochu k tomu jménu averzi. My máme doma Ellu, dvě L kvůli tomu, že s jedním se nám to moc nelíbilo a má německé příjmení. Jméno jsme chtěli na E, aby měla iniciály EE, takže ve výběru byla i ta Eliška. Ale je jich všude šílená spousta a nelíbí se mi, když 50ti leté ženě říkají Eliško (ale to je čistě můj problém) :-D No, dneska už se rozjela i ta Ella, ale to se nedá nic dělat. A navíc kdo nás nezná, myslí si, že dcera je právě Eliška. Ale malá je držtička, takže rychle všem vysvětlí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@Laurren Souhlasím ;) A víc se mi líbí Ella a Emma než Ela a Ema ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.5.14 14:13

@zuzulenda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: v jeden okamžik stejné názory :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.5.14 14:14

Mně se Ema nelíbí, prtože Emička a Emča jsou tvary, které nesnáším u všech jmen, tady se nabízejí. To u Elly nejde, to bude Ellinka, to je úžasně znějící. Ale to je můj subjektivní názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
18.5.14 14:15

@terinka4444 Taky jsem koukala :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
18.5.14 14:17

@terinka4444 U Elly to bohužel jde také. Naše paní učitelka malé často říká Elčo. A já rostu :cert: :pocitac:
Já nejčastěji malé říkám jménem v základním tvaru, pak Ellí, Ellinko a v poslední době často jenom Ell. :-) Ona si pak připadá jako slečna :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
18.5.14 14:19
@JenniferLawrence píše:
Mně se líbí Ela, Ella, Ema a Emma ;) Hlavně ne Eliška!! :cert: Podle mě to je nejškaredější jméno pro holku ;)

tak takto ohodnotit jméno je dost kruté, můj taťka říkával, že každé jméno je hezké, když se pěkně řekne-což je pravda. Jak vidím v práci na žádankách jména Oliver, Jessica, Jenifer apod., tak mě jde omýt a ještě s českým (případně romským) příjmením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze