Mykóza, nebo opruzení?

5
1.1.18 14:40

Mykóza nebo opruzení

Zdravím všechny!
Už nevím, jak dál. Nikdy jsem na mykózy netrpěla. Až v létě. Mám práci, kde jsem celý den na nohách, ve vedru. Začala jsem pociťovat né bolest, ale nepříjemný pocit tam dole. Všimla jsem si i zčervenání. Nasadila jsem mast fungicidin a tetra borikové globule. Nikdy jsem však nedobrala všech 10. Myslím, že i tady bude chyba, protože jsem si myslela, že když už 4tý den je vše ok, je po mykóze. Nikdy jsem tedy nedoléčila. Před měsícem jsem měla opět stejný problém. Tentokrát jsem již vybrala celé balení vaginálních globulí a opět mast. Problémy zmizely. Od té doby mám však pokožku jakoby popraskanou. Hlavně oblast hráze. A suchou. Všimla jsem si, že níže (řítní otvor a oblast mezi půlkami) jsem měla červenou. Namazala jsem mastí neoPhytiol na opruzeniny a do 2 dnů byla pokožka normální. Je pravda, že mě to nijak nebolelo, nepálilo, nic. Takže příznaky mykózy vůbec. Dnes opět začervenalá pokožka, ale v záhybu stydkého pysku. Zase - žádná bolest, pálení, ale ta barva vypadá jako odřená kůže. Jedná se o opruzeninu? Máte s tím někdo zkušenosti? Jaký je vůbec rozdíl mezi mykózou a opruzeninou? Už jsem zoufalá.

Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
568
1.1.18 15:27

@PetraHL a proč nejdeš ke gynekologovi, který by ti řekl? Nedoléčení mykozy je špatně, akorát si způsobuješ to, že se ti to vrátí. A hlavně se musí léčit i chlap!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.1.18 15:41

@linda755 na gynekologii mi akorát vždy dají polygynax a podobné globule. A muž se samozřejmě léčil! Měl i antibiotika. Píšu sem, kdyby měl náhodou někdo podobný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
1.1.18 16:03

@PetraHL tak třeba máš ty infekce opravdu opakovaný, zrovna polygynax je velice dobrý na vyléčení všech zánětů včetně kvasinek. já bych zkusila něco na kvasinky, byla jsem zarudlá vždy když jsem je měla a to mě taky nic nepálilo, jen jsem měla divný pocit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.1.18 16:19

@linda755 nejspíš jsou opakované. Ale štve mě to. Koupila jsem si dokonce Nystatin, který se dá sehnat v Německu. U nás není. Je přímo na kvasinky. Menší efekt tam byl, ani nic zázračného. Globule atd. řeší příznaky, ale ne příčínu. Potřebovala bych se toho konečně zbavit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
1.1.18 16:25

Změna stravy. Jist málo cukru, bílé mouky a mléka. Jist hodně zelené zeleniny a probiotika Hylak. Jde o tzv protikvasinkovou dietu. Pomáhá to na ekzémy, mykozy, zapareniny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.1.18 16:56

@marketak5 děkuji za odpověď. Ty probiotika zkusím. Cukr omezit musím. Mouku nejím, takže to už dělám. Snad se vše zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
1.1.18 17:04

@PetraHL ono právě kvasinky se živí na cukru, tak proto ta dieta.. A hlavně ta zelená zelenina a Hylak. Je hnusnej ale nejúčinnější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.1.18 17:07

@marketak5 nojo.. já to teď přes vánoce s cukrem lehce přehnala. Až je mi špatně. Určitě se to rozjelo i proto. A ty probiotika hned koupím. Většinou hnusné věci pomáhají nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
1.1.18 17:26
@PetraHL píše:
@marketak5 nojo.. já to teď přes vánoce s cukrem lehce přehnala. Až je mi špatně. Určitě se to rozjelo i proto. A ty probiotika hned koupím. Většinou hnusné věci pomáhají nejvíc.

Právě, ty vánoce.. Mě se taky zase rozjela plíseň na nohach. To je to samé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.1.18 21:09

Ne - nejedná se o opruzeninu, tím nedůsledným léčením, nepřeléčením partnera, nevhodným prádlem a podobně jste si nejspíš vypěstovala odolnou mykozu.

Zajděte na gynekologii, nechte si udělat stěry a kultivace, lečte to specificky a především přelčte i partnera. Do té doby používejte výhradně kondom.

Vyhoďte prádlo z umělých vláken, ostatní vyvařte a nebo vyperte v dezifnekci na prádlo a no důsldného zaléčení nenoste upnuté kalhoty - zapaření klína dost zvyšuje šanci, že se kvasinkám bude dobře dařit.

jinak vaginální mikroflora nemá žáný přístup k cukru ve vašem krevním řečišti, natož mykoza na nohách. To s cukrem je nesmyslná pověra. Pokud se nehýbet, pijete hodně alkoholu a jíte sladké a mastné a minimum ovoce, zeleniny a podobně, tak se mohou mykozy rozšířit - ale jde o to, že životním stylem oslabujete svoji imunitu, ne protože žerou cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí