Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, objevila jsem, že existují elektronické knihy. Vzhledem k zálibě naší rodiny ve čtení bych se chtěla zeptat, jestli má nějaká z vás zkušenost s elektrickými knihami? Máte je, jak se pak shání knihy?
Zaujala mě třeba tato - http://www.nej-ceny.cz/…3-wi-fi.html
ahoj, manzelovi tento tyzden dorazila, objednaval vsak z amazonu, usetril skoro polovicu.
breberka35 píše:
Ahoj, objevila jsem, že existují elektronické knihy. Vzhledem k zálibě naší rodiny ve čtení bych se chtěla zeptat, jestli má nějaká z vás zkušenost s elektrickými knihami? Máte je, jak se pak shání knihy?Zaujala mě třeba tato - http://www.nej-ceny.cz/…3-wi-fi.html
Pokud máte telefon s větším displejem (třeba dotykovej), přijde mi zbytečný tohle kupovat, stačí do telefonu hodit aplikaci, která ty elektronický knížky přelouská a máš to v podstatě „zadarmo“ , já to tak mám
knížky se buď dají normálně koupit na internetu (ale jsou podobně drahý jako papírový…)
Kindle je super, u nás jí má ségra, mamka i babička. Ovšem teda o půlku levněji přímo z USA. Nechali si ji poslat. Ovšem nevím jestli už nestouplo to clo, mělo se nějak zvyšovat a to už by se to pak nevyplatilo. Displej to má jak, když čteš z papíru, člověk by to skoro nepoznal. Co se týče těch knih, je tu trošku problém, protože naše knihkupectví s tím nepočítají a i tak si myslím, že až začnou bude to opět drahé. Jinak nějaký knížky se samozřejmě dají sehnat, pokud umíš trošku hledat a stahovat nebude problém. Je jich dost, jen člověk nesmí chtít nějakou novinku.
kate02 píše:breberka35 píše:Pokud máte telefon s větším displejem (třeba dotykovej), přijde mi zbytečný tohle kupovat, stačí do telefonu hodit aplikaci, která ty elektronický knížky přelouská a máš to v podstatě „zadarmo“ , já to tak mám
Ahoj, objevila jsem, že existují elektronické knihy. Vzhledem k zálibě naší rodiny ve čtení bych se chtěla zeptat, jestli má nějaká z vás zkušenost s elektrickými knihami? Máte je, jak se pak shání knihy?Zaujala mě třeba tato - http://www.nej-ceny.cz/…3-wi-fi.htmlknížky se buď dají normálně koupit na internetu (ale jsou podobně drahý jako papírový…)
Taky čtu přímo z telefonu. Výhoda u toho Kindlu je, že nemáš podsvícený displej, tím pádem tě tolik nebolí oči. A nastavení velikosti písma (možná, že to v nějakým telefonu jde, mě bohužel ne). Jinak, že už se dají i elekronický knížky u nás kupovat sem ani nevěděla, tak se omlouvám za špatnou informaci ![]()
Příspěvek upraven 07.04.11 v 12:29
Manžel má tu samou čtečku, jako ukazuješ. Ale možná o polovic levněji. Taky z USA. Ale koupil jí levně ještě před vánocema a už asi není šance jí takto levně získat.
Stahovat z netu toho jde spousta.
Ajuše píše:kate02 píše:breberka35 píše:Pokud máte telefon s větším displejem (třeba dotykovej), přijde mi zbytečný tohle kupovat, stačí do telefonu hodit aplikaci, která ty elektronický knížky přelouská a máš to v podstatě „zadarmo“ , já to tak mám
Ahoj, objevila jsem, že existují elektronické knihy. Vzhledem k zálibě naší rodiny ve čtení bych se chtěla zeptat, jestli má nějaká z vás zkušenost s elektrickými knihami? Máte je, jak se pak shání knihy?Zaujala mě třeba tato - http://www.nej-ceny.cz/…3-wi-fi.htmlknížky se buď dají normálně koupit na internetu (ale jsou podobně drahý jako papírový…)
Taky čtu přímo z telefonu. Výhoda u toho Kindlu je, že nemáš podsvícený displej, tím pádem tě tolik nebolí oči. A nastavení velikosti písma (možná, že to v nějakým telefonu jde, mě bohužel ne). Jinak, že už se dají i elekronický knížky u nás kupovat sem ani nevěděla, tak se omlouvám za špatnou informaci
Příspěvek upraven 07.04.11 v 12:29
V tom telefonu záleží na aplikaci, jakou tam máš, některý podporujou i zmenšování - zvětšování písma, jas displeje se taky dá stáhnout, takže člověka z toho tolik ty oči nebolí, ale zase asi záleží na telefonu
Jinak je jasný, že telefon to asi nebude nikdy umět tak dobře jako přístroj, kterej na to někdo přímo vyrobil, ale mně to stačilo… Popravdě mi občas stačí, že hledám telefon všude možně, hledat ještě tohle, to bych asi šla rovnou do blázince, zvlášť když se to nedá prozvonit ![]()
Manžel má kindle (taky objednával přímo na Amazonu někdy v prosinci) a je spokojený. Dá se do toho dát jakékoli pdfko - stačí poslat do Amazonu a za pár minut přijde upravený formát pro kindle - buď se to stáhne přímo z Amazonu přes wifinu nebo z PC přes kabel (myslím, on nám ho nepůjčuje
).
Čte se z toho parádně, mnohem líp, než z jakéhokoli displeje, o mobilu teda nemluvě, do toho bych nešla, i když displej mám celkem velký.
Jsem říkala, mít to tak na VŠ, kdy jsem tiskla tuny papírů a pak to vláčela všude s sebou po vlaku atd. ![]()
Angu- ba ne. Učím se do školy. Ze čtečky i z papírů. A papír je mnohem lepší. Můžeš si dolistovat, co rovna potřebuješ. Teda mě hodně pomáhá optická paměť a tu u čtečky nevyužiju. A poznámku tam taky nevpíšeš. ![]()
Jsem myslela, že poznámky jdou… Ale asi je to jiné nebo jsem si to myslela špatně
Taky mám tu deformaci, že neumím myslet bez tužky v ruce ![]()
Ale zas myslím čtečka lepší, než když to má člověk jenom v PC, ne? Zvlášť my, co máme jenom stolní, to nelze absolutně
Z notebooku jsem se na jednu zkoušku naučila, ale nebylo to teda nic moc
Já se ráda učím vleže, ideálně v posteli ![]()
Já mám k dispozici pevnej a čtečku a momentálně ukecávám manžela, aby mi z práce přinesl volný notebook. ![]()
Číst na mobilu opravdu nechci ![]()
A poznámky do beletrie také dělat nebudu ![]()
Tak my jsme si Kindle pořídili oba s manželem loni na podzim, objednávali jsme přímo z Amazonu, což nás vyšlo podstatně levněji než tady v ČR, domů nám to přišlo během pouhých tří dnů. Kindle si nemůžeme vynachválit, pro oči je to stejně pohodlné a příjemné jako papír, dostat do něj nějakou knížku je jednoduché a vejde se jich tam celkem dost
Knížky tak různě sháníme a stahujeme na netu, už jich máme celkem slušnou zásobu
![]()
Dostala jsem k narozeninám Kindle, jsem zatím nadšená, už jsem si tam stahala spousty knížek v cizích jazycích, abych mohla trénovat, kdybych náhodou měla volnou chvilku ![]()
Ale mám dotaz: Prosím nemáte někdo tip, jak „úpravně“ spravovat soubory? Docela mi vadí, že se mi zatím nepodařilo si nějak vytvořit složky podle autorů a v nich pak rozklikávat jednotlivé knihy, ale že se mi při zapnutí zobrazí poměrně chaotický seznam všech knih, které jsem do Kindlu zatím natahala…
Jo, a ještě - nemáte nějaký šikovný tip na pěkné pouzdro, ideálně i s lampičkou? Že bych si to třeba mohla přát k svátku ![]()