Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, já měla to samé. Ve 20 letech CYN 3 (předrakovina) a ve 25 letech laparoskopie s tim, že mám endometriozu. O dítě jsme se snažili až 5 let na to a po 7 měsících jsem otěhotněla. Chce to se nestresovat.
Ahoj, me operovali 2× tusim ve 24. Prodelala jsem take hormonalni lecbu. Loziska jsem mela spis vetsi, nez drobna. Muj doktor byl skvely operater, ale o to horsi psycholog, hodne me vystrasil, ze si mam deti poridit hned, pozdeji to nepujde, muzu prijit o vejcovody, delohu a co ja vim jeste… Tehotnet jsem zacala ve 29 a hned na prvni pokus. Tehotenstvi teda nedopadlo dobre, ale za to endometrioza nemohla. Hned jsem vsak otehotnela znova, vysledek na metru, a kdyz jsme se s manzelem rozhodli pro druhe, tak to slo take vicemene hned. Za sebe si myslim, ze se to proste odhadnout neda. Pokud jsi mela pouze drobna loziska, tak bych byla uplne v klidu.
Me u drobnych lozisek doktor rekl, ze to tam ma temer kazda, ze se nemam znepokojovat.. byla bych v klidu…
To ti nepovím, v té době jsem neměla ani tušení co to endometrioza je, jediný co mě zajímalo, abych mohla mít děti a proto mě na tu laparku můj gyndař poslal. Takže to ani nevím.
To ti nepovím, v té době jsem neměla ani tušení co to endometrioza je, jediný co mě zajímalo, abych mohla mít děti a proto mě na tu laparku můj gyndař poslal. Takže to ani nevím. Ještě jsem si teď vzpomněla, že jsem asi 9 měsíců po té laparce brala nějaké prášky, myslim Duphaston, právě na tu endometriozu.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
Ahojky,
včera jsem se vrátila s nemocnice po laparoskopii a hysteroskopii. Nález byl drobná ložiska endometriózy, ty byly odstraněny.
Chtěla bych se zeptat, jestli jste měla něktorá stejný nebo podobný nález?
Podařilo se vám pak spontánně otěhotnět?
Děkuji moc.