Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
My máme doma Ellinku, je to jméno původem z Anglie proto dvě l. Nemám ráda počešťování cizích jmen. A i kdyby byla s jedním l, tak se stejně každý zeptá. Takže za mě Ella. ![]()
Líbí se mi všechny ale k tvému příjmení mi moc nejde ta Eliška ![]()
Mně to prostě připomíná lišku
A Eliška nema žádné neutrální osloveni ![]()
Ella nebo Emma. K dlouhému příjmení kratší křestní. V dětství jde používat zdrobněliny, v dospělosti je elegantní v původním tvaru.
Mám sestrenici Elen. A nikdo ji Elisko nerika, jen Elenko. To se mi libi ![]()
Eliška, Anežka…mému vkusu vadí ta už základní jakoby zdrobnělá podoba toho jméno pro dospělou nebo starou ženskou. Ale Eliška se mi líbí, pojmenovala jsem tak psa
má úžasně tvarů na oslovení. Kdybych si vybírala mezi tvými, dala bych Ella. Ela vypadá divně, nijak.
K příjmení Kratochvílová mi nejvíc sedí EMmA. ![]()
Eliška se mi k tomu nehodí vůbec. A mám tak trochu k tomu jménu averzi. My máme doma Ellu, dvě L kvůli tomu, že s jedním se nám to moc nelíbilo a má německé příjmení. Jméno jsme chtěli na E, aby měla iniciály EE, takže ve výběru byla i ta Eliška. Ale je jich všude šílená spousta a nelíbí se mi, když 50ti leté ženě říkají Eliško (ale to je čistě můj problém)
No, dneska už se rozjela i ta Ella, ale to se nedá nic dělat. A navíc kdo nás nezná, myslí si, že dcera je právě Eliška. Ale malá je držtička, takže rychle všem vysvětlí ![]()
@Laurren Souhlasím
A víc se mi líbí Ella a Emma než Ela a Ema ![]()
Mně se Ema nelíbí, prtože Emička a Emča jsou tvary, které nesnáším u všech jmen, tady se nabízejí. To u Elly nejde, to bude Ellinka, to je úžasně znějící. Ale to je můj subjektivní názor.
@terinka4444 U Elly to bohužel jde také. Naše paní učitelka malé často říká Elčo. A já rostu
![]()
Já nejčastěji malé říkám jménem v základním tvaru, pak Ellí, Ellinko a v poslední době často jenom Ell.
Ona si pak připadá jako slečna ![]()
@JenniferLawrence píše:
Mně se líbí Ela, Ella, Ema a EmmaHlavně ne Eliška!!
Podle mě to je nejškaredější jméno pro holku
tak takto ohodnotit jméno je dost kruté, můj taťka říkával, že každé jméno je hezké, když se pěkně řekne-což je pravda. Jak vidím v práci na žádankách jména Oliver, Jessica, Jenifer apod., tak mě jde omýt a ještě s českým (případně romským) příjmením