Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojte vsetky maminy. nasu malu coskoro caka prve velke ockovanie v troch mesiacoch. u kamosky z ciech som si nechala kupit naplaste emla. dufam, ze pomozu. ake s nimi mate skusenosti? a vobec ake mate skusenosti s ockovanim, velmi sa bojim vedlajsich reakcii.aj ked u nas na slovensku sa od tohto roku zacala bezne (bezplatne) pouzivat HEXA vakcina a ta by mala byt vpohode, ci nie?
Ahoj, přeju ať Barunka zvládne všechno očkování co nejlépe.
Náplast Emla jsem měla, v podstatě má za cíl znecitlivět místečko, kam se pak píchá. Jenže - problém je v tom, že ty ji musíš nalepit před očkováním a v ordinaci jí sundají. A tam byl kámen úrazu. Sundavání byla taková kovbojka, že následné očkování hexavakcínou byla proti tomu brnkačka…
Druhou už jsem nepoužila…
A u očkování je důležité, aby bylo díťátko co nejvíc zdravé. Bez rýmy, kašle atd. Syn zvládl první hexa v klidu, po druhé měl čtyřicítky horečky a další zas v pohodě. Asi se v něm tenkrát něco tlouklo a to očkování nebylo v tu nejlepší dobu.
Určitě tu najdeš na hexa spoustu diskusí.
Hezký den.
Et
dakujem za odpoved. to ze treba tu naplast odlepit ma ani nenapadlo…
no ale teraz uz naozaj neviem ci ju pouzit alebo nie… dufam, ze mi napise strasne vela spokojnych maminiek, ze odlepenie naplaste je menej bolestive ako samotne ockovanie. prosim piste, piste ![]()
tak u nas ockovani nazivo a uplne v pohode knikla jen u vpichu emlu jsem mela v masti kdyz jsme sli na nausnice-to se sice taky musi zalepit ale ta naplast je setrna,takze sundavani nebolelo.