Endometriosa - dvě malá ložiska

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
figura
15.8.10 08:56

Ahojky. Ta stimulace trvá i s přípravou asi měsíc. Pak ti odeberou pod narkozou folikuly, ale neboj, není to nic hroznýho. Jen tě bude trošku bolet podbříško no a asi za 5 dnů ti tam dají oplodněný vajíčko. A budeš muset ležet minimálně 3 dny v klidu. A pak jen můžeš čekat na výsledek. Ty ostatní folikuly co se oplodněj ti zamrazej a když nevýjde IVF, tak pak půjdeš na KET, to je transfér z těch zamražených. Je to náročný vše na čas a nesmíš se nechat zklamat neúspěchem, ale vydržet. Mě asi v listopadu čeká další transfér, jestli se nepovede, tak si prosinec nechám volnej a budu nakupovat dárky a od ledna začneme znova. Už máme jen 3 zamražený a z toho se po zamrazení nemusejí dála vyvíjet, takže můžu jen doufat, že všechno bude klapat tak jak má. Kam budeš chodit do CARU? Mě to stálo vše asi 18 000 a to jsem měla dlouhý protokol. Těch 30 000, to je dost drahý. Přeju hodně štěstí. :palec:

• Citovat
  • Upravit
1461
16.8.10 08:58

Ahojky holky,tak jsem po delší době zase zde.Figuro to mě moc mrzí,že to nevyšlo.Ale příště to určitě vyjde.Na to ivf ještě zatím nepůjdeme,manžel ještě nechce.Tak když jsem byla u doktorky na kontrole tak mi dala na tři měsíce clostilbegyt.Jsem zvědavá jestli zabere.Měla jsem ho už od listopadu na tři měsíce a pak měsíc pauza a pak ještě dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
figura
16.8.10 09:11

Ahojky Jano. Nevyšlo to, ale neberu to jako tragedii, spíš mě to dalo hodně velkou naději. Jsem ráda,že jsem si to mohla vyzkoušet, jaký je to být těhu, jsem teď taková spokojenější. Když už jsem jednou těhotná byla, tak proč by to nevyšlo někdy znova? Akorát jsem přibrala a to mě docela štve. Jsem už skoro 2 měsíce doma a moje tělo je zvyklý na pohyb, takže tím dost trpím. Ve středu jsem byla na revizi, tak se teď musím šetřit a nemůžu sportovat. Za 14 dnů jdu na kontrolu, tak snad už budu moci něco se sebou dělat :-)
Ono to IVF je dost o penězích a jestli je u vás naděje, že by to mohlo přijít přirozenou cestou a jste trpělivý, tak proč to ještě nezkusit. Já bych tady radši splodila dítě krásným milováním s mým přítelem, než abych jezdila po doktorech. :palec:

• Citovat
  • Upravit
1461
16.8.10 10:19

Ahojky,je dobře,že to tak bereš,určitě vám to příště vyjde.Doktorka říkala,že by se to ted mohlo povést přirozeně.Při laparce mi profoukli vejcovody a tu endometriosu odstranili.Tak by tomu nemělo nic bránit.Clostil mi zase snad pomůže,aby mi narosltli pěkný folikuly,protože bez něj se mi moc nedělali.Tak uvidíme.O peníze nám sice nejde,ale máš pravdu radši bysme dítě splodily krásným milováním než lítáním po doktorech,i když já jsem už docela netrpělivá už mě nebaví pořád jen čekat.Taky bych chtěla už vědět jaký to je být těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
figura
16.8.10 10:45

Moc bych ti přála, aby se vám to povedlo přirozeně. U nás je problém i ve spermiich, takže ani po laparoskopii se přirozeně počít nezadařilo. Držím palce :palec:

• Citovat
  • Upravit
1461
16.8.10 10:54

Děkuji.Příští týden v pondělí musím jít na folikometrii a doktorka mi řekne kdy se máme asi tak snažit.Tak uvidíme.Manžel byl na spermiogramu před rokem a měl ho úplně v pořádku.Tak by se to ted mohlo povést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
17.8.10 16:07

Ahojky figuro, děkuji za vyčerpávající odpověď ohledně toho co se bude dít dál. Já chodím do Gyncentra do Ostravy a taky se mi zdá, že chtějí nějak moc těch peněz. trošku jsem si udělala přehled kolik co stojí a i kdybychom si připláceli všechny výkony, které pojišťovna nehradí tak mi to pořád takovou sumu nedává, tak jsem zvědavá co mi pak řekne v tom září jak tam půjdu. Můžu se tě ještě zeptat? Mezi těmi pokusy musí vždy pauza?a je to dané jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
figura
17.8.10 19:53

