Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky Jano. Díky že na mě myslíš. Zatím nic. Ale jako těhotná se teda vůbec necítím. Dělala jsem si včera test a negativní…Ale mám větší problém. Psala jsem dnes nové téma jako PUMIKA, jelikož se mě pod Figurou nešlo přihlásit. Od včerejška mám krev v moči. Jsem z toho vyděšená, je to jasná růžová. TeĎ ráno musím zavolat doktorce a ta mě k tomu snad něco řekne. Nikdy jsem něměla s tímhle problémy. Právě si myslím, jestli to nemá něco společného s tou endomrchou…
Tak to mě mrzí,doufám,že to nebude něco vážnýho.Ráda bych ti nějak poradila,ale bohužel s tímhle zkušenosti nemám.Tak aspon budu zase držet pěsti.
Díky. Jseš hodná. Já jsem volala do CARU a tak musím zítra ráno k obvoďákovi s močí. Ptala jsem se doktorky,jestli to nemůže být něco s endomrchou, ale prý ne. Tak jsem na to zvědavá, co mi zase zjistí ![]()
Ahoj Jano. Tak naštěstí je vše v pořádku. Krev v moči nemám. Prý to může být takhle zabarvený díky těm hormonům. Jsem si oddychla. Teď už můžu jen doufat, aby nedorazila MS.
Ahojky Figuro,tak to jsem ráda,že to dobře dopadlo.Ted ti přeji,aby jsi co nejdříve našla na testíku //.
Ahojky Jano. Popíšu ti dnešní ráno… Dnes je to 13. den po KET a já od rána bojovala s myšlenkou jestli si udělat nebo neudělat test. Vyčůrala jsem se do nádobky a pořád jsem chodila kolem koupelny a říkala si, jestli mám nebo ne! Ale nakonec jsem se rozhodla…však co..co se má stát, to se stane…v nejhorším bude neúspěch! A oni tam byly //!!!!!!!!! Nikdy jsem si nemyslela, že se dočkám i já těch vytoužených dálnic a krásnýho pocitu těhotenství. Ráno mě pnuly prsa hned jak jsem vstala z postele a byla to fakt divná bolest, tak jsem si řekla, že bych si ten test mohla zkusit udělat…Ani nedokážu popsat pocit štěstí! Řvala jsem po celým bytě a lítala sem a tam. Přítele jsem zavolala z práce, aby se na něco přijel podívat. Je to nádhernej pocit! Zítra jdu na krev, tak snad bude vše OK a to těhu mě potvrdí! Nechali jsme si tam dát 2 miminka, tak snad bude vše probíhat v pohodě a udrží se tam. Teď už můžu být v klidu a modlit se. Je to náš druhý pokus a vyšlo to. Takže ty na nic nečekej, objednej se do CARU…protože tam i prez endometriozu dokáží divy!!!! ![]()
Ahojky figuro,tak to ti moc gratuluju,mám radost i za tebe.Já jdu zítra na kontrolu na gyndu tak uvidím,co mi doktorka řekne.Zeptám se jí jestli by nebylo lepší zajít hned do caru.
Ahojky. Já bych neváhala…a myslím, že i doktorka ti bránit nebude. Dneska jsem byla na krvi a je to potvrzený.. je to pozitivní!
Zhruba za 14 dnů mě čeká ultrazvuk..tak snad bude vše v pořádku. Určitě napiš jak jsi dopadla u doktorky atd. ![]()
Ahojky,tak jsem se už vrátila od doktorky a dala mi dvě možnosti.bud se budeme tři měsíce dál snažit normálně nebo a to mi spíše doporučuje je se objednat někam do CARU na ivf.hned jsem vzala tu druhou možnost,nechci pořád jen čekat už fakt ne.doporučila mi unicu v brně,ale žeprý si můžu sama vybrat tak nevím,zavolám si asi tam.jsem ráda,že mi to sama doporučila.tobě držím pěsti,aby šlo vše tak jak má.
Ahojky.Tak to je bezva zpráva! Neboj, tam už to jde rychle. Já jsem dřív zkusila 2 IVI, ale nedoporučuji. Je to zbytečný. Jdi rovnou na IVF. Je to náročnější, ale stojí to za to! Už jen ten pocit, že jsi ve správných rukou bude fajn. Tam ti konečně pomůžou! Hodně štěstí! ![]()
Ahoj před 2 roky mi byla zjištěna End. 1 stupně je malá kolem 2 cm. Po laparce mi taky dr. tvrdil že otěhotním jedna básen. To samé jsme slyšeli i při IVF a při Ketu a při druhém ketu.Nicméně snažíme se 3 roky a mimi nikde. Bolesti mívám šílený.Je fakt že je malá ale dělá děsnou paseku.Tet jsme přestoupili do Motola tady se rozhodli to řešit.Jinak ART by sekal jen jedno IVF za druhym a nic.
Ahojky. Já mám za sebou jednou IVF a jeden KET, který byl úspěšný. Sice to teď dopadlo špatně, protože se plod nevyvíjel, ale to se stává i u normálního početí. Důležitý je, že se to v tý sliznici uchytlo i přez endometriozu. Měla jsem ji druhého stupně a laparku mi dělali minulý rok v červnu. Taky už to bude 2 a půl roku, co se snažíme. Ale vlastně během půl roku, jsem se konečně setkala s úspěchem a vyzkoušela jsem si, jaký to je být těhotná. Takže to umělý oplodnění mi dává dost velkou naději. Chce to jen vydržet. Mám kamarádku, která je uplně zdravá, akorát manžel měl línější spermie a tak chodili na umělý 6 let. A povedlo se a mají už krásnou holčičku, takže hold závísí na jedinci. Někdo je hned na první pokus nebo na druhý těhotnej a někomu to trvá dýl. Příroda ví co dělá a jednou dá to mimi i tobě. Přeju hodně štěstí a trpělivost! ![]()
ahojky, můžu se k vám přidat?
podle toho co jsem četla, tak máme společný problém. už to budou 2 roky co se snažíme otěhotnět a od začátku letošního roku to řešíme přes CAR.taky mi zjistili endometriozu a koncem června jsem byla na LPS, dávají mi injekce dipherelinu a teď koncem srpna mám poslední. hned potom mám nahlásit v CARu jestli chci najet na IVF. samozřejmě že bych chtěla, jen mám obavy z toho co mě čeká. nemáte zkušenosti s ivf hned po LPS?
Ahojky. S tím IVF bych nečekala. Čím dřív, tím líp. Já jsem to měla tak, že po laparce jsem brala 3 měsíce antikoncepci, pak mě ji doktor vysadil aby se mi srovnal cyklus a pak jsem šla do CARU. Ničeho se neboj. Oni vědí, co mají dělat. S endometriozou ti naordinují asi zřejmě dlouhý protokol. Je to trochu delší stimulace vaječníků, aby se docílilo co nejvíc folikul. A na endometriozu je nejlepší. Já jsem se hned na druhý pokus setkala s úspěchem, sice to dopadlo blbě, ale to se holt stává i u normálního početí. Tak hodně štěstí ![]()
ahojky figuro, četla jsem, že ti to nevyšlo a je mi to líto, ale nevěš hlavu - další pokus se určitě povede.
já právě ještě vůbec nevím, co se mnou budou přesně dělat. doktor mi řekl že je to na další vysvětlování a že mi vše řekne až jak tam přijdu po té poslední injekci - tzn. v září. jen ve zkratce mi řekl, že mi to zabere necelý měsíc a mám si připravit 30 000, tak nevím.