Endometrióza a druhé dítě

969
25.12.14 23:30

Endometrioza a druhe dite

Ahoj holky. Pred 3 roky mi pri laparoskopii zjistili endometriozu kterou mi odstranili. A ja po roce snazeni, mesic po laparu otehotnela :) v unoru budou nasi princezne 2 roky a my by jsme ji radi poridili sourozence, jen se trochu bojim jak to pujde…
Zajimaji me vase zkusenosti s duhym otehotnenim po endometrioze… nerada bych sla zase na laparo :( dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2128
26.12.14 02:31

A mas ji zase? Mne treba v tehotenstvi uplne zmizela.Pred pul rokem jsem byla na laparo z jineho duvodu a fakt uz se endometrioza znovu neudelala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
969
26.12.14 09:14

Tak to netusim jestli ji mam znovu… jen se toho bojim ze mi znovu nepujde otehotnet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
26.12.14 13:55

Vůbec bych to neřešila a pustila se do „těhotnění“. Za prvé ne každá endometrioza způsobuje sterilitu (rozsah, lokalizace, různý imunitní systém, individuální reakce organismu). A za další těhotenství obvykle endometrionální ložiska značně redukuje. Takže pokud jsi před dvěma lety zdárně otěhotněla a porodila, je velmi pravděpodobné, že to půjde bez problémů:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
26.12.14 14:02

Tak to mě taky zajímá. Jsem těhotná po roce a půl po operaci. Měla jsem jen jedno ložisko. Na imunologii mi vyšly protilátky, které endom. charakterizují. Dali mi Prednison a po něm jsem prakticky hned otěhotněla, teď jsem ve 25tt. Často si říkám, zda se té mrchy zbavím už nadobro. Je to hrozná nemoc, co se otěhotnění týče. Ale znám holčinu, co se jim druhý povedlo hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
969
26.12.14 17:23

Ja prave otehotnela taky az po laparu co mi endosku odstranili mela jsem 1-2 stupne. Predtim jsme se o miminko snazili rok a bez uspechu.
Tak s tehotnenim neotalime ted to zkousime prvni mesic. Tak se prave ptam jak to je s druhym oehotnenim po endosce, tohle jsem se nikde nedocetla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
969
15.2.15 23:05

Tak my uz se snazime 3mesic, jedeme podle ovulacnich testu a stale se nadari :( vim ze to neni buhvi jak dlouha doba ale mam fakt strach ze se to bude vsechno opakovat :,( dam nam jeste asi mesic a pujdu to konzultovat s dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
3.6.15 19:47

@Macinečka chtěla jsem se zeptat, jak jste dopadli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
969
3.9.15 14:26

Mallorka
stále se snažíme :,(
psala jsme do vaší diskuze
Ahoj holky,
i já jsem měla po roce neůspěšného snaženi o mimi při laparu diagnostikovanou Endošku 2. stupně. Měsic po laparu – vyplálení vypálení ložisek jsem otěhotněla :D Dnes je dcerce 2,5 roku a my opět toužíme po druhém miminku ale bohužel od října 2014 zase bezúspěšně :nevim: Spermio se opravdu mění, manžel ho tento týden podstoupil již po druhé po 3 letech zase se ukázalo že spermio má naprosto v pořádku a tak je problém asi zase ve mě a Endometriose a to jsem myslela že po těhotenství bude klid… :cert: Teď s Dr. zkoušíme Clostilbergyt na který reaguji přehnaně dobře (při prvním snažení a užívání hormonu jsem měla hodně vajíček, které pak popraskaly a měla jsem z nich volnou tekutinu – krev v břiše) doufáma že tentokrát to bude v pořádku a zadaří se nám. Jinak v listopadu budu muset zase na laparo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4892
8.1.16 22:15

@Macinečka muzu se zeptat jak jste dopadla na ty laparo? vratila se endometrioza? my jsme se o prvni dite snazily dva roky pak mi pri laparce objevili endom. 2stupne a dalsi mesic jsem otehotnela. zaciname premyslet o druhym a prave se bojim jak to zase pujde abych nemusela zase na laparo… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
969
18.6.16 00:13

@kleopatra86 Ahoj omlouvám se ze tak pozde reaguji. Na laparce jsem byla 7.12.15 kde mi nezjistili vůbec nic a hlavně žádnou endometriosu :lol: hned na to jsem otěhotněla a ted čekáme 20.9. Chlapečka :srdce:. A jak to vypadá u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4892
19.6.16 16:02

@Macinečka diky za odpoved :D no to jsou skvele zpravy, gratuluju :potlesk:hlavne i to, ze se endom.nevratila.ja v to doufam, ze se mi taky nevratila. zatim se snazime 4.mesic, uz ale zacinam mit myslenky, ze to zase nepujde a laparka me nemine. jeste pockam po prazdninach a pujdu k dr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
969
20.6.16 09:39

@kleopatra86 děkujeme :hug: 4 měsíce není tak dlouho neztrácejte naději my se snažili zase přes rok a to jsme zkoušeli vsemozne i nemožné kusy…doporučuji zkusit společné vyvrcholení - soustředíte se na sebe a ne na otěhotnění ;) moc držím palce a dejte vědět jak pokracujete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí