Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Ahoj, může to být v pořádku. Stačí když se dr uklikne i kousek vedle a už to nesedí jak má, důležité je že roste a má ![]()
Spermie si můžou i na vajíčko počkat.
Držím palečky ![]()
Muze to byt cokoliv. Muze to byt uplne v poradku a je jen mensi, buhvi, kdy jsi mela ovulaci.
Ale taky se proste muze prestat vyvijet.
@Andul.weber právě, že ovulaci jsem měla přesně 14 den cyklu. Jiný styk ani nebyl. A i ten test odpovídá přesně, tak mám obavy. Všude v kalkulačkách píšou, že by mělo mít už 1,6 cm. A navíc, gestacni váček mám 34 mm, to prý odpovídá tomu 9-10. týdnu, ale embryo je pořád takhle malé. Asi nezbývá, než čekat.
@Anonymní píše: Více
No, ja to tak mela a nedopadlo to, ale mnohem driv.
Vazne muze byt jen mensi.
No, vzhledem k jedinému možnému styku a tomu, že jsi měsíc od pozitivního testu, bych to někde kolem toho 8.tt čekala. Úplně se mi nezdá, že 5,6 mm odpovídá 5+5tt a 6,6 mm odpovídá 6+5tt - nárůst 1 mm za týden, v téhle fázi embrya tohle rostou cca za den. Za dva týdny nárůst jen o 4 mm je opravdu málo. Ano, doktor se může ukliknout, milimetr sem, milimetr tam, ale už ne centimetr sem, centimetr tam. Tam ani tak nejde o tu jednu konkrétní míru, ale o ten nárůst v průběhu času. Pro představu - já 5+0 prázdný váček, 6+0 embryo 5 mm, 7+0 12 mm. Pokud je srdíčko, neházela bych flintu do žita, beztak nic krom čekání nenaděláš, takže nejlíp to určitě nevypadá, ale držím palce!
Prosím, třeba má někdo z vás zkušenost. Podle MS, která byla 4.8., bych měla být dnes 8+1. Jediný styk byl 16.8., pozitivní test 29.8., před dvěmi týdny na účtu bylo srdíčko, embryo 2,5mm, odpovídalo prý počátku 5. týdne. Přesně minulý týden jsem byla na kontrole a opět bylo menší 5,2 mm, prý cca 5+5. A dnes za týden je velikost 6,6 mm, odpovídá 6+5. Může to být v pořádku nebo prostě neroste?