Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Mám na vás dotaz ohledně elektronických cigaret. Nekouřím od prosince, svátky jsem zvládala se sprejem, ale strašně mě to táhne zpátky k cigaretám a bojím se, že podlehnu. Napadla mě varianta elektronický cigarety, že by mi mohla pomoct na tyhle chvíle a začátky a kouřila bych jí bez nikotinu. Máte některá zkušenost, co se tohoto týče? Jakou byste mi doporučily? Děkuju!!
Bez nikozinu bych nezačínala, protože by to možná neklaplo.
Já zrovna dneska mám výročí cigaretou. Od první chvíle mi tabák nechyběl. Dávky nikozinu je asi lepší snižovat postupně. Jinak je větší riziki návratu k tabáku.
@rokris Aha, dobře, jen vůbec nevím, jaký množství teda zvolit, aby to nebylo víc než v klasických cigaretách a zároveň aby mě to stačilo.
Ale díky za radu!
Ještě to prostuduji nebo si nechám poradit pak v obchodě, až budu vybírat.
K cemu ti to bez nikotinu bude? To je prece ta hlavni slozka, ke ktere te to v cigaretach tahne. Takle budes kourit nejakej chemickej hnus, ale k cigaretam te to potahne porad, protoze mozek vyzaduje ten nikotin. Jestli uz nekouris pres mesic mas to nejhorsi za sebou, skus vydrzet a nedelat si dalsi zavislost…
@Kriss Tina píše:
K cemu ti to bez nikotinu bude? To je prece ta hlavni slozka, ke ktere te to v cigaretach tahne. Takle budes kourit nejakej chemickej hnus, ale k cigaretam te to potahne porad, protoze mozek vyzaduje ten nikotin. Jestli uz nekouris pres mesic mas to nejhorsi za sebou, skus vydrzet a nedelat si dalsi zavislost…
To bych podepsala.
Ahojky před dvěmi roky jsem vyměnila cigarety za elektronickou. A mám ji do dneška. Sice mám pořád nejsilnější „dávku“ ale k cigaretám už nemám chut se vracet a i když si zajdu třeba s kamarádkou na normalní cigaro, tak se stejně teším na tu svoji elektronku. Ta kámoška si taky koupila elektronku, ale nenadchla ji, lezí ji v suplíku. ale to je o vůli… Zkus a uvidíš,
já chodila do e-cigarety, ale drahe drahe a strasne neochotní při reklamaci.. takže ted normálně chodim do zastavarny. je to o polovinu levnější jak baterie, tak naplně, prostě vše… držím palce..
@Kriss Tina jde mi spíš o tu psychickou závislost něco držet v ruce a kouřit, je to pro mě „relax“ s kafem nebo společenská událost někde v baru u vína.. Tyhle chvíle jsou pro mě nejtěžší. Takže právě proto mě napadla elektronická cigareta, abych zvládla tohle nejtěžší a pak se toho za čas zbavila úplně. ![]()
@dardeco1 Je to o vůli. Já vím, že ke klasice se vrátit nechci, ale zároveň mám někdy potřebu si zakouřit, tak snad mi to elektronická cigareta nahradí. Ale je to těžký.. Děkuju moc, kouknu na to:) ![]()
@mejky píše:
@dardeco1 Je to o vůli. Já vím, že ke klasice se vrátit nechci, ale zároveň mám někdy potřebu si zakouřit, tak snad mi to elektronická cigareta nahradí. Ale je to těžký.. Děkuju moc, kouknu na to:)
měla jsem strach z těch příchutí a nechtěla jsem je.. jen čistě tabákové. ale jak jsem zkusila ruzné příchutě
paráda… a tabakovou napln bych si už nekoupila.. ale záleží na tvoji vuli.. jestli jsi silný kuřák, jestli ti bude stačit elektronka třeba i ve stresu…
Jo a hlavně s elektronkou nemusís chodit kouřit ted v mrazech na balkon, nebo ven.. vubec nesmrdí
ale není o nic zdravější než normální cigara
Tak ja elektroniku doporucuji, diky ni nekourim klasicky cigarety, predtim krabicku denne… Muj chlap vykouril skoro 2krabicky a na elektronice taky ze dne na den prestal. Silu nikotinu mam 11mg, pritel 6mg i kdyz byl on ten silnejsi kurak.
@mejky píše:
@Kriss Tina jde mi spíš o tu psychickou závislost něco držet v ruce a kouřit, je to pro mě „relax“ s kafem nebo společenská událost někde v baru u vína.. Tyhle chvíle jsou pro mě nejtěžší.Takže právě proto mě napadla elektronická cigareta, abych zvládla tohle nejtěžší a pak se toho za čas zbavila úplně.
Ani nevíš, jak moc to chápu.
Já bohužel si onu smradlavou ještě pořád neodpustím, ale jinak elektronickou, kdy cigáro, PC a kafe - to je moje ranní a odpolední siesta.
Ale v tomto bytě už bez smradu, ptž - přiznám se, jsem v min. bytě, hulila
(jedno, že byl před rekonstrukcí).
Takže jsem nad tím ještě pořád „nezvítězila“
. Natož když přijdou nějaký nervy a tak…však to znáte, kdo to znáte.
Tak já vyměnila cigáro za elektronku vloni a za mě
Mám takovou, která mi i dobře sedne do ruky, můžu vykuřovat klidně i v kanclu, protože to není cítit, oblečení, vlasy, prostě všechno beze smradu, to je tak příjemný
Kouřila jsem hodně, ale jako že opravdu hodně a silné cigarety, takže jsem začínala s náplněmi skoro nejsilnějšímu - 18mg. Postupně jsem se dostala na 11/12mg (podle výrobce). Já teda oproti @dardeco1 zůstávám nadále u tabákových chutí (hlavně těch doutníkových
), ale to už je pak na tobě, co ti zachutná. Někdy dávají k nové e-cigaretě starter kit, kde jsou maličké lahvičky, myslím 5ml, s různými chutěmi, a ty si je prozkouším a zjistíš, co ti sedí. Dodnes, když se opiju, tak mám někdy chutě na normální cígo (manžel kouří, takže jsou na dosah), ale pak si připomenu tu pachuť v puse z toho papíru, ty smradlavý prsty a ráno v puse jak v polepšovně… a ani po ní nesáhnu. A jsem za to na sebe hrdá ![]()
P. S. Jo a nemůže se ti stát, že na dlouhým tahu ti dojdou cigára a nikde neprodávají ![]()
Haha, tak jsem se našla ve všem, co tady píšete. Problém jsem měla stejný, klasika.. Víno, kafe, cigárko.. Takhle jsem dala i krabičku denně, kouřila jsem v práci a doma taky, ale jen na chodbě. Ale nic to nemění na tom, že ruce, pusa, vlasy, oblečení dokonce i moje kočka smrděli kouřem. Po přestupu na elektronickou cigaretu, kterou jsem si koupila hlavně proto, abych se zbavila těch tabákových, který mi lezly do peněz a i kvůli tomu zápachu.. Taky doporučuju začít na vyšším obsahu nikotinu, já měla 1,8 % teď mám 0,6 %. Koupila jsem si Vapour 2 hezkou, tenkou, dobře se drží a kouří. Taky souhlasím s tím, že když jsi někde mimo a dojde ti krabička nebo se ti pro ně někam nechce jet, tak to jsem taky ocenila, že tenhle problém už nemám
Po tom, co jsem si našla oblíbenou příchuť, tak jsem si jich objednala víc a náhradní baterku, kterou měli ve více barvách. Přiložím ti fotku pro představu. Držím palce, ať ti helpne jako mně/nám ![]()