Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nelibi. Je jich moc a je to infantilni. Jako kdybych se ja dospela predstavovala Kačka.
Nelíbí a nechápu, že o něm ještě někdo přemýšlí. Jak kdyby lidi neměli mozek, každá druhá holčička Elinka
Z nějakého důvodu nelíbí a hned dva lidé v okolí to jméno dcerkám dali, očividně v oblibě je. V dospělosti zní okej.
@terien píše:
Nelíbí a nechápu, že o něm ještě někdo přemýšlí. Jak kdyby lidi neměli mozek, každá druhá holčička Elinka
Mně se to nelíbí a musím rozdupat a rozcupovat a ponížit všechny, kdo to mají jinak. ![]()
Je to hezké jméno pro holčičku, ale pro dospělou ženu ne. Zní to zdrobněle a mě se to v dospělosti nelíbí. Jako třeba Anežka, také pouze zdrobněle. Pro příklad znám jednu Natálku( psáno opravdu Natálka) a dnes je to cca ženská jako hora, asi osmičky prsa, cca 45let. No a jmenuje se prostě zdrobněle Natálka, hrůza, jako by se jmenovala Droběna.
@Lama Lama píše:
Mně se to nelíbí a musím rozdupat a rozcupovat a ponížit všechny, kdo to mají jinak.
Ale jdi ty
prostě trapná česká specialita, celkem hezké jméno se úplně zhnusí tím, že ho má třičtvrtě republiky. A pořád dokola a dokola, protože jiné neexistuje.
@Anonymní píše:
Eliška - líbí se vám jméno nebo nelíbí? Jak na Vas jméno působí v dospělosti?
Máme Elišku a líbí se mi.
V pubertě a dospělosti je hodně variant, jak jméno trošku přizpůsobit - Eli, Líza, Eliša,…
@Anonymní píše:
Eliška - líbí se vám jméno nebo nelíbí? Jak na Vas jméno působí v dospělosti?
uprimne, mne se nelibi.
@terien píše:
Ale jdi typrostě trapná česká specialita, celkem hezké jméno se úplně zhnusí tím, že ho má třičtvrtě republiky. A pořád dokola a dokola, protože jiné neexistuje.
No, dyt to řikam, ponížit, rozdupat, shodit. A hned je ti líp
Líbí moc, zvažovali jsme pro dceru, jedno ze jmen u kterého to vůbec nezní v dospělosti infantilně ![]()
@Lama Lama píše:
No, dyt to řikam, ponížit, rozdupat, shodit. A hned je ti líp
Když myslíš…
Nevadilo mi, ale dnes bych ho nedala. Se jmény typu ‘Ela’ se opravdu roztrhl pytel - Elena, Elena, Eleanor, Eliška. A je to opravdu jen kvůli té četnosti, beru jméno jako něco, co odlišuje při volání, oslovování. Proto se mi ani nelíbí pojmenovávání dětí podle rodičů. Ale 100 lidí 100 chutí.
Je to krásné jméno, chtěla bych ho pro mou případnou holčičku někdy ![]()