Endometriosa - dvě malá ložiska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1461
13.7.10 10:00

No já jsem z Jižní Moravy tak bych musela jezdit do Brna.No uvidíme,moje gyndařka je dobrá, tak se jí zeptám a třeba mě tam sama pošle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
13.7.10 10:03

figuro,manžel byl na spermiogramu v CARU,tak snad to bylo dobrý.zkusíme co to půjde,protože to čekání je už strašný,však to znáte.všem vám přeju,aby vám to co nejdřív vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
figura
13.7.10 10:08

Po dvou letech neuspěšného snažení není na co čekat. Taky hraje roli věk a tikající biologický hodiny. Mě bude letos 28 a mám pocit, že mi to mládí nějak utíká…

• Citovat
  • Upravit
1461
13.7.10 10:12

mě je 25 a manželovi 27 ten pocit už mám taky i když vím, že jsme oba mladí,aleuž nechci pořád jenom čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
figura
13.7.10 10:24

Já už mám myšlenky na dítě od 23. Našla jsem si bezva partnera, s ním jsem si užívala rok a půl a pak mu rovnou řekla, že už bych ráda mimi. Byl to pro něho trochu šok jak jsem to na něho vybalila, ale souhlasil. Rok jsme to brali tak normálně že se nedaří. Pak jsem začala mít bolestivou menstruaci a začalo různý vyšetření, který se neuvěřitelně vleklo než zjisili co to vlastně je. Mezitím mi utekl čas. Krásně jsem si to naplánovala být matkou v 25-26 letech, ale rychle jsem přistála z oblak na zem a čelím teď kruté realitě. Dítě se totiž opravdu naplánovat nedá! V červnu ta laparka a pak ještě doktor ty prášky na 3 měsíce a pořád se k tomu neměl mě poslat do CARU. Tak jsem mu prostě musela jasně říct, že už chci na umělý na 100 procent. To čekání je šílený. Teď je před náma dovolená. Je krásný leto, tak odjedeme někam k moři pokud se nezadaří mimi a v září už máme termín svatby. Chtěli jsme se brát až bude mimi tak 2 roky ale to bysme se asi načekali. Takže musíme hodit tyhle starosti aspoň na chvíli za hlavu a vzít se z lásky i s tím, že víme o tomhle problému a nevíme co na nás osud vymyslí dál…

• Citovat
  • Upravit
21353
13.7.10 10:27

Holky mě je 32 a manželovi 36, takže věk mě děsí. A musím říct, že kdybych začala v 25 tak bych byla teď klidnější. Začli jsme v 29ti a teď vidím, že to bylo pozdě, ale zase jsme neměli tak dokonalé zázemí a to je taky důležité.
Jani - pokud budeš dojíždět do Brna, doporučuji Reprofit, všechny co tam chodí si ho chválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
figura
13.7.10 10:42

Veko, to mají asi všichni pocit, že začali pozdě. Taky si říkám, že jsem měla začít už ve 20, ale když se nad tím opravdu zamyslím, tak jsem ve 20 měla uplně jiný myšlenky a starosti a i kdyby se to podařilo už tenkrát tak bych teď byla nešťastná. Začali jsme až tehdy když jsme se na to cítili a nebo když už jsme věděli, že budeme moci dítěti dát veškerý komfort a zázemí. A to je správně! Snad budeme mít brzy štěstí! Někdy se to podařit musí. A naděje umírá naposled!

• Citovat
  • Upravit
1461
13.7.10 11:38

figuro,my jsme už s manželem spolu 9 let a to 4 roky vzití.nejdřív jsme chtěli pro mimčo zázemí,tak jsme koupily byt a hlavně si na mimčo něco našetřily.manžel je totiž dost zodpovědný,někdy až moc.a když jsme se rozhodly se snažit o mimčo tak nám to nejde.většina kamarádek už mimčo mají a to si je ani neplánovaly a my pořád nic.
VeKo když doktorka poslala manžela na spermiogram tak do Brna na obilnák tak si myslím,že by nás zase poslala tam.no uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
13.7.10 11:53

Ahoj, když mi bylo 27, tak mi můj gyndař zjistil endometriózu, měl jsem velké bolesti :-? Udělal LPS a našel jedno malinké ložisko na břišní stěně, ale přitom to každý měsíc bolelo jak čert :-( Ložisko neodstraňoval. Nabídl mi 2 možnosti léčby - buď hormonálně vyvolat klimaktérium na půl roku nebo otěhotnět. Hormonální léčba se mi nezamlouvala, první dítě jsem stejně plánovala do 30 let, manžel souhlasil, takže jsem vysadila (po 10 letech) HA. Bohužel se mi totálně rozházel cyklus a nebyla vůbec ovulace, jako bonus anovulační cykly i s krvácením :-? Takže jsem po půl roce dostala drsnější hormonální léčbu anovulace na 3 měsíce a dítě muselo ještě počkat. Po těch 3 měsících se moje tělo umoudřilo a nastartovalo, jak mělo :-D No a na kontrolu po čtvrt roce po léčbě jsem šla už jako těhotná :wink: … a narodila se Julinka (bylo mi 29, takže jsem to vlastně stihla, jak jsem chtěla):-D Od té doby už mám s endometriózou pokoj - nemám potíže. Se Sašou s otěhotněním nebyl problém, sice to nebylo hned (cca půl roku), ale s doktorem jsem nic řešit nemusela.
Tak přeji, ať ti těhotenství brzy vyjde :wink: A samozřejmě i Veko držím palce, aby v nejbližší době našla na testu // (opravdu si to po tom všem trápení zaslouží :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
figura
13.7.10 12:47

Jano, no to je právě to…že my na to moc myslíme už od začátku, jelikož je to plánovaný. Ti, co to ani nechtějí, tak jsou těhu a ani nevědí jak. Je to holt mocná příroda, která nám nepřeje to štěstí. Ale když teď čtu ten příspěvěk od paraplíčka, tak věřím, že i přez všechno to trápení se i na nás jednou usměje štěstí! :-)

• Citovat
  • Upravit
1461
14.7.10 07:20

Ahojky Figuro,máš pravdu asi na to moc myslíme.Ikdyž jsem se na to už několikrát snažila zapomenout tak to nejde,z hlavy se to vymazat nedá.Ale pořád nesmíme ztrácet naději ta umírá vždy jako poslední.A kdy se dozvíš jestli vám to ted vyšlo?Moc ti to přeju a budu držet pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
figura
14.7.10 08:30

Ahojky. Já jsem na tom tak, že všichni kolem už dětí mají. Kvůli tomu jsem se musela přestat stýkat i s moji kamarádkou, který se povedlo mimi během 4 měsíců a má už jiný starosti a ty moje zcela nechápe. A poslouchat jaká je to dřina a jak je unavená a jak ji dělá malá starosti, to se zase chápe blbě ode mě…jelikož co já bych za to dala! Takový lidi se do nás, kterým to trvá už 2 roky a více nedokáží vcítit. Starší ségra má 3 letýho kluka a ten mě nejvíc drží nad vodou. Že si na něm můžu trochu uspokojit mateřský pudy. Na děti myslím pořád. Stačí se podívat z okna a kolem to je samá mamina. Je to ubíjející. Krásnej rodinnej život…Když už na děti začíná myslet i moje o 4 roky mladší ségra, tak to už je mazec. Asi mě má jako odstrašující případ, i když to nahlas neřekne a bojí se, že jim to taky nepůjde. To jsou vlastně jediný lidi, s kterýma zatím můžeme někam vyrazit, protože ještě nemají závazky. Takže čas utíká..vše se mění a já mám pocit, že spíš k horšímu. To, co má v programu vláda, že chce zrušit to porodný atd… No, já mám dneska nejkritičtější den. Měla bych to dostat. Cítím se, že to dostanu už asi týden, ale den D je dnes. Kéž by to tak nebylo!

• Citovat
  • Upravit
1461
14.7.10 08:36

tak to tě plně chápu.kamarádce to vyšlo hned po třech měsících,ted už má 7 měsíční holčičku a další kamarádce to vyšlo na poprvý ani to tak rychle nechtěly.když jsem s nima tak se ovládám,ale jinak jim závidím i ty starosti co s holčičkama mají.sice mě chápou a radí mi,ale už to není ono.tak ti budu moc držet pěsti,aby ti mrcha nedorazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
figura
14.7.10 09:05

Je tolik lidí, co v tomhle mají to štěstí, ale zase se třeba trápí něčím jiným. Díky že mi držíš pěsti..to opravdu dnes potřebuju! :palec:

• Citovat
  • Upravit
1461
15.7.10 08:30

Ahojky figuro,tak jak jsi na tom?často si na tebe vzpomenu a držím ti pěsti,aby vám to vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí