Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer. Byla mi diagnostikována endometrióza. Navíc se snažíme o miminko.
Můj dotaz zní, jestli jste se někdo nechaly očkovat proti Covid s endometriózou.
Tlak ze strany vlády docela sílí a já mám z toho opravdu strach, protože děti ještě nemám a nevím co by to semnou udělalo.
Předem děkuji za odpovědi.
Není prokázané, že očkováni způsobuje neplodnost. Větší problém je teda ta endometrióza.
@iamlenka no právě tak to myslím, jestli je nějaká hrozící kontraindikace v případě očkování s endometriózou
Já mám už několik let diag. endometriozu nyní jsem čerstvě po druhé LPS, jsem naočkovaná a nevšimla jsem se žadného problému, že by něco bylo jinak. Nepřemýšlej nad tím zbytečně, psych. dělá větší problém! Držím palce ať ![]()
@MKlove píše:
Můj dotaz zní, jestli jste se někdo nechaly očkovat proti Covid s endometriózou.
Tlak ze strany vlády docela sílí a já mám z toho opravdu strach, protože děti ještě nemám a nevím co by to semnou udělalo.
A prodelani nemoci s tvoji endometriozou udela co? Dej si na virtualni vahu nemoc X ockovani. ![]()
@MKlove píše:
Co navrhuje tvůj gynekolog?
Tak pokud si nemoc prodělala tak proč se bojíš očkování? To podpoří nebo obnoví vytvoření protilátek, pokud už nějaké vytvořené máš tím líp, je větší pravděpodobnost silnější a delší imunizace… proto se hodně i už dávno požívana očkování podáváji ve více dávkách aby si tělo pravidelně připomnělo vytvoření protilátek a imunizace byla dlouhodobá…
Mě naopak v CAR doporučovali se očkovat a mám endometriózu. Jsme po druhé dávce a myslím si že žádný vliv to nemělo.
Také mám endometriozu a naočkovat jsem se nechala. Snažíme se o miminko a je pro mne tohle přijatelnější než dostat covid VV těhotenství ( nedej bože potratit) a nebo se nechat naočkovat v těhotenství.