Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, urcite se to tu probiralo uz mnohokrat ale zajimaly by me nejake aktualni nazory. Po vysazeni HA mam porad nepravidelnou menstruaci, muj gyndar mi zjistil hlubokou infiltrujici endometriozu a aby toho nebylo malo tak k tomu jeste polycisticke vajecniky. Snazime se o miminko, ale mam strach, ze to kvuli tomu nepujde. Je na tom nekdo stejne? Mate nekdo zkusenosti, podarilo se nekomu prirozene otehotnet? Popripade jsou nejake doplnky stravy, vitaminy nebo bylinky, ktere by mohly nejak pomoci? Dekuju za odpovedi ![]()
U pco zálezi jestli mas ovulaci. Ta u pco vetsinou neni, takze neni co oplodnit. Ja mam taky pco, zabrali mi az injekce. @weru.nnn
@IvePr na ultrazvuku ovulace byla videt kdyz jsem byla loni v srpnu na kontrole. Ale od te doby nevim jak jsem na tom s ovu.
Ahoj, měla jsem údajně totéž a po cca roce snažení se mi podařilo spontánně otěhotnět (v tom cyklu, kdy jsem otěhotněla, jsem byla 2× u doktora a údajně jsem neměla ovulaci a měla nízkou sliznici). Když se mi snažili stimulovat ovulku, tak se mi nehorázně rozjela endo a taky mi to nezvládla játra (a ovu stejně nebyla, z folikulů byly cysty). Tak jsem se vykašlala na všechny hormony, brala ostropestřec, pupalku a vitamin E a ono se to vyřešilo samo, bez vnějších hormonů a stimulací ![]()
@pandoslava tak to rada ctu ze to jde nekomi i bez hormonu. Ja beru zatim taky ostropestrec a femibion. Pristi tyden jdu k dr. Tak uvidim jestli mi doporuci i neco dalsiho.
@weru.nnn Držím palce
![]()
Mně se bohužel endo vrátila, teď se začínáme snažit a na ultrazvuku byla endo cysta
Vypadá to taky, že neovuluju. Přitom ještě v září byly na ultrazvuku 3 folikuly a doktor si ze mě dělal srandu, jestli bych zvládla trojčata
Jenže tehdy manžel mimi ještě nechtěl…
Takže opět nasazuju bylinky a vitaminy a budu doufat, že to pokořím a mimčo se povede!
@pandoslava dekuju a taky budu drzet palecky at se co nejdriv zadari
ja budu rada aspon za jedno vymodleny mimco
tak snad se povede. Jsem zvedava co mi povi pan doktor pristi tyden az to uvidi zas na ult. doporucoval mi na jeste stredomorskou dietu.
@weru.nnn Středomořská dieta je co? Jako hodně ryb, zeleniny, olivový olej atd.?
Já nejím lepek a mlíko, teď se snažím ještě omezit cukr a průmyslově zpracované potraviny. Tohle všechno prý může podporovat endometriózu.
Věřím, že i stouhle diagnózou a podle doktorů úplně zoufalou situací je možné přirozeně otěhotnět, můj syn je toho důkazem
![]()
@pandoslava https://www.celostnimedicina.cz/…ka-dieta.htm tady mate napsane co to presne znamena ale ano i tak jak jste psala ???? ano taky se urcitym potravinam vyhybam. Me nastesti muj doktor porad uklidnuje ze to neni to nejhorsi ze o s tim se da neco delat. Tak mam porad v sobe nadeji a i pres to vsechno doufam ze se povede i nam. Muzu se jeste zeptat jak dlouho trvalo vam nez jste otehotnela? ![]()
@weru.nnn doporučuji začít zkoušet přírodní věci, dost se dá najít na webu fertility.sk. Poradila bych se zde s provozovatelkou Helenou…
@weru.nnn Děkuji za odkaz
Otěhotněla jsem 10 měsíců po operaci s tím, že jsem ještě mezi tím měla měsíc hormonální léčbu (byla ukončena předčasně, původně měla být minimálně 3 měsíce, ale reagovala jsem na ni dost špatně) ![]()
Takze po kontrole u pana doktora mi potvrdil tehotenstvi. Par dni pred navstevou jsem si pro jistotu udelala test a hned vysly // a pan doktor mi oznamil ze jsem tak 5tt.
porad tomu nemuzu uverit ale asi se zazraky opravdu deji i s touhle diagnozou.
@weru.nnn No to je úžasná zpráva.
Moc gratuluju a přeju, ať prcek v bříšku hezky roste ![]()