Ahojky. Nemáš za co. Po IVF, jestli budeš mít dlouhý protokol a neotěhotníš, tak budeš muset mít pauzu měsíc až 3 měsíce, podle toho, jak rychle ti znova naroste sliznice a musíš mít správně velký folikul. Ale mě se to srovnalo během měsíce díky antikoncepci a tak následoval KET a z toho jsem otěhotněla. Kdybych nebyla těhotná, tak bych mohla jít další měsíc rovnou na další KET. To už je mnohem méně náročné. Bez stimulace. Na KET sem může jít hnedka za sebou. Ale taky záleží, kolik oplodněných vajíček budeš mít k zamrazení. Málokdy se stává, že nezbyde nic k zamrazení atd. Čím více vajíček budeš mít, tím více pokusů můžeš absolvovat. Zamrazujou se většinou po dvouch. Takže např. kdybys jich měla 5 jako já, tak máš 3 pokusy. :-)

• Citovat
  • Upravit
184
19.8.10 16:13

Ahoj holky, pokud vám to nebude vadit, ráda bych se přidala k vám do diskuse. Bohužel patrím do řad těch, které mají problémy otěhotnět - nevím, jestli kvůli endometrioze, ono to bylo takový složitější, já po vysazení HA vůbec nemenstruovala (a zřejmě teda ani neovulovala), jen po Duphastonu nebo Agolutinu, po asi roce mi v CARu diagnostikovali PCO, udělali HSG vyšetření, kde se jim nezdála navíc děloha a vejcovody, takže laparka. Tam našli srůsty v děloze a endometriozu 1.-2. stupně. Srůsty odstranili, endošku taky, teď se jdem do CARu dohodnout, co dál, ale nejspíš rovnou IVF, vzhledem k tomu, že ještě k tomu všemu máme horší spermio… :cry:. Jinak PCO se zase podle laparky nezdálo, že by bylo, tak ještě uvidím po histolce.
Ještě mám dotaz k té laparce - byla jsem dnes na vyndání stehů a chci se vás zeptat - ty jizvičky na stranách jsou úplně krásné, ale jak vyndali ten steh, tak se mi trošku „rozlezla“ ta v pupku - je tam prostě malinko „dírka“. Sestra na to koukala a říkala, že je to snad jen povrchový, dala mi na to takový ty proužky, kterýma se to přelepí, aby to drželo u sebe, ale ono to na tom stejně moc nedrží. Měla jste to některá taky tak, nebo jak to vypadalo, když vám ty stehy vytáhli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
20.8.10 11:54

Ahojky Falko,no já jsem po laparce neměla žádný stehy.Měla jsem je nějaký samovstřebatelný.V pupku mi už ta jizva není vůbec vidět a po stranách jen trošku.Asi jsem měla štěstí na doktory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1643
21.8.10 10:17

Ahoj holky, můžu se k vám taky přidat? Je mi 26 let a v 18 mi laparoskopií diagnostikovali endometriosu. Ložiska odstranili a začali s hormonální léčbou - nejvíce u mě zabíralo, když jsem brala silnou HA a vůbec neměla MS.
Letos na jaře jsem HA vysadila, protože jsem šla na operaci s nohou a dohodli jsme se manželem, že bych už nenasadila a zkoušeli jsme mimi. Bohužel se nezadařilo a včera jsem byla u Dr. který mi říkal, že mám syndrom polyc. vaječníků - PCO se tomu říká? … takže se mi nejspíš neuvolnují vajíčka.
Jsem dost hotová, protože kvůli endometrioze musím otěhotnět co nejdříve, ale ted mi řekli, že mám tohle… Aspon jsem tady našla nějaké spřízněné duše a nejsem v tom sama …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
21.8.10 13:28

Ahojky falko, vítej mezi nás. Já jsem byla na laparce před 2 měsíci a když mi stehy vytahovali asi po 14 dnech, tak jsem měla vše ok. Pokud máš jen malinkou dírku, tak si myslím že ti sroste i bez těch náplastí, žáleží jak je to hluboké. Ale pokud se ti to nezdá, tak bych šla k doktorce, ať se ti na to koukne.Za to nic nedáš. :think: Jo a já jsem měla taky endošku a teď mi píchají injekce na doléčení a pak mě čeká ivf a myslím, že tebe to bude čekat taky. tak dej potom vědět co ti řekli jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
21.8.10 20:11

Ahoj Hanullo, díky za uvítání :-), i rady. Já tu dírku v břiše přelepila těma proužkama, ono to nebylo nějak moc hluboký, ale prostě takový rozšklebený, no, asi by pak i ta jizva byla hnusná, a bylo to nepříjemný, při nějakým pohybu nebo tak jsem cítila, jak to tahá. S náplastma je to ok a ještě pár dní a bude to asi srostlý, doufám. Jinak my jdeme př. týden do CARu na konzultaci, tak jsem zvědavá, co nám řeknou, ono asi moc variant není - buď hormonální léčba nějakou dobu, pak IVF, nebo rovnou IVF. Mě snad všechny ložiska odstranili, takže bych i radši šla rovnou na IVF, ale nechám si poradit… Se to vleče všechno hrozně. Pořád jsem chtěla stihnout 1. dítě do 30ti, teď je mi čerstvě 30, snažíme se 1,5 roku a ještě to asi chvíli potrvá. A navíc je teď asi těhotná ségra, nemá stálého partnera, práci ani bydlení… no, celkem mě to deptá, se teda musím přiznat :-x .
Jinak Mart22, PCO ještě není tak hrozná diagnóza, pokud vím, většinou holky dobře reagují na clomifen a ovulace naskočí. Popř. se udělá skarifikace. Já mám taky diagnostikované k té endometrioze ještě PCO, ale je to tak nějak zvláštně. Jeden doktor řekl, že hormony by odpovídaly PCO, ale utz nález na vaječnících ne, druhý řekl přesný opak. Teď po laparoskopii prý vaječníky na PCO nevypadají, víc se dozvím po histolce. Každopádně ovulaci jsem neměla a proč, to je teda záhada. Ale možná v tom mohla být i ta endometrioza, měla jsem ložiska na vaječnících… šmarjá to jsem se rozepsala… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1643
22.8.10 09:51
Falka píše:
Ahoj Hanullo, díky za uvítání :-), i rady. Já tu dírku v břiše přelepila těma proužkama, ono to nebylo nějak moc hluboký, ale prostě takový rozšklebený, no, asi by pak i ta jizva byla hnusná, a bylo to nepříjemný, při nějakým pohybu nebo tak jsem cítila, jak to tahá. S náplastma je to ok a ještě pár dní a bude to asi srostlý, doufám. Jinak my jdeme př. týden do CARu na konzultaci, tak jsem zvědavá, co nám řeknou, ono asi moc variant není - buď hormonální léčba nějakou dobu, pak IVF, nebo rovnou IVF. Mě snad všechny ložiska odstranili, takže bych i radši šla rovnou na IVF, ale nechám si poradit… Se to vleče všechno hrozně. Pořád jsem chtěla stihnout 1. dítě do 30ti, teď je mi čerstvě 30, snažíme se 1,5 roku a ještě to asi chvíli potrvá. A navíc je teď asi těhotná ségra, nemá stálého partnera, práci ani bydlení… no, celkem mě to deptá, se teda musím přiznat :-x .
Jinak Mart22, PCO ještě není tak hrozná diagnóza, pokud vím, většinou holky dobře reagují na clomifen a ovulace naskočí. Popř. se udělá skarifikace. Já mám taky diagnostikované k té endometrioze ještě PCO, ale je to tak nějak zvláštně. Jeden doktor řekl, že hormony by odpovídaly PCO, ale utz nález na vaječnících ne, druhý řekl přesný opak. Teď po laparoskopii prý vaječníky na PCO nevypadají, víc se dozvím po histolce. Každopádně ovulaci jsem neměla a proč, to je teda záhada. Ale možná v tom mohla být i ta endometrioza, měla jsem ložiska na vaječnících… šmarjá to jsem se rozepsala… 8-o

Falko děkuju moc :kytka:
Když jste u toho věku, mně je tedy 26, zrovna dneska mám narozky :-).
Já vím, že to asi není tak hrozné - no přiznejme si, endometrioza je mnohem horší, hlavně PCO je tak nějak léčitelné, kdežto endoška ne, ta je celoživotní až do přechodu. To mi říkal Dr. snad desetkrát…
Já jdu na krevní rozbor kvůli hormonům až příští pondělí, tak se uvidí. Podle UTZ to je prý jasné PCO. Mám tam cysty, zvětšené vaječníky a pouzdro. Jsem z toho janek :?: 8-o
Ale prý jestli mi vyjde ta krev dobře, tak to ještě nijak hrotit nebude a necháme prý volný průběh až do října. Je to normální? Asi to není tak hrozný a já zbytečně plaším …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
22.8.10 11:44

No, ono asi záleží, sice se u PCO neurčují žádné stupně, ale řekla bych, že to taky můžeš mít rozhašené míň nebo víc… Já pořád surfovala a něco o tom hledala, a u lehčích forem prý někdy stačí i trochu změna životního stylu, jelikož PCO je taková „civilizační choroba“, tak třeba víc sportovat. Někomu to prý pomůže, třeba i ovu sama naskočí. Pokud máš ztluštělý obal vaječníků, možná by stála za to ta skarifikace, kdy se ten obal naruší a tudíž potom často dochází k ovu i spontánně… Taky asi záleží, jestli máš ovu aspoň někdy, nebo nikdy. Já jí teda nemám potvrzenou, ale myslím, že občas byla, podle bolesti a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí