Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, vím, že takových diskuzí už pár je, ale spíš starých a já bych ráda věděla, jestli je to pořád stejné. Už 8 měsíců čekám na kindergaldy, jak dlouho jste čekali vy?
No, a teď budu žádat od elerngald, končí mi v Čr smlouva, a přítel dělá v německu. Už jim tam chybí pouze výplatní pásky a mají vše. Jak dlouho myslíte, že budu čekat? Ráda bych už dostávala alespoň jedno
děkuju za odpovědi ![]()
Ja cekala taky dlouho, oni to musi vsechno projit…mam pocit, ze oboji bylo skoro 9mesicu…
Ale muzes si tam kdykoliv zavolat oni ti řeknou jak to vypada.
Dobrý den. Jen se chci zeptat, zda o tom něco nevíte. Jsem už zoufalá, žádali jsme o elterngeld v říjnu 2022 a do dnešního dne ještě nepřišla ani koruna a ani žádné vyjádření. Rodičák mi zamítli od 1.7.22.. jak je to s rodičákem tady v Česku? Musím čekat na vyjádření z Německa, nebo mužů po roce žádat zase zpátky tady v ČR? Děkuji předem 🙏 🙏
Elterngeld jsem měla na účtě dřív než do měsíce. Kindergeld po 4 měsících.
@Evi129 tak to vám tiše závidím, nevím, proč čekám tak dlouho 🥺
@Adela157
Jestli budete chtít pomoci, napište. Cca 5let jsem se tím živím, tak třeba nějak dokážu pomoci.
Dobrý den můžu poprosit nějaké info kde žádat o elterngeld a kde najdu nějaké formuláře moc děkuji vůbec si nevím rady ![]()