Embryo roste pomaleji

Anonymní
10.3.23 09:27

Embryo roste pomaleji

Ahoj holky,

právě jsem se vrátila od doktora a potřebovala bych vaše zkušenosti.
Jsem v 8. týdnu těhotenství. Máme potvrzené srdíčko, ale „miminko“ porostlo o menší část než mělo…Byla jsem na kontrole po 14 dnech, ale doktor řekl, že to vypadá jak „po týdnu“. Je nějaká šance na dobrý konec? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8437
10.3.23 09:38
@Anonymní píše:
Ahoj holky,právě jsem se vrátila od doktora a potřebovala bych vaše zkušenosti.
Jsem v 8. týdnu těhotenství. Máme potvrzené srdíčko, ale „miminko“ porostlo o menší část než mělo…Byla jsem na kontrole po 14 dnech, ale doktor řekl, že to vypadá jak „po týdnu“. Je nějaká šance na dobrý konec? :think:

Jedině, že by to špatně změřil. Jinak by to takhle v začátku mělo běžet podle tabulek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
10.3.23 10:06

Ten vývoj na začátku by měl probíhat stejně. Není to jen o velikosti, kde doktor špatně změří délku, ale i já na ultrazvuku po týdnu rozeznala vývoj ručiček a nožiček. Držím palce, aby byl prcek jen špatně natočený a dobře rostl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
10.3.23 10:07

Bohužel mám špatnou zkušenost. Miminko od začátku rostlo pomaleji než mělo, jednu chvíli to vypadalo, že je to v pořádku, ale nedopadlo to. Byla jsem v 18.týdnu a miminko odpovídalo asi 14 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
10.3.23 10:20

V tomto týdnu se určuje i gestacni stáří. Kolik jsi dle MS a kolik dle UTZ? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
10.3.23 10:24

A jaká jsou konkrétní čísla? Víš, kdy jsi přesně otěhotněla? Na jednu stranu tady je to o milimetry, takže stačí dvakrát kliknout jinam, na druhou stranu vývoj v těch prvních týdnech je dost tabulkový a nárůst nejen velikostní je celkem pravidelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
10.3.23 10:30

No taky mi doktor u první dcery tvrdil, že je miminko v prvních týdnech menší, než by mělo. Taky viděl anomálie na mojí děloze a pořád dceru přeměřoval atd., pořád se mu něco nezdálo. Zašla jsem si na zkušené pracoviště, 3D ultrazvuk, a tam vůbec nechápali, co se doktorovi nezdálo - všechno úplně normální.
Takže šanci máš, uvidíte příště, jestli je vývoj opravdu zpomalený, ale jednorázové přeměření ještě nic nedokazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.23 10:47

@Perníček22 Bohužel nevím, doktor je tajemný jak hrad Karpatech. :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.23 10:54

@ugluk poslední menstruace začala 11.1.2023..cyklus mám dlouhý 28-30 dní. Na poslední kontrole mi řekl, že těhotenství bude mladší, že ovulace proběhla později. Dnes potvrdil přítomnost srdíčka a růst, ale že během 14 dnů porostlo o tolik, co by jinak mělo zvládnou porůst za týden.. :zed: a na dotaz, jestli je to velký problém pokrčil rameny..že se uvidí.. :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.23 10:56

@safina děkuji, :hug: už jsem to doma oplakala.. :?

• Citovat
  • Upravit
917
10.3.23 11:26
@Anonymní píše:
@Perníček22 Bohužel nevím, doktor je tajemný jak hrad Karpatech. :?

Když je tajemný, buď sám nic neví nebo si myslí, že je všechno špatně.
Klidně bych se objednala někam do fakultní nemocnice. Člověk tím nic nezkazí.
Mě můj první syn přestal prozpívat od 24tt (akutní císař ve 27tt ), ale podle toho, jak je na tom druhé mimčo myslím, že taky nebyl ten první moc o. k. od začátku a taky jsem u prvního v 6tt trochu krvácela.
Každé těhu je jiné a záleží i na doktorech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.23 11:41

@Lujza031 v tom Vám musím dát za pravdu, co se doktora týče..od první kontroly mě neustále upozorňuje, že 20% těhotenství dopadne špatně..a že celé těhotenství mohou nastat komplikace a další doktorské pindy. A na dotaz, jestli konkrétně někam míří u mě, jen řekl: “ No, ne..ale ať o tom víte, že můžete potratit.” :zed:

• Citovat
  • Upravit
69005
10.3.23 11:42

Tak dle MS by ten 8.tt odpovídal. Ale uvidíš, no. Poporostlo, srdíčko je, takže ztraceno to není.
S prvním dítkem (po IVF, takže jsem tt věděla na den přesně) to v 5+3 odpovídalo 4+6 a v 7+3 už 7+6, takže pro změnu „zvládlo za dva týdny třítýdenní růst“.
U druhého 5+0 prázdný váček, 6+0 5 mm se srdíčkem, 7+0 10 mm se srdíčkem… tabulkově mají růst 7-10 mm týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
10.3.23 11:45
@Anonymní píše:
@ugluk poslední menstruace začala 11.1.2023..cyklus mám dlouhý 28-30 dní. Na poslední kontrole mi řekl, že těhotenství bude mladší, že ovulace proběhla později. Dnes potvrdil přítomnost srdíčka a růst, ale že během 14 dnů porostlo o tolik, co by jinak mělo zvládnou porůst za týden.. :zed: a na dotaz, jestli je to velký problém pokrčil rameny..že se uvidí.. :?

Asi ti nechtěl říkat na plnou pusu, že to těhotenství nevidí na dobrý konec. Ani prospívající těhotenství není jistota, že se ze dne na den něco nepokazí. Je mi to líto, smiř se s tím, že možná o tohle miminko přijdete. Ale třeba taky ne, třeba miminko zabojuje a teď už se mu bude dařit. Naděje umírá poslední. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.23 11:51

@ugluk @Petule030 děkuji děvčata.. :hug: už jsem to doma oplakala, teď mi asi nezbývá nic jiného, než čekat, čekat a čekat.. :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky