Elektrická odsávačka mléka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31104
12.8.13 19:16

Jak jsem psala - taky jsem používala klobouček, když byla bradavka poškozená. Takže jsem třeba už po 3, 4 vynecháních mohla přiložit. Protože ono to věčné odsávání - odsávala jsem do sucha po každém kojení a už mi z toho hrabalo :).
Někdo má s kloboučky opačnou zkušennost, ale mě zachránily v tom prvním měsíci spolu s odsávačkou kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
12.8.13 20:28

Musim říct, že mě hrabalo slušně O:-). Na dítě v náručí mi kanuly slzy, že nechce sát. Dva týdny jsme to do něj cpali po prstu ze stříkačky, chytali nás u toho křeče v zádech a v malíčku. Pak jsem to nevydržela a nacpala to do něj lahví. O krmení se mi i zdálo. Nejspíš z toho stresu jsem dva týdny po porodu měla zánět, i když jsem při odsávání ještě rozmasírovávala a pořádně vytlačovala rukou. Mléka kvantum, dítě nesálo ani za nic, měla jsem horečku, prsa se nešlo ani dotknout. Odsávala jsem a bolelo to neskutečně, já u toho ronila slzy. Byla to síla ;-). No ale vzpomněla jsem si na to až před chvilkou u věšení plínek O:-).

Ke všemu mám citlivou kůži a atopický ekzém a dost jsem se bála, jak to ocucávání budou prsa snášet. Bradavky pobolívaly asi první dva měsíce, mazala jsem tim Babypanthenem a běhala po domě nahoře bez. Měla jsem taky asi ještě o číslo větší prsa a pak se to nějak uklidnilo. Asi ve chvíli, když jsem se uklidnila já O:-), a to když se dítě poprvé přicuclo. Nemůžu říct, že by tomu sání nějak moc dával, a stejně potřebuju během dne odsát asi půl litru, ale tak aspoň něco ;-).

Před lahví se mu většinou snažím dát prso, někdy obě, ale max. tak 20 minut. Když mi usne, tak ho odtrhnu, nejsem dudlík O:-), ale ráno se mi to moc nedaří. To si ho beru do postele, a to zase většinou vytuhnu i já, protože v brzkých ranních hodinách jsem pro zachování zdravého rozumu odmítla běhat dolu odsávat a ohřívat mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
12.8.13 21:11

Ahoj prosim poradte. Mam 2,5 mesicni holcicku, kolik by mela byt jeda davka pri kojeni? Prosim odpovezte dekuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
12.8.13 21:25

@mali19 dítě má vypít cca 150 - 180 ml na 1 kg váhy denně.

Takže si to spočítej a pak vyděl počtem kojení a máš ml na 1 dávku. Ale ono to řešit na jedno kojení je dost na nic. Děti pijí v různou dobu různě. Ty taky nesníš ke svačině 6 knedlíků.
A i každý den jedí trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
12.8.13 21:28

@Jitaf to sis užila, já to mla podobné, jen toho mléka nebylo tolik, ale náběh na zánět jsem si taky užila dokonce 3×. Nejhorší byla ta teplota a teda i ta bolest no, ale jako starat se u toho o dítě. No nic zas mu šli jiné věci. Taky mi usínal. Ale pak se to nějak zlomilo a furt to nešlo a najednou jsem pak kojila 5 minut, pak i 3 :).

Ale teda zase co hodinu no. Už jsem to zapíchla a od 5. měsíce jsem se zařekla, že odsávačku už nechci nikdy vidět, alespoň u tohohle dítěte.

Nicméně, zakladatelko, na začátku, směle do toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
12.8.13 21:39

Holky, moc děkuji za vyčerpávající informace:-) Odsávačku jsem zkusila a bolí to úplně stejně jako to kojení.. Jsem asi posera.. Ale je to fakt mazec. Dneska odstříkávám rukou, aby jsem ze sebe dostala alespoň něco málo, to málo dám malému a zbytek jistí Nutrilon.. :( Uvidím, a doufám, že se bradavky zregenerují a začnem zas normálně kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
12.8.13 23:14

@Lejaa nejsi posera asi máš tu bradovku zraněnou „moc“, udělej jak píšeš. Nutrilon je kámoš, tak ho tak ber. Dítě bude v klidu a ty můžeš v klidu rozkojovat. Rozhodně to nervi přes bolest, bude to jen horší.

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
12.8.13 23:21

@Myrha
Děkuji moc.. Blbý jen je, že tou rukou to trvá sto let a je z toho docela malé množství - na to jak dlouho to trvá.
Nechám asi fakt den, dva, ty bradavky odpočnout, budu mazat, léčit a uvidíme jak to bude vypadat potom.
Hrozně moc děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
12.8.13 23:24

@Lejaa určitě bych odstříkla jen do úlevy /při naplěnní prsa/ a jinak bych to nemordovala.

Kup si kdyžtak kojící čaj od Leros (fialový ne oranžový), kdyby náhodou to mléko nebylo pomáhá do několika hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.8.13 12:16

@Myrha
Jojo, ten mám.. Jako mlíka mám požehnaně, protože když prsa natřu mastičkou a nechám na vzduchu, tak mi z prs pořád kape mléko.. Až mě to rozčiluje :-D
Dneska jsem zkusila nakojit s kloboučkem a bylo to snesitelnější, ač i to bolelo, ale rozhodně ne tolik. A hlavně bradavka jde nádherně vytáhnout, nemusím se s malým rvát o bradavku.. Za hodinu mě čeká kojení s horšího prsa, tak jsem zvědavá, jak to zvládnu. Kdyby to s tím kloboučkem nějak šlo, byla bych šťastná, protože připravovat pořád ten Nutrilon je otrava:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
13.8.13 12:56

@Lejaa já kojila asi 2 měsíce s kloboučkama. Pak jsem je najednou ze dne na den odložila a šlo to i bez nich. Ze začátku mi právě zapadávaly bradavky, asi ze stresu. Protože na porodním sále to bylo v pohodě, jenže jak tam malý lozil a ještě mi je zrasil, tak prostě bradavka nikde, takže to pak třeba 3. - 7. týden ani bez klobouku nešlo, neměl se za co chytit.

Pak se to ta prsa jankovatá naučila a bylo to v pohodě. Ono i s těma kloboučkama je patlání. Ale díky za ně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.13 11:28
@hoblis1 píše:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s elektrickou odsávačkou.Máme mechanickou a je na nic.

Ahoj, já měla mechanickou od MAMU a byla na prd, neodsála jsem s ní nic. Myslela jsem si že jsem divná, že prostě nemám mlíko, ale pak mi kamarádka doporučila elektrickou, objednala jsem na feedu, další den jsem ji měla doma a nemůžu si ji vynachválit, je to o něčem jiném. Mě teda ta ruční neodsála nic, s tou elektrickou se to fakt nedá srovnat :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
24.1.14 13:18

Nemáte někdo tu el. odsávačku na prodej? ne že bych na to spěchala…ale od srpna se mi bude hodit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.1.14 14:01

@Mirča05 Ja budu kupovat elektrickou odsávačku od Medely ted - mala ma 9tydnu. V srpnu uz ji snad uz potrebovat nebudem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
26.1.14 14:55

@Kračunka jééé, tak si na mě zkus vzpomenout :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová