Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
máte doma eleptický trenažér, se kterým jste opravdu spokojená?
Přestěhovali jsme se a do rozumného fitka to mám daleko, a cvičení mi začíná hodně chybět. Cena tak do 10.000,–
Děkuji moc
![]()
@Julipek ja mam jeden se kterym bych byla spokojena - od kettlera, kdybych se primela ho pouzivat
nechces? ![]()
Ahoj, mám čerstvou zkušenost, nedávno jsme si ho přivezli domů a je to super. ![]()
Firma brother ![]()
@LKL píše:
@Julipek ja mam jeden se kterym bych byla spokojena - od kettlera, kdybych se primela ho pouzivatnechces?
Velice ráda
odkud jsi?
Ahojky,
oprašuji téma. Koupila jsem si nový eliptical https://www.decathlon.cz/…8358830.html a jsem z něj nadšená po prvním cvičení (provedení, kvalita atd.) ale přesto mám dotaz - je normální, že jsem napoprvé vydržela jenom 15 minut a to jsem nejela nikterak rychle, zátěž na nejnižší úrovni? Jakoby se mi zdálo, že i ta nejnižší zátěž je poměrně těžká, jako kdybych jela na kole do mírnějšího kopce a přitom, když cvičím aerobic nebo jdu rychlochůzí či indiánským během, tak vydržím bez problémů 45 minut? Jde mi o to, jestli to je zpočátku normální, než si nohy zvyknou anebo je ten eliptical nějak špatně seřízený a na nejnižší stupeň to má jít fakt lehoučce? Díky
@Evulina Je to normální. Sice jsem neměla stejný typ, ale já - zvyklá - jsem dokázala jet hodinu a půl na středně těžkou zátěž a teprve až po té době se slušně zapotila. Švagrová, manžel (občas eliptical použili), byli vyřízení po 15 minutách na nejnižší úrovni. A to nejsou žádní přizdechlí povaleči. Jsou zvyklí sportovat. Všechno je to o tréninku.
On i ten nejnižší stupeň nebývá nejlehčí, přece jenom člověk proti tomu závaží opírá celé tělo. Kdyby to šlo lehounce, tak se ušlapeš. Je to prostě jiný druh pohybu na který je třeba si zvyknout.
Ahoj, taky jsem ted zacala po delsi prestavce a je to zahul no
mam teda tenhle https://www.mall.cz/…100002815765 a jedu program, co po cca 4 minutach strida odpor 4 a 8 (max je 16) a jako jedu pul hodky a jsem durch
chtela jsem pridat aerobni cviceni, ale na eliptickym trenazeru mam tepovku kolem 160 a nemuzu se dostat niz, to bych na nem musela postavat
je to takovy pohyb u kteryho si neodpocines, nema to setrvacnik, jako treba kolo. Aspon ten muj ne, nevim jak ostatni ![]()
Holky tak jsem zjistila, že mi paradoxně víc vyhovuje vyšší sklon, nastavila jsem si ho na 15 stupňů a šlo mi to líp! Jestli to třeba nemůže být i tím, že jsem mrňous (163 cm) a u toho vyššího odporu jsou šlapky s ručními madly jakoby vzájemně v jiné poloze, prostě se mi to nějak líp drží u šlapání..
Ale stejně jsem vydržela 30 minut dneska a byla to zátěž..ale rozhodně lepší, než poprvé..
No, má to také různé programy, ty jsem ještě nezkoušela, určitě ale postupně vyzkouším.
Já co se týče tepovky, tak to nějak extra neměřím, jsou dokonce i názory, že to stejně nemá zas až takový vliv nebo resp. i vyšší tepovka nemusí znamenat, že se nehubne. Je fakt, že u mě je asi nejúčinnější intervalový trénink, např. 30 sekund šlapu jak zběsilá a 30 sekund odpočívám a tak se to opakuje po zvolenou dobu.
Před pár dny jsem vyměnila rotoped za eliptický trenažér, ale v něčem ještě tápu, tak potřebuji poradit od zkušenějších ![]()
U rotopedu jsem neměla problém si hodinu udržet ideální tepovku pro hubnutí. Pokud jsem chtěla šlapat v anaerobní zóně, musela jsem opravdu zabrat a vydržela jsem max. 10 min a byla vyřízená. U elipticalu to mám ale úplně jinak, možná nevím, jak správně běhat nebo jej nastavit. Bez problémů se dostanu do anaerobní zóny, a ač funím a potím se, dokážu v ní vydržet i 30 min. Ale dělá mně kupodivu potíže setrvat v tepovce vhodné pro hubnutí. Prakticky musím nastavit zátěž na nejnižší a ještě neustále vědomě zpomalovat, jakmile do toho trochu šlápnu, hned vyskočí tep nad 130
U rotopedu i elipticalu se řídím stejnými sport. hodinkami, takže v těmi čidly na madlech to nebude.
A ještě jedna věc, četla jsem, že se má střídat šlapání/běh vpřed a dozadu, že jen ten zpětný pohyb posiluje zadní část stehen, zadek apod. Je to opravdu tak? Zatím mně dozadu šlapat vůbec nejde ![]()
@Witchie
Ahoj, s tou tepovkou to mám stejně. Ve „fat burning“ zóně mám pocit, že nic nedělám a vůbec mě to nebaví. „Cardio“ zóna už je lepší, ale nejlíp se cítím v aerobní a anaerobní zóně.
Takže jsem to konzultovala s kámoškou, ona je fitness trenérka a říkala, že je důležité nebýt v maximu a nad ním. Takže si jen hlídam tu maximální hodnotu a jestli je to aerobní nebo anaerobní neřeším. Důležité je, že se cítím dobře a můžu si u cvičení povídat nebo zpívat. A já osobně se musím potit do mokra, to je to, co mě uspokojuje a přináší relax. A ano, běhám i dozadu, ale ne tak intenzivně jako dopředu. To me totiž baví víc a co si budeme, je to přirozenější.
@Kockazvysocan Moc díky za odpověď. No jo, ale všude čtu, jak je důležité hlídat si na hubnutí správnou tepovku, u rotopedu jsem to tak dělala a kila šla opravdu dolů. Bude to mít smysl, když bude mít tu tepovku při cvičení na elipticalu spíše vyšší? Potřebuji hlavně zpevnit, ale ráda bych dala dolů ještě posledních 5 kg
Jojo, dozadu mně to jde taky pomaleji, mám větší problém zkoordinovat všechny pohyby ![]()
@Witchie píše:
@Kockazvysocan Moc díky za odpověď. No jo, ale všude čtu, jak je důležité hlídat si na hubnutí správnou tepovku, u rotopedu jsem to tak dělala a kila šla opravdu dolů. Bude to mít smysl, když bude mít tu tepovku při cvičení na elipticalu spíše vyšší? Potřebuji hlavně zpevnit, ale ráda bych dala dolů ještě posledních 5 kgJojo, dozadu mně to jde taky pomaleji, mám větší problém zkoordinovat všechny pohyby
Nejsem ani sportovec ani trenér, jen amatér. Ale tepovku si měřím teď od vánoc, kdy jsem dostala ty chytré hodinky. A upřímně mě to spi štve, než někam vede. Dlouhá léta předtím jsem sportovala podle svých pocitů a výsledky to mělo. Taky chci dát dolů jen pár kg a zpevnit, ale hlavně se nechci stresovst, jestli mám tep 120 nebo 140.
Na těch madlech jsem se nikdy moc neměrila, protože se mi bez tech rukou blbě šlape.
Nevím, jaký máš orbitrek Ty, ale já teď, když hubnu, tak šlapu na úrovni 1-3, 60 minut, na 5minut v polovině dám 4. Až budu zpevňovat, budu běhat terény.